Portiegrootte: De waarden per portie worden verkregen door 150 g diepvries product (5 Vissticks) in de oven te bereiden. Een portie bevat 196 mg Omega 3 (DHA+EPA).
Er zitten 58 kilocalorieën in 1 stuk (30 gram) vissticks. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'vissticks'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
De vertrouwde iglo kwaliteit, maar met een nog krokanter jasje uit de oven. Rijk aan Omega 3 en een natuurlijke bron van selenium. Gemaakt van de beste 100% Alaska koolvisfilet en zonder toegevoegde conserveringsmiddelen, kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Onweerstaanbaar lekker en voedzaam.
Laat de boter smelten in een koekenpan op middel hoog vuur. Als de boter is gesmolten leg je de bevroren vissticks in de boter en laat je ze bakken voor 2 minuten. Na ongeveer 2 minuten draai je de visstick voorzichtig om, herhaal dit een paar keer totdat je mooie krokante vissticks hebt.
Oven: Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200 °C, gas stand 5). Leg de diepgevroren vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. Draai ze om na 10 minuten.
Meestal 3 a 4. spinazie nooit combineren met vissticks hoor, dat is kankerverwekkend..
Van de 'echte' vissticks zijn de Euro Shopper en de Jumbo het minst lekker volgens de kinderen. Iglo en VisMarine zijn het lekkerst: knapperig, een mooie kleur en een lekkere smaak. De deskundigen gaan vrij gelijk op met de kinderen. Zelf vinden ze de zelfgemaakte vissticks het lekkerste.
direct dicht als het vet goed heet is en hierdoor kan er geen vet door de panade doordringen. Dit maakt ze nl. slap.
Pas vooral op met kip, vlees en vis. Daarbij is de kans op voedselvergiftiging het grootst. Ontdooi deze producten altijd in de koelkast bij maximaal 4°C en leg ze nooit opnieuw in de vriezer als ze langer dan twee uur buiten de koelkast hebben gelegen.
Lege borden verzekerd! Ontdooien is niet nodig. Iglo Vissticks bevatten rauwe vis. Zorg ervoor dat het product goed doorbakken is.
Zelfgemaakte vissticks kunnen een stuk gezonder zijn dan de variant die je in de supermarkt koopt. Om te beginnen kun je zalm gebruiken in plaats van kabeljauw of koolvis, daar zitten namelijk veel meer gezonde vetten in.
Vissticks zijn gemakkelijk om in de airfryer te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen, is de airfryer voorverwarmen op 180°C. Vervolgens plaats je de vissticks in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat de vissticks vrij in het mandje liggen. De vissticks zijn klaar na 12 minuten.
Vissticks kun je twee tot drie maanden in de vriezer bewaren. Ontdooide en nog niet gebakken visstick kun je nog een dag in de koelkast bewaren, daarna moet je ze echt bakken.
Je koopt ze in het koelschap voor € 1,99 voor 6 stuks (180g). Ze zien eruit als vissticks.
Deze vegetarische vissticks zijn gemaakt van rijstvlokken 40% (rijst, water), paneermeel (TARWEbloem, water, specerijen, gist, zout), water, koolzaadolie, gluten (TARWE), TARWEbloem, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, TARWEvezel, zout. Voor de veganisten: De Vegetarische Vissticks zijn plantaardig, een go dus!
Een portie bevat 324 mg omega 3 (DHA + EPA).
Nee, een maaltijdrestje dat je al eerder ingevroren en opgewarmd hebt, kun je beter niet nog een tweede keer invriezen en ontdooien om op te eten. Dan heb je namelijk een grotere kans om ziek te worden door een voedselinfectie.
Wanneer het aankomt op diepvries vis versus verse vis is het belangrijkste te onthouden dat je, vanwege je gezondheid, meer vis dient te eten onafhankelijk van of het vers is of uit de diepvries komt. Echter, diepvries vis is ten minste net zo goed als verse vis en zorgt voor minder voedselverspilling.
Brood dat is ontdooid, kun je beter niet meer invriezen. Kwaad kan het niet, maar de kwaliteit loopt wel snel terug en de veroudering treedt eerder in.
Je kunt natuurlijk een kookthermometer of vleesthermometer gebruiken om te checken of je vis gaar is. Steek de thermometer in het midden van de vis en check wat de thermometer aangeeft. De binnenkant van de vis moet ongeveer 60 tot 62 graden zijn.
Een visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld door een krokant laagje van paneermeel of een surrogaat. De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauw, koolvis of alaskakoolvis.
Wil je echt vis leren eten, zorg dan dat je begint met de beste vis. Vers dus. Maar ben je nog niet toe aan hele moten verse vis, begin dan simpel met hapklare brokjes die niet in een oogopslag als vis te herkennen zijn, zoals vissticks en kibbeling.
Wist je dat, in 1960 Vita NV veranderde in Iglo NV wat Iglo dus een echt Nederlands bedrijf maakt! Vissticks worden naar de Nederlandse markt gebracht. Wist je dat, vissticks vroeger van Haring werden gemaakt, daarna van Kabeljauw en pas in 1980 van Alaska Koolvis! Kapitein Iglo is geboren in Nederland.
Aardappelen, pasta en rijst
Reken op 200 à 250 g aardappelen per persoon (voor puree mag dat 250 à 300 g per persoon zijn). Ga je kroketjes serveren, voorzie dan 6 stuks per persoon en hou een extra zak achter de hand in de diepvriezer.
De algemene regel luidt als volgt: hoe meer vet er in zit, hoe minder lang je het kan bewaren. Gehakt kan je maximaal zes maanden bewaren. Mager vlees, zoals kipfilet, kan je tot een jaar invriezen. Doe je het langer, dan gaat het vlees anders smaken.