Hoe moet je met 3 borden lopen?

STAP 1: hoe loop je met drie borden?
  1. Houd je linkerarm in een hoek van 90 graden, met je handpalm omhoog.
  2. Steek je pink en duim omhoog. ...
  3. Zet het eerste bord op je drie vingers.
  4. Laat het tweede bord steunen op je onderarm en je duim en pink.
  5. Het derde bord pak je met je rechterhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thehospitalitist.nl

Hoe 3 warme borden dragen?

Met 3 borden lopen

Zo zorgen ze voor een steuntje voor het volgende bord die je ook op je linkerarm gaat dragen. Je draait je pols daarvoor een beetje naar je lichaam toe. Het tweede bord zet je vervolgens op de binnenkant van je arm en je ringvinger en pink. Het derde bord draag je in je rechterhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Hoe moet ik serveren?

De algemene etiquette: uitserveren en afruimen

Het uitserveren van zowel borden als glazen gaat altijd vanaf de rechterkant van de gast. Wanneer je een glas drinken uitserveert doe je dit altijd met het logo naar de gast toe, ook bij een fles wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banzaboo.com

Wie eerst bedienen?

De volgorde van serveren

Er wordt begonnen met de oudste dame in het gezelschap en daarna de jongere dames. Hetzelfde geldt voor de heren: de oudste heer wordt het eerst bediend, de jongste als laatste. Uiteraard wordt het aperitief eerst geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-belgie.be

Wat moet je zeggen in de bediening?

Je verwelkomt ze - je heet ze welkom. - Goedenavond. - We willen graag iets eten, zal de klant zeggen. "We zijn met zijn vieren." Of: "Een tafeltje voor twee graag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterval.info

Horeca training | 3 Borden dragen

35 gerelateerde vragen gevonden

Hoe moet je bedienen in een restaurant?

Wij geven je een aantal tips om jouw werk in de bediening op rolletjes te laten verlopen.
  • Tip 1: Zorg ervoor dat je terras, restaurant of café er verzorgd uit ziet. Een eerste indruk is goud waard. ...
  • Tip 2: Maak oogcontact. ...
  • Tip 3: Blijf altijd vriendelijk en beleefd. ...
  • Tip 4: Zorg voor een snelle bediening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horeca-uitzendbureau.nl

Wat is de Inzetmethode?

Met de inzetmethode worden ook schalen, groente- bakjes en sauskommen op tafel gezet. Je zet eerst een bord recht voor de gast en plaatst daarna de schalen en andere serveermaterialen zodanig op tafel dat de gast zichzelf zonder moeite kan bedienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frta.nl

Hoe serveer je eten?

Gevulde en lege borden worden rechts van de persoon geserveerd. De drank wordt eveneens rechts geserveerd. Men serveert links wanneer men de gerechten aanbiedt op schotels en de gasten zelf het voedsel moeten nemen. Een andere mogelijkheid van het opdienen is , dat alles op een tafel gezet wordt (buffet).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eten-en-drinken.infonu.nl

Hoe ben ik een goede ober?

Je hoeft geen komiek te zijn, maar je moet wel goed kunnen communiceren. Stille obers zijn net zo goed als spraakzame types, zij moeten alleen wat meer communiceren met lichaamstaal, hun werk efficiënt uitvoeren en zo goed mogelijk luisteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikihow.com

Hoe goed opdienen?

Opdienen van Gerechten.7 Tips!
  • Gebruik het juiste servies. Het gebruik van de juiste borden en schalen is het eerste waar je op moet letten! ...
  • Creëer hoogteverschillen. ...
  • Gebruik verschillende kleuren. ...
  • Werk met garnering. ...
  • Let op de textuur. ...
  • Gebruik oneven aantallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodtruckbooking.nl

Wat is een uitserveren?

Uitserveren = uitserveren is een ander woord voor bedienen of service verlenen. Meestal in combinatie met eten en drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Hoe moet je met 4 borden lopen?

