Door het gebied van je binnenste naar de buitenste ooghoek te masseren worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd waardoor wallen kunnen verminderen. Tot slot is er altijd nog de optie om je wallen weg te werken. Met een speciale camouflage crème of poeder kun je de wallen onder je ogen camoufleren en wegwerken.
Tip 1 is daarom: slaap goed, maar omdat dat niet altijd lukt, hebben we voor dit geval ook nog tip 2: wikkel wat ijsklontjes in een doek of huishoudfolie en laat deze een paar minuten op je ogen liggen. Door de kou trekken je bloedvaten samen en wordt het vocht onder je ogen sneller afgevoerd.
Kies voor foundation en een dekkende concealer
Gebruik bij voorkeur een concealer met een rozige tint. Deze tint neutraliseert de blauwtinten van de kringen en wallen onder de ogen. Let op; je brengt eerst foundation aan en gaat pas daarna met concealer aan de slag.
Als je weinig slaapt, kun je dus eerder last hebben van wallen door vocht. Bovendien worden de bloedvaten onder je ogen dikker als je erg moe bent. Dat komt doordat je lichaam de slaperigheid compenseert door meer cortisol aan te maken. Daar word je alert van, maar het zorgt ook voor wijdere bloedvaten.
Vaak worden aambeienzalf en vaseline genoemd als middel om wallen tegen te gaan. Aambeienzalf kan de zwelling verminderen en vaseline zou hydraterend werken. Met dit soort middelen loopt u echter het risico dat uw oog en de huid eromheen geïrriteerd raken.
Er zijn ook huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tegen wallen. Zoals gezegd helpt kou tegen zwellingen, dus leg 's ochtends een washandje met ijsklontjes of koude komkommerschijven op je ogen. Dit helpt, al is het slechts tijdelijk. Een bekend oma weet raad-middel is ook aambeienzalf, dat zwellingen doet afnemen.
Een goede nachtrust en een gezond en gevarieerd dieet kunnen wallen helpen voorkomen en deels verminderen. Indien je wallen hebt die zijn ontstaan door huidveroudering of genetische aanleg kun je ze helaas niet laten verdwijnen.
Wallen onder de ogen zijn een ophoping van vet of vocht onder de huid. Soms uit een overschot van huid zich ook in wallen, bijvoorbeeld door rimpels. Wallen onder de ogen geven over het algemeen geen klachten, maar worden vaak wel als cosmetisch onaantrekkelijk ervaren.
Wat zeker ook helpt is hydrateren, in de kern niets anders dan voldoende water drinken. Zorg dat je echt de anderhalve liter water per dag tot je neemt. Doe je dat niet, dan worden de bloedvaten onder de ogen groter en dat geeft vaak de donkere kringen onder de ogen. Ook een washandje kan soms al wonderen doen.
Leg het watje daarna op je gesloten ogen voor ongeveer tien minuten. Als je dit regelmatig doet en daarna goed afspoelt met water, is de kans groot dat je snel resultaat ziet.
Er zijn diverse pigmentlasers bekend die het overmatige pigment bij donkere kringen kunnen verminderen. Iedere laser heeft haar voor- en nadelen. Zowel Q-switched nanoseconde lasers als de ultrasnelle picoseconde lasers zijn ingezet om dit probleem aan te pakken.
Als je geen tijd hebt, hou ze dan onder ijskoud stromend water. Ga dan op de bank of op je bed liggen, met je ogen dicht, en leg ze een minuut lang op je ogen. Op die manier ga je de zwelling tegen. Als je regelmatig wakker wordt met opgezette ogen en/of wallen, bewaar je oogcrème dan in de koelkast.
Controleer bijvoorbeeld hoeveel zout, alcohol of koffie u gebruikt. U kunt ook zelf de zwelling van het ooglid verminderen. Leg hiervoor voor het slapengaan een koude, natte washand of natte kompressen op uw ogen. Als u zich zorgen maakt over uw dikke oogleden kunt u het beste even langs de huisarts gaan.
Wallen behandeling met fillers
Dan kunt u de wallen behandelen met fillers. Met het hyaluronzuur wordt het volumetekort opgevuld waardoor de wallen niet meer zichtbaar zijn.
Een ooglidcorrectie is een medische ingreep, hierdoor kan het risico op complicaties niet volledig worden uitgesloten. De behandelende arts bespreekt dit uitvoerig tijdens de gratis intake. Mocht er sprake zijn van een complicatie, dan is deze in de meeste gevallen niet ernstig.
Het gaat vooral om de vitaminen B6, B12, C, en K en het mineraal ijzer. Je huid wordt bleker door een vitamintekort, waardoor je wallen en kringen ook extra zullen opvallen. Teveel zout kan ook zorgen voor een vochtophoping. TIP: Eet voedingsmiddelen die vitaminen B6,B12,C, en K bevatten, alsook veel kalium en ijzer.
Sperti aambeienzalf
Het klinkt een beetje gek om een zalf tegen aambeien onder je ogen te smeren, maar veel modellen zweren bij deze remedie tegen wallen. Let wel wat op, want Sperti is best een hevige zalf. Test de zalf dus eerst even uit op een stukje huid en breng de zalf minimaal 1 centimeter onder de ogen aan.
Een van de bekendste concealers: de Instant Anti Age Eraser concealer van Maybelline. Met deze unieke applicator bedek je je oneffenheden binnen een handomdraai. De formule bevat Goji bes extract, wat de huid rondom de ogen hydrateert en daarmee fijne lijntjes tegen gaat en dat willen we natuurlijk allemaal.
Helpt tegen acne
Heb je regelmatig last van acne of puistjes ? Dan kan uierzalf zeker een verlichting zijn voor u. De zalf kan acne bestrijden, omdat het licht ontsmettend en verzorgend werkt. Natuurlijk als je last hebt van ernstige acne kun je beter een dermatoloog of schoonheidsspecialist raadplegen.
Vermijd crèmes met alcohol. De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Afhankelijk waar dit ingrediënt in de lijst staat zal het product een hoge of zeer lage concentratie bevatten, dus hoe later in de lijst hoe beter.
Eigenlijk is een aparte oogcrème nergens voor nodig. Het enige wat specifiek is voor een oogcrème, is dat het in een klein potje zit en dat het product mild genoeg is voor de huid onder je ogen. De huid is hier namelijk dunner en dus gevoeliger dan de rest van je gezicht.