Een chemische peeling is een vloeibaar laagje dat we aanbrengen op je huid. Deze vloeistof dringt door tot diep in je huid en zorgt ervoor dat je bovenste huidlaag loslaat. Alle dode huidcellen worden hiermee verwijderd én je huid wordt gestimuleerd om snel nieuwe huidcellen te produceren.
Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities: Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren.
Een peeling werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt onze nieuwe, jonge en mooie huid tevoorschijn en voelt hij gladder aan. Een peeling maakt jouw huid egaler en de structuur wordt fijner als je het op verantwoorde wijze doet.
Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur of melkzuur. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten. Hierdoor wordt een frissere en stralende huid zichtbaar.
Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de huid en de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan dit soms enkele dagen tot een ruime week zichtbaar zijn. Na 2-3 dagen start het vervellen, en kunnen er op sommige plaatsen korstjes ontstaan..
Ingrediënten die de huid wat kunnen irriteren na een peeling zijn bijvoorbeeld alcohol denat en parfum. Daarnaast is het verstandig om exfoliërende producten te vermijden; dit kunnen producten zijn met bijvoorbeeld melkzuur of glycolzuur (AHA's), salicylzuur (BHA), retinoïden (vitamine A/retinol) en scrubs.
Doet een (chemische) peelingbehandeling pijn? Nee, de behandeling doet geen pijn.
Over het algemeen kun je elke vier tot zes weken een chemische peeling laten doen. Sommige peelings, zoals degene gericht op acné, kunnen om de twee weken gedaan worden (totdat je de gewenste resultaten bereikt hebt).
Een peeling gaat verder dan een scrub. Net als een scrub bestaat een peeling ook uit een substantie met (hele fijne) korrels, maar zit het voornaamste verschil in toevoegingen van (veilige) zuren. Deze zuren weken de bovenste laag los waardoor dode huidcellen worden verwijderd.
Wanneer je regelmatig de celdeling in je huid dankzij een peeling stimuleert, werk je tegen de veroudering van de huid. Doe dit maximaal 2x per week en lees de gebruiksaanwijzing van jouw product goed door. Elk product heeft een eigen werking en daarom is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing aan te houden.
Allereerst heb je de chemische manier van peeling. Door een chemische stof aan je huid aan te brengen zorgt dit ervoor dat de huidcellen gaan uitsterven. Een chemishe peeling kun je thuis doen, maar ik raad aan deze door een professionele schoonheidsspecialiste te laten uitvoeren.
Het te verwachten resultaat na de chemische peeling
Dat betekent 4-6 chemische peelings om de 4-6 weken. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met je op. Daarin krijg je alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten.
De beste peeling is een AHA & BHA serum met natuurlijke fruitzuren. De meest bekende exfolianten zijn Alpha Hydroxyzuren (zoals Melkzuur) en Beta Hydroxyzuren (zoals Salicylzuur). Precies ook de ingrediënten van Flow's AHA & BHA Peeling Serum.
De Fenol peeling is daardoor de beste peeling om rimpels te verwijderen en de strakke huid te herstellen.
De medium peeling wordt in een aantal lagen op de huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt vanaf 15 tot 60 minuten, afhankelijk van het type peeling. Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen.
7 tips voor huidverzorging na een peeling:
Maak geen gebruik van een hete douche, sauna, zwembad of stoombaden tot 2 weken na de behandeling.
Tot 24 uur na de behandeling: Geen make up of andere producten aanbrengen buiten diegene die bestemd zijn voor uw huid en om te gebruiken na een huidverbeterende peeling. Het is beter de huid minimaal 48 uur te laten rusten alvorens terug make up aan te brengen. Gebruik bij voorkeur mineral make up.
Na de gezichtsbehandeling met de Chemische Peeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 6 weken. Gedurende 4 tot 6 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt.
Met een chemische peeling kunnen we fijne lijntjes, grove poriën of een grauwe huid minder zichtbaar maken. Ook zonbeschadiging en pigmentvlekken kunnen we met peelings goed behandelen. De huid wordt strakker, egaler en krijgt een frissere teint.
Voor een behandeling tegen pigmentvlekken en de verbetering van de huidstructuur is de TCA-peeling een optie. Trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel afkomen. Hierdoor droogt de bovenste huidlaag op en zal deze verdwijnen.
Na de behandeling: De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden.
De Cosmo Peel Forte is een van de sterkste peelings op de markt. Met hoge concentraties van trichloorazijnzuur (TCA) en glycolzuur zorgt deze peeling voor een ware transformatie van de huid. Rimpels als de kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels vervagen en de huid wordt vele malen strakker.
Hydrateer maximaal. Breng een vochtinbrengende crème aan om de droge huid gehydrateerd te houden en om het vochtniveau te herstellen. De vochtinbrengende crème moet vrij zijn van agressieve chemicaliën en irriterende stoffen (zoals zuren en anti-acnémiddelen) die jouw toch al gevoelige huid van streek kunnen maken.
De fenolpeeling Lip & Eyelid is een chemische peeling die doordringt tot in diepste laag van de huid (tot in de reticulaire dermis).