Je pincode wijzigen. Ken je de pincode nog, maar wil je deze wijzigen? Geef **04*OUDE PIN*NIEUWE PIN*NIEUWE PIN*# in op je toestel, gevolgd door de beltoets. Sommige toestellen staan ook toe om via het menu van de gsm zelf je pincode te wijzigen.
De pincode van je simkaart wijzigen op een Android telefoon
Open het instellingenmenu.Kies 'Schermvergrendeling en beveiliging'.Selecteer 'Andere beveiligingsinstellingen'.Kies 'Pin simkaart wijzigen'.
Ga naar Apps > Instellingen. Kies nu Beveiliging of tik op Meer > Beveiliging. Druk nu op SIM-kaartvergendeling instellen. Kies SIM-pincode wijzigen en vul je huidige pincode in en tik op OK.
Android (Samsung, Huawei, OnePlus etc.)
Ga naar de 'Instellingen'. Tik op het vergrootglas of de zoekbalk en zoek op "sim". Tik op 'Verg SIM-kaart instellen'. De standaard code is 0000, hierna kies je een nieuwe code en voer je die nog een keer in ter controle.
De pincode is jouw 4-cijferige persoonlijke toegangscode tot je simkaart en dus tot het Orange-netwerk. Je moet deze code ingeven telkens wanneer je jouw gsm aanzet. Omdat je pincode een geheime code is, wordt ze op het scherm van je gsm door middel van sterretjes of andere symbooltjes weergegeven.
De puk code staat in de brief die bij de simkaart zit wanneer je hem ontvangt.De puk code kun je vaak terug vinden in de persoonlijke klantenzone van je telecom provider.
De enige mogelijkheid om je toestel weer te gebruiken is een harde reset, hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd en kun je je telefoon weer normaal gebruiken. Let op: bij een harde reset worden alle gegevens en bestanden op de telefoon gewist.
Elke simkaart heeft ook een viercijferig Personal Identification Number: een pincode. Deze code voer je in als je je simkaart voor het eerst gebruikt of als je 'm voor het eerst in een nieuw toestel stopt. Meestal krijg je de code per post of e-mail van je provider.
Om te zorgen dat anderen uw simkaart niet kunnen gebruiken voor telefoongesprekken of mobiele data, kunt u een simpincode instellen. Als u dan uw apparaat opnieuw opstart of de simkaart verwijdert, wordt de simkaart automatisch vergrendeld en ziet u 'Sim vergrendeld' op de statusbalk.
Iedere simkaart heeft een eigen nummer, een zogeheten ICC-ID (Integrated Circuit Card ID). Dit nummer bestaat een reeks van zo'n 13 cijfers, letters en tekens. Het nummer valt te herkennen aan de eerste vier cijfers, namelijk '8931'. Een simkaartnummer is dus niet hetzelfde als een pukcode of een pincode.
Waar kan ik mijn pincode vinden? Gelukkig zijn er een aantal manieren om de pincode op te zoeken. Zo kun je via MijnTele2 je pincode opvragen, ook staat de pincode op de simkaarthouder die je van ons hebt ontvangen aan het begin van je abonnement!
Je creditcard heeft een eigen pincode. Net als bij een bankpas wordt de magneetstrip van een creditcard nauwelijks meer gebruikt. De chip is veel veiliger, hij kan niet worden gekopieerd. Het bedrag dat je betaalt met je creditcard wordt pas aan het eind van de maand afgeschreven.
Als u 3 maal een foute code ingeeft, wordt uw kaart voor de veiligheid automatisch geblokkeerd. Hebt u uw kaart op deze manier geblokkeerd? Dan kan u die gemakkelijk zelf deblokkeren via de MOBILEbanking app: Parameters > Mijn kaarten > kies de kaart > Pincode beheren.
Heb je de pukcode 10 keer verkeerd ingevuld, dan is de simkaart niet meer te gebruiken.
Je simkaart ontgrendelen op Android en Samsung
Ga naar het instellingenmenu.Druk op 'Beveiliging en locatie'.Ga naar 'Geavanceerd' en druk op 'Simkaart vergrendeling'. Je kunt nu de simkaart ontgrendelen.
Om de simkaarthouder te openen, steek je een paperclip of een simkaartverwijdertool in het gat naast de houder. Druk deze voorzichtig door in de opening, naar je iPhone toe, maar forceer niet. Als het je niet lukt om de simkaarthouder te openen, breng je je device naar je aanbieder of een Apple Store voor hulp.
Houd je betaalkaart enkele seconden vlakbij de betaalterminal ter hoogte van het symbool voor contactloos betalen (ertegen hoeft niet). Onder de 50 euro hoef je je pincode niet in te geven. Betalingen boven de 50 euro bevestig je wel met je pincode.
Wanneer u 3 maal de verkeerde pincode intoetst, zal uw betaalpas blokkeren. Neem in dat geval contact op met de bank die de betaalpas uitgegeven heeft. Is iemand anders op de hoogte van uw pincode? Dan is het verstandig om uw betaalpas te laten blokkeren.
Het opvragen van je pincode duurt uiterlijk drie werkdagen. Kies daarom tot die tijd voor een andere betaalmethode, bijvoorbeeld je bankpas.
Laukötter ontdekte in de dataset van Hunt alle mogelijke pincodes op 1707 na. 123456 kwam met 13,46 procent het meest voor, gevolgd door 111111 (1,88 procent) en 123123 (1,33 procent).