Vanaf het seizoen 2016/2017 mag een speler in competities en/of toernooien voor senioren niet meer voor een of meer teams in een of meer wedstrijden uitkomen indien hij of zij de leeftijd van 15 jaar nog niet heeft bereikt.
De JO9 en de JO8 zullen vanaf dit seizoen in een nieuwe wedstrijdvorm gaan spelen: Ze spelen 6 tegen 6 spelen. Dit betekent 5 spelers en 1 keeper per team. Ze spelen op een kleiner veld.
Speeltijd O.8 en O.9
2 x 20 minuten Time-out halverwege helft (duur: max. 2 min.) Rust na 20 minuten (duur: max. 10 min.)
Heb jij de droom om profvoetballer te worden, maar ben je ouder dan 18 jaar? Dan is het nog steeds mogelijk om een geweldige profcarrière op te bouwen en misschien zelfs het Nederlands Elftal te halen!
Voetballen hoeft niet duur te zijn
Net als veel andere teamsporten is voetbal een relatief goedkope sport. De contributie die je aan de vereniging betaalt varieert van de paar tientjes tot ongeveer 200 euro, waarbij je meestal aan een bedrag rond de 100 euro per jaar moet denken.
Aantal spelers Een complete ploeg in het veld bestaat uit een keeper en zes veldspelers. Het minimum aantal spelers is vijf. Wissels zijn onbeperkt toegestaan. Het aantal spelers per team per wedstrijd (vanaf zeven) moet gelijk zijn.
Kinderen van vijf en zes jaar zijn eigenlijk nog te jong om in een JO8-pupillenteam wedstrijden te spelen. Het veld is nog te groot, die bal is zo groot en zwaar, en je hebt nog nooit eerder in een team gespeeld.
bij elke spelhervatting. De speeltijd bij Onder 11 en Onder 12 is 2 x 30 minuten. Time-out De time-out vindt plaats halverwege iedere helft (tijdens een neutrale spelsituatie zoals een achterbal of uitbal).
De Onder 11 en onder 12 pupillen spelen 8 tegen 8-wedstrijden op een bijna half veld (42,5 x 64m). De wedstrijden worden bij deze leeftijdscategorieën geleid door een pupillenscheidsrechter.
De tegenstander staat op minimaal 5 meter afstand. Afstand: De tegenstander staat minimaal op 5 meter afstand bij elke spelhervatting. De speeltijd bij Onder 11 en Onder 12 is 2 x 30 minuten. De time-out vindt plaats halverwege iedere helft (tijdens een neutrale spelsituatie zoals een achterbal of uitbal).
De duurste sporten volgens onderstaand overzicht zijn Wielrennen, BMX'en, Paardrijden en Golf. De eerste kan oplopen tot meer dan 2000 euro per jaar!
Tennis en voetbal
Want volgens onderzoek van het Mulier Instituut uit 2017/2018 zijn voetbal en tennis namelijk de goedkoopste sporten. Voor een jaar voetballen betaal je voor een kind gemiddeld 116 euro. Niet voor niets is het dan ook de meest populaire sport in Nederland.
Voetbal is de populairste sport en tegenwoordig beoefenen steeds meer vrouwen dit ook. Bij de meeste clubs betaal je 50 tot 150 euro per jaar, dit precieze bedrag hangt af van de leeftijd en van de club.
In Nederland worden spelers soms al onder de elf jaar gescout, al zeggen scouts zelf dat dat eigenlijk nog te vroeg is. De KNVB scout tussen de leeftijden 11 en 17 jaar. Volgens scouts kun je de potentie van spelers pas écht zien na 14 jaar als de eerste jaren van de puberteit zijn werk hebben gedaan.
Reacties. Daar zit geen grens aan, maar over het algemeen is het zo dat je na je 14e zelden nog gescout zal worden voor een profclub. Soms gebeurt het nog als je op je 16e al in het eerste elftal van je club speelt, maar normaal gesproken is het vanaf je 17e/18e te laat om nog gescout te worden voor de jeugdopleiding.
Gescout worden is pas het begin om profvoetballer te worden. Slechtst een klein percentage van de voetballers die opgroeien in de jeugdopleiding van een profclub debuteert uiteindelijk in het eerste elftal. Dus ook als je gescout wordt, zul je nog jarenlang keihard moeten werken om de top te bereiken.
De wedstrijden staan onder leiding van een pupillenscheidsrechter. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen kinderen vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Het spelen op een kleiner veld sluit bovendien beter aan op de belevingswereld van deze kinderen.
De wedstrijden staat onder leiding van een pupillenscheidsrechter die zich tussen de spelers begeeft. ' Spelvreugde bij de jongste voetballers, de Onder 11 en Onder 9-pupillen.