Het smaakt naar echte tonijn (2) en kan zowel koud in salades, als warm in bijvoorbeeld pastagerechten gebruikt worden. VUNA heeft slechts 7 ingrediënten (water, erwten-eiwitten, koolzaadolie, tarwe-gluten, aroma's, citroenvezels en zout), is rijk aan eiwitten en heeft Nutri-Score B.
Het is rijk aan eiwitten en heeft een Nutri-Score B. VUNA is een bron van Omega-3 vetzuren omdat het per 100 gram en 100 kcal minimaal 0,3 gram Omega-3 vetzuren (ALA) bevat.
VUNA is een ocean friendly alternatief voor het favoriete visproduct van Nederland*: tonijn uit blik. VUNA wordt gemaakt op basis van erwten-eiwitten uit Europa. Ook heeft het Nutriscore B en is rijk aan eiwitten. Maar wat VUNA pas echt bijzonder maakt is de smaak.
Vuna ligt vanaf vandaag in de schappen van Albert Heijn en vanaf begin november ook bij Jumbo en Picnic.
Rennende katten
Want het ruikt als tonijn (zo sterk dat de katten meteen aan komen galopperen), het ziet eruit als tonijn en ja, het smaakt zelfs zoals tonijn uit blik. De 'vis' is gemaakt van erwten, kikkererwten, linzen, soja, tuinbonen en andere peulvruchten.
Tonijn is een vis die erg geliefd is als lekker tussendoortje, in een salade of op een broodje. Je kunt tonijn zowel vers als in blik kopen, maar vers is hij natuurlijk het allerlekkerste. Deze zomerse-, vlezige vis kun je op allerlei manieren bereiden zoals bakken, grillen op de barbecue of in de oven.
Subway Nederland laat in een reactie weten dat de broodjes tonijn in Nederland gemaakt worden met 100 procent vrije school gestreepte tonijn.
De plantaardige varianten van tonijn in blik en tonijnmoot bestaan al langer. De Tuno, een vis-loze versie van tonijn, werd in 2018 door het Amerikaanse bedrijf Atlantic Natural Foods op de markt gebracht. De Vegetarische Slager nam de visvrije 'tonyn', een alternatief op basis van soja, op in het assortiment.
De veganistische zalmfilets zijn visvervangers op basis van biologische sojabonen. Ze zien eruit als zalmfilets. En je kunt ze net als echte zalmfilets bakken in de koekenpan of in de oven bereiden.
Seasogood is er voor de liefhebbers van lekkere tonijngerechten. Een visvrij alternatief voor tonijn, rijk aan eiwit en omega 3 vetzuren. Met de smaak van de zee en plantaardig. Zo beschermen we De zeeën.
Seasogood is met Happy Tune de eerste visvrije tonijn in het conservenschap in Nederland. Het product bevat de goede voedingsstoffen van tonijn, zoals plantaardige eiwitten en omega 3. De eiwitten in de visvrije tonijn zijn afkomstig van Europese soja en de omega 3-vetzuren uit algen.
Zalm: forel, blauwbaars, makreel, gestreepte zeebaars of bandeng.
Toastjes met roomkaas, zalm en kaviaar
Een heerlijk hapje dat bestaat uit roomkaas, zalm en kaviaar, maar dan geheel vegan! De zalm is op basis van wortel en de kaviaar is gemaakt van zeewier!
aardappelvezels, verlaagd natrium zout, water, zout, kleurstof (bietenrood), conserveermiddel (natriumdiacetaat), ijzer, vitamine B12.
Zet Noordzeevis op de kaart. Ook forel, makreel of sardienen zijn goede alternatieven voor tonijn.
Lust je helemaal geen vis en schaal- en schelpdieren, dan is de beste vervanger een stukje vlees, kip of bijvoorbeeld een eitje. Ook in deze dierlijke producten zit namelijk vitamine B12. Die vitamine is nodig voor het aanmaken van bloedcellen die zuurstof door je lichaam vervoeren.
Ingrediëntendeclaratie koolzaadolie, 31% gerehydrateerd soja-eiwit, water, natuurazijn, aardappelvlokken, suiker, tomatenpuree, natuurlijke aroma's, zout, gemodificeerd zetmeel, specerijen (mosterd), zuurteregelaars (natriumacetaten, natriumlactaat), conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), voedingszuren ( ...
Alle vissen en zeedieren zijn in principe halal, behalve als de zeedieren schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.
Onze Subs zijn verkrijgbaar op versgebakken brood en worden speciaal voor jou klaargemaakt. Je kunt zelfs je favoriete Sub als salade bestellen. Nu wordt het lastig - welk brood? We hebben Wit, Bruin, Honey Oat, Sesam en Cheese & Oregano.
Toch mogen we de zalm tot winnaar kronen, met name omdat tonijn een stuk meer kwik bevat dan zalm. Dat komt omdat tonijn grote hoeveelheden plankton eet, dat kwik bevat. Diëtist Maggie Michalczyk benadrukt dat voor de meeste mensen het risico van kwik door het eten van vis en schaaldieren geen gezondheidsrisico vormt.
Ons advies: bijna elke man kan zonder problemen vier keer per week een blikje tonijn eten. Wil je meer tonijn, of andere soorten eten? Dan kan je je wekelijkse maximale inname bereken met de stappen hieronder.
In principe zijn alle soorten vis goed. Het maakt niet uit hoe de vis verkocht wordt: verse vis, uit de diepvries of in blik. Voor de gezondheid kun je het beste kiezen voor vette vis die niet gepaneerd of gezouten is. Bij zoute vis moet je denken aan haring, gerookte zalm, gerookte paling, stokvis of ansjovis.
Het is een hardnekkige en wijdverspreide fabel dat vissen geen gevoel zouden hebben. Gelukkig geloven steeds minder mensen het, maar toch wordt het eten van vis minder snel als 'zielig' gezien dan bijvoorbeeld een koe of kip. Dit heeft grotendeels met de lage aaibaarheidsfactor van vissen te maken.
Per definitie eet een vegetariër geen producten van gedode dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel). Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas.