Door 'm diagonaal te snijden heb je een groter vlak waar je tong contact maakt met de gesmolten kaas. Door dat grotere schuine 'kaasvlak' is de kans op een kaasbrug groter.
Een tosti lijkt groter wanneer ie schuin is doorgesneden. Door de scherpe hoeken kun je de tosti makkelijker dippen in saus. Driehoeken zijn interessanter dan vierkanten. (Verkozen tot beste antwoord in deze thread.)
Ook jij snijdt je tosti hoogstwaarschijnlijk altijd schuin door. Maar waarom eigenlijk? Daar zijn twee redenen voor te bedenken: het lekkere oppervlak, namelijk zonder korst en met kaas, is zo het grootste én het is zo gemakkelijker om in de saus onder te dompelen.
Sandwichliefhebbers die de voorkeur geven aan de diagonale snede vinden dat de presentatie van twee driehoeken de sandwich er aantrekkelijker uit laat zien. Een diagonale snede biedt een beter zicht op de ingrediënten in de sandwich en creëert optimale eethoeken, wat betekent dat u bij elke hoek kunt beginnen en naar binnen kunt werken .
Besmeer je tosti altijd met een beetje boter aan de buitenkant, hierdoor krijg je een heerlijk krokante korst. Smeer wel altijd een dun laagje; als je te veel boter gebruikt, heb je kans op een kleffe, zompige tosti.
Kaas is een calorierijk voedingsmiddel en bevat relatief veel verzadigd vet, dus als je daar veel van gebruikt wordt een tosti ongezond. Als je gewoon de normale hoeveelheid kaas (20 gram = 3x schaven) gebruikt, dan komt het op hetzelfde neer als wanneer je een dubbele boterham met kaas eet.
De mensen die zeggen dat een tosti in de pan gebakken hoort te worden, adviseren om boter of mayonaise (of beiden) op de buitenkant te smeren. Dat zorgt voor knapperig brood. Bak hem in dit geval op een middelmatige stand. Bij hoog vuur smelt de kaas wel, maar wordt het brood niet krokant.
De reden waarom driehoeken de voorkeurstechniek zijn voor mensen die daadwerkelijk van eten houden, is dat je – op een omweg – meer sandwich uit je sandwich haalt . Zoals Delbert het zegt, het is basisgeometrie en de wet van behoud van materie.
Vanuit een wiskundig oogpunt kunnen diagonaal gesneden sandwiches u een betere verhouding tussen vulling en brood geven als u eet . Wanneer een sandwich in driehoekige helften wordt gesneden, is het midden breder zichtbaar en biedt het een groter oppervlak, d.w.z. toegang tot de "goede dingen" in het midden.
Het is daarom belangrijk om je boterham niet te donker te roosteren. Zet daarom je broodrooster op een lagere stand en houd je snee goed in de gaten tijdens het roosteren. Wist je overigens dat oud brood sneller donker kleurt dan vers brood? Dit komt doordat oud brood minder vocht bevat en dus sneller bruin kleurt.
Als je precies dezelfde kaassoort (en brood) gebruikt is een tosti niet ongezonder dan een broodje met kaas. Het smelten van de kaas heeft geen invloed op de voedingswaarden. Daarom maakt het dus ook niet uit of je nou een tosti of een normaal broodje met kaas eet.
Je tosti is klaar als de kaas helemaal gesmolten is en het brood goudbruin. Je tosti wordt mooi gelijkmatig bruin als je er tijdens het bakken een plank of ovenschotel op legt.
Een tosti hoeft maar 4 tot 5 minuten in een tosti-ijzer. Het is wel slim om je tosti-ijzer van tevoren op te warmen. Zet het apparaat 5 minuten van te voren aan op de juiste temperatuur. Leg je tosti daarna 4-5 minuten in het apparaat en je tosti is klaar.
Bak de tosti's in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 min. in het midden van een op 200 ºC. voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Beleg 2 plakken brood met de plakken kaas en ham en dek af met de overige 2 sneden brood. Doe de ham kaas tosti tussen het tosti ijzer of contactgrill en grill een paar minuutjes tot de kaas mooi gesmolten is. Lekker met wat ketchup. Tips: voeg eens een snuf paprikapoeder of een beetje mosterd toe aan ham en kaas.
HOUDBAARHEID. Na ontdooien zijn de Tosti's nog 3 dagen houdbaar in de koeling. Doch adviseren wij de Tosti's na het ontdooien zo spoedig mogelijk te consumeren.
Zout en vet geven niet alleen meer smaak, ze voorkomen ook dat je brood kruimelig wordt. Ze zorgen er namelijk voor dat gist zich niet te snel ontwikkelt. Vooral vet (een eetlepel boter of olie) voorkomt dat het brood uitdroogt en kruimels vormt.
Door diagonaal te snijden , maximaliseer je het aantal happen met de dunste korst , zoals blijkt uit deze analyse van Popular Mechanics, met een wiskundige formule die dit bewijst.
Dat een geroosterde boterham minder calorieën bevat dan een gewone snee brood is een fabel. De hoeveelheid calorieën per snee is namelijk gelijk: circa 83 kcal. Tijdens het roosteren verbranden er geen calorieën.
Een driehoekige sandwich heeft twee hoeken van 45° waardoor je veel verder naar het midden kunt bijten bij je eerste twee happen, waar meer vulling zit . Dit wordt gevolgd door een perfecte, korstloze derde hap terwijl je de ruimte in het midden inneemt.
Hoewel er geen wetenschappelijke reden is waarom brood en boter zo lekker samen smaken , lijkt iedereen het erover eens dat boter eten met brood een van de beste culinaire ervaringen in het leven is. Sommigen beweren dat het toevoegen van boter aan brood voor het roosteren de smaak van deze toch al heerlijke combinatie versterkt.
Welke kaas is het beste voor een tosti? Voor een tosti kun je het beste kaas gebruiken met een lage pH-waarde, omdat deze sneller smelten. Denk bijvoorbeeld aan jonge kaas, belegen kaas, cheddar, mozzarella of gruyère. Daarmee krijg je een heerlijk smeuïge tosti met kaas.
Waarom is de tosti weer zo populair? Het geheim van een goede tosti zit in de combinatie van brood met een krokante korst en een smeuïge vulling. Een tosti is snel, makkelijk en naar eigen smaak in te vullen. Je kan er een tosti op elk moment van de dag eten.
Naast dat het soms gewoon lekker is om een geroosterd broodje te eten, is het ook een goed voedingsmiddel voor wanneer u zich niet zo lekker voelt. Juist omdat het zo licht verteerbaar is, houdt geroosterd brood de maag en darmen rustiger, wat het goed verdraagbaar maakt.
Nee!Aan de samenstelling in voedingswaarden verandert er namelijk niks als je van je boterham een tosti maakt. Een tosti bevat dus niet ineens meer calorieën dan een gewone boterham met (ham en) kaas. Pas alleen wel op met de zwarte randjes, deze kunnen schadelijke stoffen bevatten.