Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken. Het is wel mogelijk dat er zich onder invloed van onder andere hormonen in de loop der jaren nieuwe haren ontwikkelen. U heeft dan nog een aantal behandelingen nodig om hier ook vanaf te zijn.
Gemiddeld genomen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om uw gezicht te ontharen met een permanente haarreductie. Tussen twee behandelingen zitten ongeveer 6 weken. afhankelijk van de gebruikte techniek 1 á 4 weken voor en 1 á 4 weken na de laserbehandeling uit de zon blijven en geen zonnebank gebruiken.
Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.
Na de eerste fase (4 behandelingen) raden we u aan om elke 4 weken een bijwerkbehandeling te doen. Herhaal dit 8 keer voor een effectieve haarvermindering met dezelfde resultaten. Wij raden u aan om uzelf binnen 4 dagen voor of na de geplande behandeldatum te behandelen.
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere laserbehandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied weg te laseren en te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden.
Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken. Het is wel mogelijk dat er zich onder invloed van onder andere hormonen in de loop der jaren nieuwe haren ontwikkelen. U heeft dan nog een aantal behandelingen nodig om hier ook vanaf te zijn.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Hoe lang duurt IPL? IPL moet minimaal 8-10 keer herhaalt worden om ongewenste haren te verwijderen. Afhankelijk van het gebied ga je om de 4-10 weken flitsen. De tijdsduur per IPL behandeling varieert van 10 minuten voor bijvoorbeeld een bovenlip tot 1 uur voor bijvoorbeeld onder- of bovenbenen.
Het is belangrijk om een laserontharing goed te plannen. Je haar moet namelijk in een groeifase zitten, want alleen dan is er pigmentvorming in het haartje. Ideaal gezien laat je 4-6 weken tussen de behandelingen, zodanig dat je haar telkens in een groeifase zit.
Douchen en water
Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs.
Kunnen er weer haren terugkomen? Door de laserbehandeling raken de haarzakjes permanent beschadigd en komen er dus geen haren meer terug. Wel kunnen in de loop van de tijd nieuwe haarzakjes ontstaan, waaruit weer nieuwe haren kunnen groeien.
Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Het is een fabel dat de haargroei verergerd door het scheren. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen? Dit is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en hoe snel de haren op dat gebied groeien. Gemiddeld zitten er 8 weken tussen de behandelingen.
Met laser kun je rimpeltjes verzachten en ook kan je huid na de laserbehandelingen steviger aanvoelen. En je kunt bijvoorbeeld littekentjes aanpakken. Het effect van die behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering. Maar diepe groeven of plooien zal je er uiteindelijk niet mee wegkrijgen.
De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met deze laser.
Je schaamlippen zelf ontharen kan erg pijnlijk zijn. Met de laserbehandeling van Smooth Laser Clinic is het ontharen van je schaamlippen pijnloos en effectief. Zo heb je nooit meer last van ongewenste of ingegroeide haartjes op en rond je schaamlippen.
Bij een laserbehandeling wordt gebruik gemaakt van een laser om gezichtsharen te verwijderen. Het verwijderen van die haren in het gezicht begint bij het afgeven van een lichtbundel. Deze lichtbundel is intensief en verwarmt de haartjes, waardoor de haarzakjes vernietigd worden.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
De beste manier om je bovenlip te ontharen is door in ieder geval de hele haar te verwijderen door te epileren of te waxen. Als je de haren afsnijdt (scheren) of laat oplossen (ontharingscreme) net boven de huid, krijg je stoppels. Dat zijn botte haren die goed zichtbaar zijn en ook goed te voelen.
Het resultaat bij een laserbehandeling in ontharing is dus sneller effectief. Om eenzelfde resultaat te bereiken met een IPL, zijn veel meer behandelingen nodig. Een IPL-behandeling is doorgaans voordeliger dan een laser, maar om hetzelfde effect te bereiken worden de totale behandelkosten vaak weer hoger.
De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.
Wanneer ioniserende straling door het lichaam gaat, kan dit directe schade aan het DNA van een cel veroorzaken en mogelijk later tot diverse soorten kanker leiden. Verdere lange termijn effecten zijn nog onvoldoende onderzocht omdat de resultaten pas na jaren zichtbaar worden.
Of soms ook de vraag of je huidkanker zou kunnen krijgen van een laserbehandeling. Tot nu toe zijn er geen studies bekend waaruit gebleken is dat mensen ziektes of aandoeningen kregen door het laseren.
Bij professionals die regelmatig laserbehandelingen uitvoeren en mensen die dergelijke behandelingen vaker ondergingen, is tot op heden niet aangetoond dat zij vaker longziekten of kanker krijgen. Laser-epilatie is wereldwijd een van de populairste cosmetische behandelingen.