Maar wat doe je met een paar leuke foto's die je wil laten zien op Stories? Probeer dan Mojo, de app die beweging creëert met stilstaand beeld. Zo schieten beelden je Story in, zoomen ze langzaam uit of 'rolt' een foto vanzelf de pagina in, of je voegt teksten toe waarbij het net lijkt of ze op de pagina worden getypt.
Instagram stories worden ook wel Instagram verhalen genoemd. Een Instagram storie is een verhaal die je kunt vertellen door afbeeldingen of (mini) video's. Deze worden achter elkaar getoond en verdwijnen na 24 uur weer. Al deze foto's en video's achter elkaar noem je dus een story of in het Nederlands een verhaal.
Log in op de website Ontwerp het zelf met je laptop of desktop ð»
Selecteer 'Een Filter maken'
Upload je eigen ontwerp of kies een sjabloon en voeg tekst, afbeeldingen en Bitmoji toe ð¨ð¨ Pro-tip ð¡ Je kunt zelfs een Friendmoji toevoegen. ...
Als je Filter er goed uitziet, klik dan op 'Volgende'
Wat kost het? Meestal duurt het maximaal drie tot zes weken om een Instagram AR-effect te ontwikkelen, afhankelijk van hoe ingewikkeld de effecten moeten zijn. De complexiteit hiervan heeft ook invloed op de prijs, die varieert tussen 3.500 en 25.000 euro.
Maar wat doe je met een paar leuke foto's die je wil laten zien op Stories? Probeer dan Mojo, de app die beweging creëert met stilstaand beeld. Zo schieten beelden je Story in, zoomen ze langzaam uit of 'rolt' een foto vanzelf de pagina in, of je voegt teksten toe waarbij het net lijkt of ze op de pagina worden getypt.
En natuurlijk vooral: welk doel wil je bereiken met Instagram? De Instagram stories die jij gaat posten, moeten jou namelijk helpen om dat doel te halen. Zorg in ieder geval dat je twee keer per dag een story post met zo'n 10-11 uur tussen die stories.
Snapchat brengt persoonlijke geofilters naar Nederland: zo werkt het. Het is vanaf vandaag mogelijk met Snapchat eigen filters in te stellen voor een bepaald gebied. Dat kost vanaf 6,99 euro.
AR-filters zijn een soort digitale maskers voor social media, waarmee de echte wereld wordt vermengd met de digitale. Dus wanneer jij in de camera kijkt zie je jezelf plus een digitale toevoeging in de vorm van hondenoren, bloemenkransen of wat je al dan niet kan bedenken.
De belangrijkste verschillen tussen deze bewegende beelden op Instagram: Met Reels heb je meer filters, bewerkingstools en een muziekbibliotheek. Bij Reels kunnen anderen jouw originele audio in hun video's gebruiken. Bij Reels kunnen anderen een remix maken, waarin jouw Reel voorkomt.
Je hebt dan exact twee minuten om snel een foto te maken, wat je op dat moment ook aan het doen bent. Je maakt een foto met twee camera's: de camera aan de achterkant van je telefoon verschijnt groot, en tegelijkertijd maak je ook een selfie die klein in beeld verschijnt.
Kan dat? Officieel niet. Dat wil zeggen, de naam van het Instagram-account waarmee je dat doet, zal altijd opdoemen in de viewerslijst van de story-plaatser. Je zou het dus met een ander Instagram-account kunnen doen, maar ook dat kan 'verdacht' lijken.
Kun je zien als je een screenshot maakt op Instagram?
Nee. Of je nu een screenshot (of schermopname) maakt van een verhaal, een bericht of zelfs een reel, Instagram laat de andere gebruiker niet weten dat je hun inhoud hebt gescreend.
Instagram heeft een speciale 'verkennen'-pagina. Op deze pagina staat content die je mogelijk relevant vindt of content die veel wordt bekeken door je vrienden. Bovenaan de pagina zit bovendien een zoekbalk die je kunt gebruiken om accounts en hashtags te vinden.