Door uw hoortoestellen op te bergen met een volle batterij, zorgt u ervoor dat de batterij nog kan worden opgeladen. De batterijen moeten echter iedere 6 maanden volledig worden opgeladen. Als u uw hoortoestellen langer dan 6 maanden niet oplaadt, dienen de oplaadbare batterijen te worden vervangen.
Het duurt ongeveer 3-4 uur voordat oplaadbare hoortoestelbatterijen volledig zijn opgeladen. Uw hoortoestellen zullen ongeveer 24 uur lang werken op een volledig opgeladen batterij. De batterij zelf gaat net zo lang mee als de levensduur van het hoortoestel; dit is ongeveer 4-5 jaar.
De batterij van uw gehoorapparaat gaan voor een bepaalde tijd mee. Een gemiddelde levensduur van een hoortoestel batterij is tussen de 3 en 16 dagen.
Oplaadbare batterijen zijn praktischer dan eenmalige batterijen. Waar eenmalige batterijen één keer mee gaan is een oplaadbare batterij tot honderden keren te gebruiken.
Om uw hoorapparaten op te laden, heeft u een laadstation nodig. Dit station wordt bij de hoorapparaten geleverd wanneer u ze koopt. Op het einde van de dag, voordat u naar bed gaat, moet u het hoorapparaat in de lader plaatsen zodat de batterijen 's ochtends volledig opgeladen zijn.
Als u een oplaadbaar hoortoestel koopt, heeft u nog wel een oplader t.w.v. € 140 nodig. Deze dient apart aangeschaft te worden. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden zowel de eigen bijdrage van uw hoortoestel én de oplader.
Hoe vaak kan een batterij opgeladen worden? Een oplaadbare batterij kan een bepaald aantal keer opgeladen worden, dit wordt ook wel de laadcycli genoemd. Het aantal laadcycli is per batterij en merk verschillend. Gemiddeld kan een AA of AAA NiMH batterij ongeveer 500 keer herladen worden.
In veel gevallen kan het gevaarlijk zijn om batterijen die niet zijn 'ontworpen' voor herladen toch te herladen. Alkalinebatterijen proberen te herladen is een slecht idee. Door de snelle productie van gassen bij dit type kan de batterijcel scheuren en openbarsten.
Types oplaadbare batterijen
De NiMH's leveren een constantere stroom. Beide batterijen mogen niet overladen worden (dan gaan ze kapot, na het laden mogen de batterijen niet te warm zijn), al zijn NiMH's daar gevoeliger voor.
Hoe vaak moet u de batterijen van een hoortoestel vervangen? Draagt u uw hoortoestel meestal 15 uur per dag en gebruikt u een oranje batterij? Dan gaat de batterij ongeveer tussen de 10 en 14 dagen mee. Een bruine batterij werkt meestal ongeveer 7 dagen.
ReSound ONE en ReSound LiNX Quattro zijn onze beste oplaadbare hoortoestellen en bevatten van deze nieuwste accu's. Dit geeft u de vrijheid om een etmaal lang van een superieur geluid te genieten, zonder gedoe met batterijen.
Jazeker, het is zeer onverstandig om gewone knoopcel batterijen of horloge batterijen in uw gehoorapparaat te plaatsen. Deze leveren namelijk een te hoge spanning. Gebruik daarom altijd het juiste type gehoorapparaat batterijen zoals 13 of de batterijen voor het gehoorapparaat 312 van Duracell.
Een topklasse gehoorapparaat zal u meer dan € 1.200 kosten. Deze geavanceerde hoortoestellen bieden een uitstekend gehoor, zelfs in de moeilijkste hoorsituaties. Denk dan bijvoorbeeld aan een drukke verkeerssituaties of een verjaardagsfeestje.
Kom je in aanmerking voor een cochleair implantaat, ook wel afgekort tot CI, dan worden het implanteren en de nazorg vergoed vanuit de basisverzekering. Zo'n implantaat zou je anders tussen de 7.000 en 10.000 euro kosten.
Hans Anders werkt samen met verschillende leveranciers om een optimaal assortiment voor u te kunnen samenstellen. Denk hierbij aan gerennomeerde A-merken als Starkey en Sonic. Komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar? Hans Anders heeft met álle zorgverzekeraars een contract.
Elke accu moet goed opgeladen worden voor een optimale levensduur. Gebruikt u een te hoge laadspanning (overlading) dan kan er zelfs het uiterst explosieve knalgas ontstaan. Normaal gesproken is de maximale laadspanning van een loodaccu tussen de 13,6 Volt en 14,8 Volt.
Er zijn twee manieren van opladen. Een batterij of accu kan door een oplader met een vast vermogen (bijvoorbeeld 4 A) worden opgeladen tot deze vol is. Dit is het normale opladen. Ook is het mogelijk om vooral accu's op een andere manier op te laden, namelijk met behulp van een druppellader.
Over de hele levensduur kun je per oplaadbare batterij vele tientallen euro's besparen, vergeleken met wegwerpbatterijen. Oplaadbare batterijen zijn beter voor het milieu dan eenmalige, om de simpele reden dat je er minder gebruikt. Dat scheelt energie, grondstoffen en CO2-uitstoot.
Waarom je elektrische auto tot 80% opladen? Nadat een elektrische auto tot 80% opgeladen is aan een snellader, gaat het snelladen een stuk langzamer. De reden hiervoor, is de levensduur van de accu. De chemische structuur in de lithium-ion accu kan op termijn namelijk te maken krijgen met degradatie.
Laad je telefoon nooit 's nachts op
Vroeger lag dat anders. Toen zaten er in telefoons nikkel-cadmiumbatterijen. Deze batterijen werden lui als je ze te lang achter elkaar oplaadde. Dat probleem hebben de moderne lithium-ionbatterijen niet.
Antwoord: Specsavers werkt samen met de marktleiders in hoortechnologie. Onze hoortoestellen bevatten de nieuwste technologieën en behoren tot de top van de wereld. Wij raden u aan professioneel advies in te winnen als u zich zorgen maakt over uw gehoor.
Gun uzelf een goed gehoor
Onze hoogwaardige hoortoestellen zijn goedgekeurd door alle zorgverzekeraars. Specsavers audiciens zijn altijd volledig gediplomeerd en StAr-geregistreerd.
Specsavers voert naast het Deense Widex ook Unitron, Rexton en Bernafon hoortoestellen. Alle merken hoortoestellen worden onder de naam Advance gevoerd. De Widex hoortoestellen vallen in de Advance 50 serie. Als u bij Specsavers Widex hoortoestellen wilt uittesten dan kunt u hiernaar vragen.