Print je ontwerp (niet gespiegeld) met een printer het transferpapier. Plot het ontwerp contour met een snijplotter en haal print (sticker) van de backing. Positioneer het transferpapier met de print omhoog op het textiel. Pers het papier op de aanbevolen transfer instelling (bekijk alle transferpers instellingen).
De meeste laser en led printers zijn geschikt voor TheMagicTouch transferpapieren. Ieder merk of model heeft eigen instellingen. Zo kan de fuser temperatuur, het soort toner of de doorvoer mogelijkheden variëren. Deze eigenschappen spelen een belangrijke rol voor een goed eindresultaat.
– Leg een stuk bakpapier op het transferpapier. – Strijk met een grote hoeveelheid gelijkmatige druk over het papier, ook goed over de randen en in de hoeken. – Verwijder het bakpapier. – Verwijder het transferpapier met een gelijkmatige beweging van de stof; begin hierbij in een hoek.
Leg het papier op de stof als het strijkijzer heet is en strijk ongeveer één minuut lang. Laat na het strijken het papier 2 à 3 minuten afkoelen en verwijder de beschermlaag.
Om met jouw transferpapier te beginnen heb je een laserprinter en een transferpers met hoge druk nodig. Natuurlijk heb je ook het transferpapier nodig en een textiel product. Lees voordat je begint eerst onze tips over het werken met laser transferpapier.
Transferpapier met Sjablonen “Botanisch”
Met transferpapier breng je heel eenvoudig tekeningen en teksten over op je ondergrond. In deze set zitten diverse mooie botanische sjablonen om jouw DIY-project mee te versieren.
Leg het T-shirt op de strijkplank en bepaal waar de opdruk moet komen. Leg het uitgeknipte ontwerp op deze plek en plaats een stuk bakpapier eroverheen. Lees nog even op de verpakking van het transferpapier hoe lang je met je strijkijzer over het papier moet gaan en strijk daarna met het strijkijzer over het ontwerp.
Wil je labels of etiketten printen, maar heb je geen LabelWriter? Geen probleem. Ook met een gewone inkjet- of laserprinter kun je labels en etiketten printen.
In alle inkjetprinters past A4 papier.Deze printers kunnen in principe alle papierdikten aan. Daarnaast kunnen een aantal inkjetprinters afdrukken maken in A3 formaat. Als dit het geval is, kun je dit vinden in de handleiding van de printer.
Om fullcolour transfers voor op textiel te maken, kunt u werken met een Sublimatieprinter, OKI White Toner printer of Eco-Solvent printer in combinatie met een printbare textielfolie Daarnaast kunt u ook direct op textiel printen met een DTG printer of kant en klare transfers met een DTF printer.
De Epson ET-14000 is DE ideale A3/A3+ sublimatieprinter. Vanwege de Ecotank die Epson in de printer heeft ingebouwd, is het niet nodig om achteraf een CISS of RIC aan te brengen. Daarom is dit verreweg de gemakkelijkste printer om sublimatie-afdrukken mee te maken.
Met een pro printer kun je afdrukken maken op wat dikker fotopapier en kun je printen op een grotere formaten zoals A3, A3+ of zelfs A2. Een professionele printer is voorzien van meerdere kleuren cartridges. Hierdoor krijg je zeer gedetailleerde en kleurechte prints.
Een transferpers doet eigenlijk maar één ding: door middel van een hete plaat een transfer op kleding 'drukken'. De plaat van de transferpers wordt heet, het transfer wordt op de kleding gelegd, en de plaat wordt op het transfer en de kleding gedrukt. Door de hitte gaat de transfer over op de kleding.
Katoen en/of polyester is goed te bedrukken
Is de textiel gemaakt van katoen en/of polyester dan is de stof over het algemeen goed te bedrukken. Is de stof ergens anders van gemaakt dan zouden we even moeten bekijken of het goed te bedrukken is. Elastan/Elastinekan er in zitten maar niet meer dan 10%.
Het flexfolie bestaat uit een PU folie, een lijmlaag en een drager (ook wel backing genoemd). Met flexfolie bedruk je niet alleen T-shirts, werkkleding en sportkleding. Ook producten zoals caps, tassen of kussens zijn uitstekend te bedrukken.
Kosten bedrukken T-shirt
Dan zijn de kosten per t-shirt ongeveer 10-15 euro per stuk. De Stel dat je 100 witte t-shirts in diverse maten wilt bedrukken met een tekst in één kleur. Dan zijn de kosten ongeveer 4 euro per t-shirt.
Omdat de meeste transferpapieren op een hoge temperatuur (150+ graden) en hoge druk worden overgebracht, kan het lastig en heet zijn om de backing van het transferpapier te scheiden. Vouw voor het persen een hoekje van het papier om zodat je deze kan gebruiken om de backing eenvoudiger te verwijderen.
Transferfolie is een glanzende metallic folie die je kan overbrengen op een produkt; niet zomaar knippen en plakken, maar echt overbrengen. Dit kan op 2 manieren: 1 - Met lijm. Op de plek waar je de folie wilt hebben smeer je wat lijm.
Transferpapier koop je bij Transferpersshop.nl direct online of in de shop. Met een ruim assortiment inkjet en laser transferpapieren van o.a. Neenah en STAHLS' hebben we voor elke textieldruk opdracht een kwalitatieve oplossing in huis.