Met siliconenkit dicht je smalle kieren of naden (tot 5 mm) tussen muur en kozijn. Siliconenkit is elastisch, waterbestendig en je kunt zowel kit voor buiten als voor binnen kopen. Met een kitpistool spuit je de siliconenkit in de kier of naad om de naad op te vullen. Let op: siliconenkit is niet overschilderbaar.
Compriband is een een schuimband dat aan één kant kleeft en door middel van uitzetting de sparing tussen muur en kozijn opvult. Je kunt de compriband op het kozijn plakken bij de montage om ervoor te zorgen dat de ruimte tussen het kozijn en de muur gevuld is.
Purschuim is uitstekend geschikt voor het monteren van een deurkozijn. Bijvoorbeeld met Genius Vulschuim of Genius Ultra.
Bij montage op stelkozijnen zal allereerst het stelkozijn in de spouw worden geplaatst. Deze wordt met behulp van slagpluggen vastgemaakt. Voordat het kozijn erin wordt gezet, worden de ontstane kieren tussen het stelkozijn en de muur dichtgemaakt. Hiermee wordt de laatste tochtweg afgesloten.
Boven het kozijn moet een loodslab aanwezig zijn ten behoeve van de afwatering van het gevelwater. Als deze loodslab (of soortgelijke voorziening) niet aanwezig is en/of hieraan zijn gebreken opgemerkt is het advies deze afwatering of loodslabbe boven het kozijn geheel opnieuw aan te brengen.
Het is belangrijk dat zo'n strook zich onder het kozijn bevindt, zodat regenwater en vuil erlangs kunnen weglopen en niet via de gevel verdwijnen. Ontbreekt het lood tussen de onderdorpel en de raamdorpel/waterslag, dan kan er juist op die plek regenwater blijven staan en dat vergroot de kans op schade.
Montageschuim, ook bouwschuim, isolatieschuim of PU-schuim genoemd, is een schuim dat op veel plekken in huis gebruikt kan worden.
Na uitharding kan men het schuim zagen, boren en schilderen en eventueel voorzien van een pleisterlaag.
Na het goed uitharden van pur, komen deze stoffen niet meer vrij. Goed uitharden duurt meestal minder dan twee uur, en maximaal twee dagen.
Met name bij buitenmuren zijn compribanden onmisbaar, omdat ze ook slagregen, sneeuw en hagel efficiënt weren. ZO wordt tevens schimmelvorming en optrekkend vocht in huis voorkomen en blijft het binnenklimaat een stuk gezonder en frisser.
Kies voor een kit die dezelfde kleur heeft als de voegen van je gevelsteen, zo krijg je een zachte overgang tussen het raam en de muur. Soudal Ramen & Vensters bestaat in wit, grijs, bruin of transparant. Heb je voegen in een andere kleur? Gebruik dan Soudal Glaskit, die kan je overschilderen in een kleur naar keuze.
Bij het koud in de spouw plaatsen worden er gaten geboord in de stenen wat kan leiden tot beschadigingen van de muur. Als afdichting wordt er dan gebruik gemaakt van PUR schuim en compriband. Een dergelijke constructie gaat zo'n 5 jaar lang mee, vandaar de lage prijs.
Niet uitgeharde kit, lijm en pur die over zijn of zijn gemorst op kleding, handen of ondergrond, maak je snel en makkelijk schoon met de Zwaluw Universal Cleaning Wipes. Voor het afkitten van je kozijnen, gevel en beglazing, kun je gebruik maken van een 7-Industries kitpistool.
Het compriband bevestigt u aan de buitenzijde van het raam- of deurkozijn aan de linker-, boven- en rechterzijde. Aan de onderkant hoeft het niet, omdat de band dan niet kan uitzetten door de druk van het raamkozijn. Voor de zekerheid kunt u het uiteraard wel doen.
Purschuim heeft een open celstructuur en is daardoor niet waterdicht. Op zoek naar waterdicht isolatieschuim, dan kun je beter pu-schuim kiezen.
Purschuim hecht op vele bouwmaterialen zoals hout, beton, metselwerk, pleisterwerk, metalen en glas. Tevens hecht purschuim op vele kunststoffen, zoals polyester, polystyreenschuim (tempex), pvc en hard polyurethaanschuim. Purfoam hecht niet op polyethyleenfolie, siliconen of P.T.F.E.
Reacties. Purschuim hecht niet aan huishoudfolie.
PUR isolatieschuim, met gesloten cellenstructuur, absorbeert geen water en is het niet gevoelig voor schimmelvorming, dit in tegenstelling tot opencellig PUR schuim. Gesloten cellig PUR schuim is geschikt voor alle toepassingen waar vocht moet worden vermeden.
PU-schuimen zijn niet volledig 100% waterdicht, omdat er een bepaalde hoeveelheid waterabsorptie kan zijn. Maar afhankelijk van het type schuim is het wel meer of minder waterdicht.
1. Bison Purschuim. De Purschuim van het alom bekende merk Bison is een snel uithardende polyurethaanschuim met een groot uitzettingsvermogen. Daarmee is dit isolatieschuim geschikt voor het snel en makkelijk dichten, isoleren en vullen van grotere naden, voegen en scheuren.
Lood gaat heel lang mee: Lood is een duurzaam materiaal en gaat een lange tijd mee. Over het algemeen kan het lood tussen de 30 en 40 jaar meegaan. Uiteraard is de levensduur sterk afhankelijk van de staat van het dak en ook hoe goed u de loodslabben onderhoud.
Bladlood is zacht, platgewalst lood dat je gebruikt om onder andere muren, kozijnen, daken en dakkapellen waterbestendig af te sluiten. Vooral daar waar verschillende materialen bij elkaar komen.
Laat het bladlood niet overbodig breed uitsteken buiten het metselwerk (bijvoorbeeld bij de aansluiting met dakbedekking). Dit kan door de dak-bedekking tegen het bladlood te laten aansluiten met een uitstekend deel van 50 à 80 mm. Indien lood onvoldoende wordt ondersteund zal het uitzakken.