JA!Donzen en synthetische hoofdkussens kunnen gewoon in de wasmachine. Haal de kussenslopen en eventuele kussenhoezen er vanaf en stop dan 2 à 3 kussens tegelijk in de wasmachine. De wasmachine is dan beter in balans en de kussens worden minder heen en weer geslingerd.
Hoofdkussens met een synthetische, wollen of donzen vulling kun je gewoon in de wasmachine stoppen. Haal voor het wassen de kussensloop en kussenbeschermer van het kussen. Gebruik een zacht wolwasmiddel dat geschikt is voor de fijne was en zet de wasmachine aan op 60 graden.
Om de kans te vergroten dat de vlekken daadwerkelijk zijn opgelost nadat de wasbeurt klaar is, was u de kussens in een combinatie van 3 kopjes warm water, 1 kopje vloeibaar vaatwasmiddel, ongeveer een half kopje soda, een half kopje natuurazijn en een normale dosis wasmiddel.
Laat de wasmachine eventueel een keer extra centrifugeren om het kussen zo droog mogelijk uit de machine te laten komen. Droog je kussen het liefst in de droger en stop er een of twee tennisballen bij. Dit zorgt ervoor dat je kussen telkens wordt opgeschud en het er weer vol en donzig uitkomt.
Stop je hoofdkussen opnieuw in de wasmachine (60°C) en voeg 1 dopje wasmiddel, 3/4 dopje bicarbonaat en 1/2 dopje schoonmaakazijn toe. Laat het daarna buiten drogen. Succes verzekerd!
Het beste is om je kussensloop twee tot drie keer per week te verschonen. Zo voorkom je dat je kussen vol komt te zitten met viezigheid waar je vervolgens natuurlijk met je gezicht tegen aan ligt. Slaap je in eentje en was je je haar elke dag? Dan kan je het ook uitstellen tot één keer per week.
Witte azijn en zuiveringszout voor zweetvlekken. Voor zweetvlekken hebben we twee wonderproducten voor je! Allereerst kun je witte azijn gebruiken. Breng een beetje azijn op de vlek aan, laat het ongeveer 15 minuten rusten en was het dan zoals gewoonlijk in de wasmachine.
Stel je droger in op de laagste stand of wol programma en laat maar drogen. Voor een lekker opgeklopt hoofdkussen doe je twee tennisballen in sokken erbij. Kijk elke 30 minuten in de droger of de kussens goed en gelijkmatig drogen. Eenmaal uit de droger voelt je hoofdkussen weer aan als nieuw!
Sierkussens wassen in de wasmachine
Bij sierkussens is het vooral de inhoud die telt. Niet elk materiaal kan tegen water of bepaalde temperaturen. Voor de beste hygiene was je ze het liefst eens in de twee maanden.
Maak een emmer water klaar met ong 5% soda/zout. Met dit sopje en een zachte doek het textiel schoonmaken. Vervolgens met het handwarme sopje de kussens schoonmaken en buiten leggen te drogen in de zon.
Kussens stomen is een van de specialiteiten van Stomerij.nl.We hebben door heel Nederland 1725 servicepunten klaarstaan, waar u altijd terecht kunt om uw kussens te laten stomen. Breng uw kussens gewoon naar een van deze servicepunten en wij zorgen ervoor dat deze professioneel voor u worden gestoomd.
De endorfine die vrijkomt tijdens het kussen maakt je huid strakker en geeft haar een gezonde gloed. Tijdens het kussen versnelt de doorstroming van je bloed waardoor je cellen meer zuurstof krijgen.
Vaatwastablet voor wit beddengoed
Probeer het eens met een vaatwastablet. Gooi er een bij het wasgoed in de wastrommel en je beddengoed zal er weer hagelwit uitkomen. Vaatwastabletten hebben meestal een krachtigere reinigende werking dan wasmiddel. Ook ontvetten ze vaak beter.
We adviseren je in ieder geval om op een temperatuur van minimaal 60 graden te wassen. Daarmee gaan huisstofmijt, schimmels en bacteriën dood.
Een hoofdkussen zorgt voor comfort, een ontspannen lichaam en daardoor een betere nachtrust. Ook kan een hoofdkussen helpen tegen kwalen als hoofdpijn en snurken. Het is dus gezond om op een kussen te slapen. De enige slaaphouding waarbij het slapen met een kussen ongezond kan zijn, is wanneer je op je buik slaapt.
Glansspoelmiddel!Dit middeltje voor de vaatwasser laat niet alleen je glazen stralen, maar verwijdert ook de gele zweetvlekken uit je beddengoed. Geen glansspoelmiddel in huis? Dan werkt blanke azijn ook super goed.
Warmte en vocht is belangrijk voor een bacterie om te groeien. Daarom is het essentieel om elke dag je bed en het dekbed te luchten. Het beste is het om direct na het opstaan het dekbed op te schudden en dubbelgevouwen op het voeteneind te leggen.
Voeg aan een volle wastrommel naast de helft van je gebruikelijke wasmiddel ook 3 eetlepels baksoda toe. Dit zorgt ervoor dat lastige vlekken en nare geurtjes sneller verdwijnen en je was extra zacht uit de wasbeurt tevoorschijn komt.
Stop je kussen (zonder kussensloop) in de wasmachine en voeg een kleine hoeveelheid wasmiddel toe dat geschikt is voor fijne was. Stel vervolgens de wasmachine in op 60 graden. Wanneer het wasprogramma is afgelopen kun je het beste nog een extra keer spoelen.
Wil je je kussen lekker schoon en fris houden, dan moet je voor extra bescherming een molton kussensloop oftewel een kussenbeschermer om het hoofdkussen doen, en daarna pas je kussensloop. Dat dient namelijk meerdere doelen!
De levensduur van een hoofdkussen
Over het algemeen heeft jouw hoofdkussen een levensduur van 2 à 3 jaar. De levensduur van een hoofdkussen is veel korter dan dat van een dekbed bijvoorbeeld, omdat je elke avond met jouw hoofd op het kussen ligt en deze dus meer gewicht - gemiddeld zo'n 7 kg - moet dragen.
Witte was drogen in de zon
De zon heeft namelijk een blekend effect op de was. Kleding of stoffen met kleuren kunt u daarom beter niet in de zon laten drogen. Let wel op: als de witte was te lang in de zon hangt, kan het geel worden. Haal het daarom op tijd weer naar binnen.
Minimaal 1 dekbed + 1 hoofdkussen per persoon. Uiteraard kunt u bij een tweepersoonsbed kiezen voor een breed dekbed of voor twee 1-persoonsdekbedden. Vaak is per persoon één hoofdkussen genoeg, maar indien u extra ondersteuning wenst kunt u uiteraard kiezen voor twee (minder gevulde) kussens.