Het is een soort van tarantula met een hoog gehalte aan ijzer en zink. De hele spin wordt verorberd en de kenners beweren, dat ze ietwat smaken als krab of kreeft. Net als de spin is de schorpioen eigenlijk geen insect maar behoor tot de familie van spinachtige.
Schorpioenen zijn giftig, maar voor de verkoop worden de giftige delen verwijderd en kan je ze veilig eten. In Europa kom je soms producten tegen, waar een schorpioen in zit verwerkt, zoals een chocolaatje of de lolly met schorpioen.
Jazeker, de gefrituurde schorpioen is een uitstekend idee geweest van een kwieke business Thai. '
Schorpioenen gebruiken hun scharen niet alleen om prooien mee te vangen en te doden, maar ook als antennes. Ze houden ze omhoog in de lucht. Op de scharen zitten een heleboel haren waarmee ze trillingen en stofjes uit de lucht opvangen. Zo verkennen ze hun omgeving.
In Thailand wordt een breed scala aan insecten gegeten, vooral in de Isaan en in het noorden. Veel markten in Thailand verkopen gefrituurde sprinkhanen, krekels, bijenlarven, zijderupsen, miereneieren en termieten. De meeste insecten smaken redelijk flauw als ze worden gefrituurd.
De smaak van mieren verschilt per soort, maar ze kunnen een beetje zuur en citrusachtig smaken. Ook de eitjes van mieren kun je eten. Sterker nog, ze zijn een echte delicatesse in Mexico en worden ook wel Mexicaans kaviaar genoemd.
Je kunt in heel Thailand geen kraanwater drinken, maar overal zijn flessen water te koop, kost nog geen euro per fles. Je kunt beter geen salades eten (kunnen gewassen zijn in leidingwater), geen ijsblokjes in je drank laten doen en geen rauwe groenten of geschild fruit eten. Koop ook geen schepijs, maar verpakt ijs.
Een schorpioen kan heel lang zonder voedsel. Ze hebben ook vijanden, zoals spinnen, vogels, slangen, bavianen en hagedissen. Sommige soorten zijn immuun voor het gif van de schorpioen. Schorpioenen leven afzonderlijk van elkaar omdat ze iedere vijand, zelfs hun eigen soort proberen te doden.
De levensverwachting verschilt per soort. Sommige schorpioenen worden maximaal twee jaar oud, er zijn echter ook soorten die wel zes jaar oud kunnen worden. Enkele soorten, zoals bijvoorbeeld Hadrurus arizonensis, kunnen zelfs dertig jaar oud worden.
In Nederland leven namelijk geen schorpioenen. In Zuid- en Zuidoost-Europa komen ze wel veel voor. Denk bijvoorbeeld aan landen als Spanje en Italië. Ook daar zie je ze niet vaak, want schorpioenen zijn nachtdieren die zich overdag verbergen onder stenen en in spleten.
De schorpioenen die in Italië en Toscane gevonden worden, zijn niet giftig. Zij zijn zwart en klein, worden zelden meer dan 30 mm lang, en als zij al steken, dan is dit vergelijkbaar met een bijen- of wespensteek. Alleen mensen met allergieën voor insectenbeten moeten meer voorzorgsmaatregelen nemen.
Ze zijn allemaal giftig maar slechts enkele soorten veroorzaken ernstige gezondheidsproblemen. Schorpioenen leven vooral in droge gebieden en zijn 's nachts actief. Onder het licht van een UV-lamp fluoresceren ze met een groene kleur.
Een schorpioen met lange, dunne scharen is meestal giftiger dan een schorpioen met grote, dikke scharen. Daarnaast is er een verband met gedrag. Schorpioenen met grote scharen gebruiken ze aantoonbaar meer in de verdediging, terwijl heel giftige schorpioenen bijna alleen steken.”
Hoeveel kost een schorpioen? De aankoopprijs van een schorpioen bedraagt 17 tot 35 euro per dier, maar grotere en meer bijzondere exemplaren kosten natuurlijk veel meer. De aankoop van een terrarium en het meeste toebehoren is een eenmalige investering.
Iedereen weet wel wat zijn of haar eigen sterrenbeeld is. De twaalf sterrenbeelden van de Dierenriem (Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen) worden onder andere gebruikt in de astrologie.
Ze kunnen ook niet tegen mensen die stelen en vals spelen, omdat ze net zo eerlijk zijn tegen zichzelf als tegen anderen. Schorpioenen zien of stellen geen grenzen in hun leven, en ze laten niemand hen vertellen dat iets wat ze willen niet mogelijk is.
Schorpioenen steken alleen als ze worden aangevallen of in het nauw gebracht voelen. Een steek van een schorpioen kan erg veel pijn doen.Het gif kan een zwelling en koorts veroorzaken.Alleen in zeldzame gevallen is het gif van de gevaarlijkste soort dodelijk.
Schorpioen. De Schorpioen heeft het vaak lastig om snel in slaap te vallen, maar eenmaal ze vertrokken zijn naar dromenland is hun slaap wel heel diep en vast.
Schorpioenen hebben een heel goed hart, maar ze nemen de tijd om het je te laten zien. Schorpioenen zijn erg traditioneel in hun relaties. Als je in een relatie met ze bent, willen ze ook alles van je weten. Ze zoeken in een relatie een partner die hun diepe emoties en stemmingswisselingen aankan.
Stel het slachtoffer gerust. Bedek de geïrriteerde huid met droog zand, zout of suiker. Wrijf niet met een doek of iets dergelijks over de plek omdat dan de netelcellen kapot gaan en er nog meer irritatie ontstaat. Spoel de geïrriteerde plek af met zout water.
Ja, sommige soorten schorpioenen kunnen klimmen. 2. Nee, niet alle schorpioenen zijn giftig, maar sommige hebben een potentieel dodelijk sterk gif.
De waterschorpioen lijkt op een schorpioen, maar is dat niet. Het dier, waarvan de Latijnse naam nepa cinera is, is een wants. Verder is de staart, die vaak omhoog gericht is, eigenlijk geen staart maar een soort snorkel. Daarmee haalt het beestje adem terwijl hij langs de oevers net onder het wateroppervlak zit.
Steden en iets grotere dorpen hebben bovendien een nightmarket met een enorm aanbod aan de meest heerlijke maaltijden en snacks. Sla het streetfood niet over als je in Thailand bent. Warme gerechten kun je over het algemeen uitstekend eten, want de Thai verhitten alles tot zeer hoge temperatuur.
Salades. Een minder bekend gerecht van de Thaise keuken is de yam of salade. Salades zijn er in vele variaties – met noedels, vlees, vis of groenten – maar de kern van elke salade is een scheutje limoensap en een beetje peper.
Drinken in Thailand: De keuze aan drankjes is groot. Koffie (gafe), thee (cha ron), fris, bier en sterke drank (Maekhong whisky of Saengthip whisky) zijn bijna overal verkrijgbaar. Bij stalletjes op straat wordt aan verse vruchtensapjes vaak fijngemalen ijs toegevoegd.