De makkelijkste manier om jouw staafmixer schoon te maken, is direct na gebruik. Mix de staafmixer in een maatbeker met wat afwasmiddel en warm water.Spoel de staafmixervoet daarna af onder de kraan en droog 'm af. Let op: het motorstuk is niet waterbestendig.
Vul de blender met warm water. Doe hier een drupje afwasmiddel bij en zet de blender een minuutje aan. De blender zal zichzelf schoonmaken en jij hoeft helemaal niets te doen. Gooi het water weg, maak even droog met een theedoek en klaar is kees.
Tips voor het schoonmaken van je staafmixer
Bij de meeste staafmixers mogen de opzetstukken in de vaatwasser. Maar vaak is goed afspoelen al voldoende. Blijft er voedsel tussen de mesjes zitten? Zet hem dan in een kom met warm water en zet de staafmixer aan.
De staafmixer is bij uitstek het beste keukenapparaat om babyvoeding, soep, sauzen en dips te pureren. Dat komt omdat je er heel gericht voedsel mee pureert, zonder dat alles meteen in een vloeibare massa verandert. Vanwege zijn compacte formaat kun je met een staafmixer je soep direct in de pan pureren.
Dat is afhankelijk van de accessoire die gebruikt wordt en het soort voedsel dat u verwerkt. Voor zware klussen zoals bijvoorbeeld het kneden van brooddeeg geldt een maximale gebruiksduur van 1 minuut, terwijl de staafmixer voor lichtere klusjes zoals soep pureren maximaal 2 minuten achter elkaar gebruikt mag worden.
Consumentenbond Beste uit de Test - De Bosch MSM67170 staafmixer ligt niet alleen lekker in de hand en is eenvoudig te bedienen met de grote knoppen, hij wordt ook zeer compleet geleverd. Allereerst heeft hij 12 instelbare snelheden, waardoor je altijd de benodigde snelheid voor handen hebt.
Gebruik de MultiQuick staafmixer met garde voor het opkloppen van de slagroom. Plaats de garde in de room en begin rustig op een lage snelheid om spatten te voorkomen. Verhoog de snelheid terwijl je klopt en beweeg rustig met de garde door de mengbeker / kom.
IJsblokjes en bevroren producten
Met een krachtige blender kun je crushed ice of een smoothie met bevroren fruit maken, maar niet elke blender kan dat aan. Is jouw blender minder sterk, zorg er dan voor dat je bevroren producten eerst even laat ontdooien.
Groenten: Kook de groenten zacht en maal ze zo nodig fijn met een staafmixer of keukenmachine. Je kunt groentebouillon, crème fraîche of room toevoegen om de groenten smeuïger te maken. Aardappelen, rijst, pasta: Aardappelen kun je heel goed fijn maken.
Met een staafmixer kun je een soep pureren, met een handmixer niet. Ook is een staafmixer ideaal voor sauzen, zoals mayonaise en hollandaise. Een blender is ideaal voor mixen en pureren, bijvoorbeeld van soepen, smoothies en mousse. Het ligt vooral aan de soort en hoeveelheid messen van de blender hoe krachtig deze is.
Afhankelijk van de meegeleverde accessoires kun je met een keukenmachine vaak ook blenden, raspen en snijden. Kortom: met een keukenmachine haal je eigenlijk een stukje gemak in huis, want dit apparaat doet het zware werk en zo heb jij je handen vrij voor andere dingen.
Onder de €45 is de Braun MultiQuick 3 – MQ 3025 WH Spaghetti – Staafmixer volgens ons de beste staafmixer. Waar andere goedkope staafmixers wel eens te wensen overlaten op het gebied van kwaliteit en degelijkheid doet de Braun dat wel erg goed.
Welke staafmixer is geschikt voor soep? Soep pureren en mixen is één van de hoofdfuncties van een staafmixer. Iedere staafmixer is hier dus geschikt voor. Een rvs staafmixervoet is fijn bij bijvoorbeeld tomatensoep, zodat jouw staafmixer niet rood kleurt.
Tijdens het kort blancheren en/of stomen van groenten gaan er altijd al iets aan vitaminen en mineralen verloren. Door het malen of pureren verandert de structuur van het voedsel. Hierdoor raakt het iets aan vezels kwijt maar niet extreem veel meer dan door gewoonweg te kauwen.
Hartig: smeerkaas, roomkaas (met kruiden), paté, leverpastei, smeerleverworst, pindakaas zonder stukjes, roerei, vlees-, ei- of vissalade, hummus. Soms is het ook mogelijk om plakjes (jonge) kaas of vleeswaren zoals gekookte ham of boterhamworst te eten. Snijd eventuele harde randjes dan weg.
Was het fruit goed onder stromend water of schil het. Appels, peren en kiwi's (en uiteraard mandarijnen en sinaasappels) kun je beter schillen. Prak het fijn met een vork of rasp het. Hard fruit zoals appels kun je beter eerst koken als je het wil prakken.
Bepaal hoeveel ijs je ongeveer nodig hebt en doe de ijsblokjes in de MultiQuick hakmolen/blender. 2. Druk de knop van je MultiQuick staafmixer voorzichtig in en binnen enkele seconden zijn je ijsblokjes omgetoverd tot crushed ijs.
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde fruitsoort kunnen verschillen bestaan.
Hoe lang diepvriesfruit ontdooien? Je moet het fruit vooraf natuurlijk wel even ontdooien. Het duurt ongeveer een uur voor het fruit buiten de koelkast of vriezer ontdooid is en ongeveer 3 uur in de koelkast. Kortom, het is echt een aanrader om altijd een kleine voorraad diepvriesfruit in te slaan.
Het kloppen van de eiwitten
Doe dit met een garde of een staafmixer en zorg dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn. Klop de eiwitten totdat ze niet meer doorzichtig zijn en stijve pieken geven. Een goede graadmeter is altijd om te testen of je de kom kunt omkeren zonder dat de inhoud eruit valt.
Als de slagroom stijf is en er staan pieken rechtop wanneer je de garde of mixer eruit haalt, dan is die klaar. Helemaal zeker weten dat de textuur perfect is? Houd de garde dan op de kop. Druipt de slagroom er heel langzaam af, dan is die precies goed!
Geklopte slagroom kan bij diepvriestemperatuur (-18 °C) maximaal 2 maanden bewaard worden. Na ontdooien zullen de toefjes iets minder luchtig zijn, maar nog prima ogen en smaken op gebak, koffie en chocolademousse.
Gebruik een staafmixer en een beetje water. Een staafmixer kun je gebruiken om de groente te pureren in de pan waarin je ze gekookt hebt als je een klein beetje kookvocht in de pan laat zitten. Plaats de staafmixer zodanig in je pan of schaal met groente dat het mes zo'n 2,5 cm onder het oppervlak van de groente zit.