De piep is net geweest, nu bent u dus aan de beurt. Let op. Komt die piep voor u onverwachts, hang dan op zonder iets te zeggen. Bereid u opnieuw voor en bel nog een keer terug.
Laat je telefoonnummer achter.
Een simpele manier om je telefoonnummer aan het begin van een bericht te vermelden is door iets te zeggen zoals 'Dit is (jouw naam), mijn nummer is (jouw telefoonnummer)' of 'mijn naam is (naam) en ik bel met (nummer)'.
Afsluiting – sluit het voicemailbericht af met een vriendelijke groet en de woorden “Einde bericht”.
Wanneer iemand niet opneemt, dan gaat de telefoon een paar keer over en schakelt daarna over op voicemail. Wanneer iemand je wegdrukt gaat de telefoon een stuk minder over. Ben je echter geblokkeerd, dan zal de telefoon slechts één keer overgaan en daarna doorschakelen naar voicemail.
Standaardbericht sturen
Tik als de telefoon overgaat eventueel (bij iOS 14 en hoger) bovenaan op de balk met de naam van de beller. Tik op Bericht. Een keuzemenu verschijnt. Tik op Kan ik je later bellen?,als u zelf later terugbelt.
Voicemail configureren
Tik op 'Voicemail' en tik vervolgens op 'Configureer nu'. Maak een wachtwoord voor je voicemail aan. Kies een begroeting: 'Standaard' of 'Aangepast'. Als je 'Aangepast' kiest, kun je een nieuwe begroeting opnemen.
De welkomstboodschap is het eerste bericht dat uw beller te horen krijgt. Als een klant uw bedrijf belt, worden ze automatisch in de wachtrij geplaatst en welkom geheten.
Een goede zakelijke voicemail kan zijn: Goedendag. Dit is de voicemail van <jouw naam>. Ik kan op dit moment de telefoon niet opnemen. Als u uw naam en telefoonnummer inspreekt, bel ik u zo snel mogelijk terug.
Hoe lang worden voicemailberichten bewaard? Voicemailberichten worden 7 dagen bewaard. Dit geldt voor beluisterde én onbeluisterde berichten. Wil je een bericht langer bewaren, sla hem dan op middels menu keuze 2.
Kies zelf hoelang je toestel rinkelt voordat hij doorschakelt naar de voicemail. De rinkeltijd staat standaard op 15 seconden. Je past het aan in My Vodafone of met je telefoon: Bel met je mobiel naar 1233 en toets 11 voor het hoofdmenu.
Bel dan met je smartphone naar nummer 12339 en volg het stappenplan om je voicemail uit te zetten. Je kunt ook “UIT” (in hoofdletters) sms'en naar nummer 1233. Je krijgt dan binnen enkele minuten een bevestiging dat je berichtenbox is uitgeschakeld.
Tik linksboven op Menu. Instellingen. Tik onder Gesprekken op Meldingen voor inkomende gesprekken. Geluid.
Bel naar 12331 (gratis) om je voicemail aan te zetten. Uitzetten van je voicemail kan door naar 12330 (gratis) te bellen. Beveilig je voicemail met een pincode. Zo kan niemand je berichten beluisteren.
Wanneer je een inkomende oproep hebt kun je door tweemaal te drukken op de aan/uit-knop het binnenkomend gesprek afbreken. De beller wordt onmiddellijk doorverbonden met je voicemail. Een ontzettend handige functie wanneer je niet in staat bent om een gesprek te voeren.
Wat kost bellen naar voicemail (1233)?
- Sim Only: binnen je bundel (geen extra kosten als je nog genoeg belminuten hebt). - Prepaid-bundels: binnen je bundel (geen extra kosten als je nog genoeg belminuten hebt).
Voicemail is gratis voor je mobiel, het afluisteren en ontvangen in Nederland brengt geen kosten met zich mee. Alleen voor bellen naar voicemail vanuit het buitenland naar een Nederlands mobiel nummer betaal je de kosten. Voicemailberichten ontvangen in het buitenland is gratis.
Als je een persoon belt die je geblokkeerd heeft hoor je maar één kiestoon gevolgd door de voicemail. Daarnaast kan ook direct de voicemail geactiveerd worden zonder dat deze voorafgaat aan een kiestoon. Let wel, als je direct de voicemail krijgt wil het niet altijd zeggen dat je geblokkeerd bent.
De 112-alarmcentrale stuurt meteen de juiste hulp. Bijvoorbeeld de brandweer, de politie of een ambulance. Heb je een vraag of een probleem maar heeft het geen spoed, bel dan 0900-8844. Je krijgt direct een betrouwbaar antwoord of advies.