Zo houd je de borden vast:
  1. Houd je linkerarm in een hoek van 90 graden, met je handpalm omhoog.
  2. Steek je pink en duim omhoog. Je vingers blijven in lijn met je onderarm.
  3. Zet het eerste bord op je drie vingers.
  4. Laat het tweede bord steunen op je onderarm en je duim en pink.
  5. Het derde bord pak je met je rechterhand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oud.thehospitalitist.nl

Wat is de Engelse dienst?

Engelse Dienst

Onder deze modaliteit nemen de obers het eten mee naar de tafel in een fontein. Vervolgens serveren ze direct op het bord van elk diner, gewoon aan de linkerkant en met behulp van hun eigen bestek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.monouso.nl

Hoe moet je koffie serveren?

Bij koffie hoort warme melk of koude (koffie) room, suiker en kokend water. Meestal serveert men enkele zoete hapjes en slagroom. In het restaurant wordt het schoteltje met koffiekop rechtstreeks op tafel geplaatst naast het nagerechtbord. Koffiekan, melkpot en suikerschaaltje in het midden van de tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serveerkunde.be

Wat is de functie van een Diendoek bij het serveren?

De diendoek voor gebruik bij het serveren en afruimen van gerechten. Voor het uitdienen van warme borden en schalen en ter bescherming van de kleding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dintex.nl

Hoe een tafel dekken?

De vorken liggen aan de linkerkant, messen en lepels aan de rechterkant. Zorg dat de snijzijde van het mes naar binnen wijst. Het bestek voor het nagerecht ligt altijd horizontaal boven het bord. Het lepeltje wijst dan met de bovenkant naar links, terwijl het vorkje met de bovenkant juist naar rechts wijst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fonq.nl

Hoe krijg ik het meeste fooi?

Tip 1: Wees een expert
  1. Tip 2: Durf vragen te stellen. Stel vragen aan de gast en breng het gesprek op gang. ...
  2. Tip 3: Stel jezelf voor. Uit onderzoek blijkt dat jezelf voorstellen aan je gast zorgt voor 53% meer kans op een hogere fooi. ...
  3. Tip 4: Geef aandacht en wees attent. ...
  4. Tip 5: Herhaal de bestelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hsn-horeca.nl

Is achter de bar werken moeilijk?

Achter de bar werken is hard werken, maar vooral ook leuk. Maak praatjes met je gasten en sloof je een beetje uit, op een goeie manier dan. 😉 Wie weet kun je zelfs een beetje oefenen met flairtending! Flair bartending dus, drankjes bereiden met een hele show eromheen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skanna.nl

Wat moet je weten als je in de horeca werkt?

Voordat je kunt starten met je eigen horecabedrijf zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  • Inschrijven KvK en Belastingdienst.
  • Bestemmingsplan van de gemeente.
  • Horecavergunningen die je moet regelen.
  • Betalingsverkeer organiseren.
  • Risicoinventarisatie en -evaluatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikgastarten.nl

Wat moet je doen als ober?

De ober is verantwoordelijk voor het afnemen van bestellingen bij klanten, het afgeven van deze bestelling bij de koks in het restaurant of aan de bar en het vervolgens brengen van de gerechten of drankjes naar de desbetreffende klant aan de desbetreffende tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl

Hoeveel tafels per ober?

Deze full service is haalbaar tot ongeveer vijftien tot twintig gasten per ober. Per vijftien gasten kunt u er dan het beste een ober bijnemen zodat de obers kunnen samenwerken en niemand wat tekort komt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op priveober.nl

Wat is een runner in de horeca?

Bij een runner kun je denken aan een hardloper of koerier. In de horeca wordt de functienaam runner soms gebruikt voor een medewerker die in de bediening staat Bij deze functie kunnen de taken uiteenlopen van mise-en-place werkzaamheden tot het uitserveren van gerechten en drankjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hotelprofessionals.nl

Hoe hoor je een vork vast te houden?

“Een vork hoort men bovenhands vast te houden”, legt Chateaux uit. “De rug van de hand wijst naar beneden en de vork rust tussen de duim en het laatste kootje van de middelvinger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwspaal.nl

Populaire vragen