Als je een eigen domeinnaam hebt kan je met een E-mail Only-pakket of een Webhostingpakket een e-mailadres aanmaken dat alleen van jou is. Denk bijvoorbeeld aan [email protected] of een uniek e-mailadres als [email protected]. Voor het apenstaartje (@) kan je een zelfgekozen begin van je e-mailadres invullen.
U registreert een domeinnaam bij een registrar (hostingprovider). Deze doet een registratieaanvraag voor u bij de organisatie die de domeinnamen beheert. Voor domeinnamen met de extensie . nl is dat de SIDN.
Een eigen e-mailadres kan je makkelijk aanmaken via je internetprovider (@kpnmail.nl of @xs4all.nl) of via gratis diensten als Hotmail of Gmail. Ja, maar niet altijd even handig. Wil je geen gedoe, geen ongewenste advertenties en een professionele uitstraling, dan is een eigen e-mail domein iets voor jou.
Je e-mailadressen zien er dan bijvoorbeeld zo uit: info@jouwwbedrijfsnaam.nl. Als je een zelfstandige ondernemer bent of een familiebedrijf hebt, dan zou je jouw achternaam als domeinnaam kunnen gebruiken. Zo kan je e-mailadres eruit zien als [email protected] of info@achternaam.com.
De kosten van een domeinnaam verschillen per aanbieder. Een bedrag rond de tien euro per jaar is gebruikelijk. Naast een domeinnaam heb je ook webhosting nodig om je e-mail te gebruiken. Webhosting heb je vanaf enkele euro's tot enkele tientjes per maand, afhankelijk van je wensen.
Een e-maildomein is het deel van een e-mailadres dat achter het '@'-symbool staat. Voor persoonlijke e-mails is dit vaak gmail.com of outlook.com. Bedrijven hebben meestal een eigen e-maildomein omdat dat professioneler overkomt.
Een domeinnaam is jouw unieke adres op het grote internet. Via jouw eigen unieke domeinnaam ben jij overal ter wereld bereikbaar voor online bezoekers en kunnen mensen altijd jouw website bezoeken of bijvoorbeeld een email sturen naar een emailadres die werkt op jouw eigen domeinnaam.
Met een zakelijke e-mail ben je herkenbaar. Ontvangers van jouw e-mail zien gelijk dat ze van @jouwbedrijf.nl een email hebben ontvangen, in plaats van het generieke @hotmail.com bijvoorbeeld. Ook kun je met je zakelijke e-mail een handtekening instellen die is ingesteld op jouw onderneming.
Vaak wordt een gratis domeinnaam gekoppeld aan een betaalde webhosting. Zo geeft onder meer Combell je een domeinnaam gratis als je de webhosting aan hen overlaat. Vaak geldt die promotie enkel voor één jaar.
Gmail is gemakkelijk een van de beste gratis e-maildiensten. De schone en overzichtelijke interface wordt regelmatig verfijnd, met nuttige nieuwe functies.
De kosten van een . nl domeinnaam ligt tussen de 4 en 20 euro per jaar. Via een domeinnaam check kan je snel controleren of je een domeinnaam nog vrij is en of je hem kan registreren.
Als het gaat om Top-Level Domeinen, kan je ongeveer alles verwachten: van iets kleins als $0,99 tot duizenden dollars. Gemiddeld kosten domeinnamen echter ongeveer tussen de $0,99 en $12 per jaar.
nl domeinnaam kost circa 3.95 tot 15 euro per jaar. Sommige providers geven kortingen bij het registeren van een domeinnaam voor het eerste jaar. Zo kan je bijvoorbeeld het eerste jaar 1 euro betalen en het tweede jaar 7,50. De kosten worden deels bepaald door de service die je erbij neemt.
Eén poststuk kost rond de 30 tot 40 cent (of gewoon 44 cent voor de postzegel, afhankelijk van je volume en afspraken met de verzender), terwijl een organisatie die flink doormailt uitkomt op een CPM van enkele euro's. Uiteraard geldt ook hier: hoe groter het volume, hoe lager de CPM.
Ga naar Instellingen > Premium > Persoonlijk e-mailadres en controleer de status van uw domein.
Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres
Een domeinnaam heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo'n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam.
Snel een nieuw account toevoegen
Selecteer Outlook > Voorkeuren > Account. Klik op het plusteken (+) > Nieuw account. Typ uw e-mailadres > Doorgaan. Typ uw wachtwoord > Account toevoegen.
Hoe kan ik meer e-mailaccounts in STRATO Webmail configureren? Met STRATO Webmail kun je meer e-mailadressen tegelijk beheren en dus ook e-mails van andere accounts ophalen. Uiteraard moet je de e-mailadressen hiertoe wel configureren in Webmail.
Gmail: gratis, privé en beveiligde e-mail. Google Workspace. Doe meer met Gmail. Nu geïntegreerd met onder andere Google Chat en Google Meet, en dat op één centrale plek.
Thunderbird is behoorlijk eenvoudig in te stellen en aan te passen. Doordat er honderden add-ons beschikbaar zijn is dit programma erg veelzijdig. Thunderbird is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.