De doomoo Sleepy is bruikbaar in combinatie met de doomoo Belly. De hoes is machinewasbaar op 30°C. Het binnenste kussen mag uitzonderlijk gewassen worden op 30°. Stop het kussen hiervoor in een waszak om het te beschermen tijdens het wassen en laat het aan de lucht drogen.
Als je last krijgt van maagzuur leg je het kussen onder je hoofd zodat je hoger ligt. Of je plaatst hem achter je rug voor ondersteuning en als je veel draait in je slaap. Het enige nadeel bij dit kussen is dat je het dus niet voor alle plekken kan gebruiken. Er is één deel van je lichaam dat ondersteuning krijgt.
Je krijgt meer last van rug, -, nek, – en knieklachten.
Het gebruik van een zwangerschapskussen kan ervoor zorgen dat je minder hinder ondervindt van deze effecten. Geadviseerd wordt om tijdens je zwangerschap op je linkerzij te slapen.
Als op je zij liggen ook niet prettig meer voelt, gebruik dan eens een voedingskussen om je buik te ondersteunen. Je kunt je heerlijk om een voedingskussen heen krullen en het uiteinde eventueel zelfs tussen je benen laten rusten. Zo belast je je rug ook minder.
Een kussen onder de benen kan ischias verlichten (pijn in de rug, heupen en buitenbenen). Als zijslaper zorgen knikkende knieën ervoor dat je heupen niet in de juiste stand staan. Als je als rugslaper met een kussen onder je knieën slaapt, zorg je voor een goede slaaphouding en kun je rugpijn en ochtendpijn verlichten.
Slapen comfortabeler maken
Deze leg je tussen je benen voor extra steun en achter je rug zodat je niet op je rug kunt rollen. Maar met normale kussens kun je dit effect natuurlijk ook bereiken! Blijft het zelfs met een kussen onmogelijk om comfortabel te slapen op je zij? Overweeg dan een nieuw matras aan te schaffen.
Als je op je rechterzij slaapt, zet je druk op je lever en verhinder je zo een optimale werking van het orgaan. Zeker als je buik dikker wordt. Ben je een rugslaper? Dan duwt de baby tegen je aorta, vena cava en belangrijke organen.
Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen. In het derde trimester groeit jouw baby flink in gewicht.
Zwangere vrouwen krijgen advies om na 28 weken niet op de rug in te slapen. Vrouwen kunnen in de laatste drie maanden van hun zwangerschap maar beter vermijden om op hun rug in te slapen, om de kans op een doodgeboren kindje zo klein mogelijk te houden.
Het voedingskussen van Snoozzz is gevuld met extra kleine geruisloze micro korrels. Dit zorgt voor een hele stille ervaring tijds het voeden of slapen. Want ja, dit borstvoedingskussen is ook ideaal om mee te slapen of tijdens het relaxen. Het kussen is verkrijgbaar in veel verschillende prints.
Maak gebruik van een slaapwikkel of slaapzak
Begrijpelijk! Gelukkig kun je zelf dingen doen om het buikslapen van je baby tegen te gaan. Maak gebruik van een Snoozzz slaapwikkel of een babyslaapzak om te voorkomen dat je baby zelf op de buik kan draaien in de slaap.
Je kan de Baby Sleep veilig gebruiken tot een leeftijd van 6 maanden. Als je baby zichzelf om gaat draaien raden wij het gebruik af. Je kan het kussen dan wel gebruiken als je baby slaapt terwijl jij er zicht op hebt, zoals bijvoorbeeld in de kinderwagen.
Waarom gebruik je een baby zijslaapkussen? Er zijn baby's die in de eerste maanden een voorkeurshouding ontwikkelen. Ze liggen dan veel op dezelfde kant waardoor het hoofdje kan vervormen. Om een vervormd hoofdje te voorkomen gebruik je een hulpmiddel zoals een zijligkussen.
Zo is de Doomoo Cocoon geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 8 maanden. Of je nu thuis of onderweg bent met dit babynestje heeft je kindje altijd een comfortabel plekje. De hoes van het babynestje is afneembaar en kan worden mee gewassen in de wasmachine op 30 graden.
Leg je baby altijd op zijn of haar rug te slapen. Leg je baby vanaf de geboorte op zijn of haar rug te slapen, zo is je baby de rugligging vanaf het begin gewoon. Het helpt als je een slaapzak gebruikt.
Risico's van zwanger tillen en bukken
Je groeiende baarmoeder zorgt ervoor dat de buikspieren worden uitgerekt waardoor deze spieren minder sterk zijn, en er meer last op de rugspieren komt. Als je hier ook nog eens veel bij gaat bukken of tillen, kan het risico op vervelende rugklachten toenemen.
Je baby ontwikkelt vanaf 28 weken een patroon waarin hij slaapt en wakker is. Slapen duurt meestal 20 tot 40 minuten. Soms zelfs wel een uur, maar vaak niet langer dan anderhalf uur. Tijdens het slapen beweegt je baby niet of nauwelijks.
De milt bevindt zich aan de linkerkant van het lichaam. Door op je linkerzij te liggen, wordt het bloed beter gefilterd en functioneert het lymfesysteem optimaal. Vloeistof kan namelijk gemakkelijker naar de milt worden geleid. Met zo veel voordelen is het de moeite waard om eens op je linkerzij te gaan liggen!
De slaaphoudingen die het meest gezond zijn, zijn de rug- en zijligging. Waar je voor kiest hangt af van jouw eigen voorkeur. Wanneer je op je rug ligt, is de kans groter dat je gaat snurken. Wanneer je op je zij ligt, kan het zijn dat je toch half op je buik gaat liggen.
Slapen op de linkerzijde kan maar beter vermeden worden, en er zijn indicaties dat slapen op deze zij (wellicht ten overvloede: het hart bevindt zich grotendeels in de linker borstkas) zorgt voor meer druk op het hart, zeker bij mensen met overgewicht.
Vaak worden de eerste bewegingen omschreven als 'belletjes, bubbeltjes of kleine plopjes' of 'zoals je darmen, maar dan toch anders'. Als je je baby eenmaal hebt gevoeld, herken je de bewegingen. Je gaat je baby steeds vaker voelen.
Leg twee warme handen om de buik en pak de buitenkant van de baarmoeder als het ware vast. Beweeg de buik zachtjes heen en weer. De baby wordt zo heerlijk gewiegd en zal reageren als je stopt met wiegen door naar je hand toe te zwemmen. Vaak moet je even leren om dit goed te doen, maar het is zó leuk.
Slaap op je linkerzijde.
Je lichaam hoeft in deze positie minder hard te werken, en zorgt voor de optimale bloedsomloop voor jou en je kindje. Door al vroeg in je zwangerschap gewend te raken aan deze positie zal je beter te slapen als je buik groter wordt.