Als u het aantal woorden in een deel van het document wilt tellen, selecteert u de tekst waarvan u de woorden wilt tellen.Klik vervolgens in het menu Extra op Aantal woorden. Net als in de bureaubladversie van WordWord voor het web worden woorden geteld terwijl u typt.
Daar bedoelen we mee: de inleiding, de methodiek, de resultaten, de conclusie en eventuele discussie en aanbevelingen. Andere zaken, zoals de inhoudsopgave, het voorblad, de samenvatting, het dankwoord en de literatuurlijst horen dus niet bij het totaal aantal woorden.
Selecteer een lege cel in uw werkblad, voer de formule in "=intwordcount(A2)”In de formulebalk en druk vervolgens op de Enter sleutel om het resultaat te krijgen. Zie screenshot: Opmerking:: In de formule is A2 de cel waarin u het aantal woorden zult tellen.
1. Voer in een lege cel, bijvoorbeeld C13, deze formule in: = Subtotaal (109, C2: C12) (109 geeft aan wanneer u de getallen optelt, de verborgen waarden worden genegeerd; C2: C12 is het bereik dat u optelt, waarbij gefilterde rijen worden genegeerd.), en druk op de Enter sleutel.
Met de functie AANTALARG worden cellen geteld die elk type informatie bevatten, inclusief foutwaarden en lege tekenreeksen (""). Als het bereik bijvoorbeeld een formule bevat die als resultaat een lege tekenreeks geeft, wordt die waarde met de functie AANTALARG geteld.
/verbergen worden verborgen tekens, zoals spaties, alineamarkeringen of tabmarkeringen, in- en uitgeschakeld. Ga naar Bestandsopties > >Weergave. is ingeschakeld of uitgeschakeld. Alle selectievakjes voor de selectievakjes die u niet altijd wilt weergeven, uit.
typ je het woord waar je op wilt zoeken, in de tweede regel (Vervangen door:) typ je het woord wat het moet worden. Overigens kun je ook meerdere woorden in een keer laten vervangen. Ook hier kun je weer meerdere opties toepassen.
'Zet in je agenda dat je per dag drie uur aan je scriptie gaat werken. Niemand kan zich acht uur lang concentreren, dus de hele dag vrijhouden hoeft niet. Met die drie uur kun je er even voor gaan zitten en daarna weer iets anders doen.
Met 1000 woorden beschik je over 4 pagina's. Dit zou betekenen dat een volgeschreven A4, 2 boekpagina's oplevert.
Als je alleen de woorden en tekens van een specifiek gedeelte wilt weten: Selecteer met de muis het gedeelte van de tekst dat je wilt tellen. Klik op het tabblad Controleren. Kies Woorden tellen.
Een zin telt gemiddeld elf woorden, een A4'tje telt gemiddeld 32 tot 35 zinnen. Op een A4'tje staan gemiddeld 350 tot 400 woorden. Vanwege het lettertype en de regelafstand soms iets minder, soms iets meer. We praten dan wel over een vol A4'tje met een standaardopmaak en voor 80 à 90% volgeschreven.
Ook al beschikt PDF software niet over een woordenteller, je kunt met behulp van bepaalde software wel het PDF document snel converteren naar een Word document. Hiervoor ondergaat het document een scanproces waarbij de tekst weer herkend kan worden. En Word gewoon kan laten zien hoeveel woorden dat document bevat.
Open Kladblok (Notepad) en doe: CTRL+V. (Hiermee plak je de kale tekst in het Kladblok). Op dat moment wordt alle ongewenste opmaak verwijderd. Vervolgens doe je: CTRL+A.
Er zijn veel opmaakmarkeringen in Word-documenten, zoals tabtekens, spaties, alineamarkeringen, verborgen tekst, optionele koppeltekens, objectankers, optionele onderbrekingen enzovoort. Sommige worden weergegeven en andere zijn standaard verborgen.
Met de functie AANTALARG worden geen lege cellen geteld. Als u geen logische waarden, tekst of foutwaarden wilt tellen (als u dus alleen cellen wilt tellen die getallen bevatten), gebruikt dan de functie AANTAL. Als u alleen cellen wilt tellen die aan bepaalde criteria voldoen, gebruikt u de functie AANTAL.
Met de formule =SOM. ALS(B2:B5; "John"; C2:C5) telt u alleen de waarden in het bereik C2:C5 op wanneer de overeenkomende cellen in het bereik B2:B5 gelijk zijn aan "John". Zie SOMMEN. ALS, functie als u cellen wilt optellen op basis van meerdere criteria.
ZOEKEN (VLOOKUP in de Engelse versie van Excel) staat voor Verticaal Opzoeken. Deze functie laat Excel een bepaalde waarde opzoeken in een kolom (een zogenaamde tabel array), om de waarde van een cel in een andere kolom, maar uit dezelfde rij terug te geven.