Het stofje borax in de vloeistof zorgt ervoor dat het slijm straks niet aan je handen plakt en maakt de substantie wat dikker. Als je slijm nog niet dik genoeg is, voeg je gewoon nog een beetje lenzenvloeistof toe. Als je slijm langzaam loslaat, weet je dat je klaar bent met deze stap.
Naarmate je het slijm meer kneedt wordt dit beter. Is het slijm te dun?Doe er dan een beetje baking soda bij. Is het slijm juist te droog, voeg dan een beetje water bij.
Hoe maak jij Fluffy slijm:
Scheerschuim. ½ theelepel bakingsoda. Kleurstof of verf. Lenzenvloeistof (met borax)
Je kunt in principe bakpoeder gebruiken in plaats van baking soda, alleen wordt het eindresultaat vaak wel net iets anders. Ga uit van 3 keer de hoeveelheid bakpoeder als je het wilt vervangen. Dus 1 theelepel baking soda worden 3 theelepels (= 1 eetlepel) bakpoeder.
Hoe slijm te maken:
Schenk de glitters toe en roer deze er doorheen. Voeg de baking soda toe en begin met 2 eetlepels lenzenvloeistof en roer deze door de lijm. Voeg beetje bij beetje lenzenvloeistof nog tot tot je de juiste substantie hebt. Goed door roeren is belangrijk.
De klassieker: basisslijm met maizena
Het meest simpele recept voor slijm maken is met maizena Je mengt een paar flinke eetlepels maizena met druppels water, net zolang tot je een dik slijm hebt.
De gele kleur van snot laat zien dat je lichaam tegen de infectie aan het vechten is. Groen slijm kan duiden op een bacteriële infectie. Bij mensen die veel afvalstoffen inademen, bijvoorbeeld smog, kan de snot ook grijs kleuren.
Wat kan ik doen tegen slijm in de keel? Probeer keelschrapen te vermijden, een slokje water of thee kan helpen om het slijm weg te slikken, zuigen op een snoepje en het gebruik van honing kunnen ook helpen.
Slijm bewaren
Daarom kun je slijm niet te lang bewaren. Aanbevolen wordt om zelfgemaakt slijm in een afgesloten plastic bakje te bewaren en hooguit twee weken.
Lijm en Kleefstoffen
Vooral de kinderlijm en schoollijm zijn zeer geschikt. Kinderlijm wordt ook veel gemaakt voor het maken van slijm.
Wil je Action lijm kopen, dan kom je al snel uit op merken als Pattex en Bison, die daar wisselend in de schappen liggen. Een lijmsoort die er vrijwel altijd te verkrijgen is, is de kinderlijm voor het maken van slijm.
met gel maken en dat antwoord is in ieder geval ja absoluut je kan slijm maken met scheergel dat werkt zelfs beter dan scheerschuim de prinsen u krijgt er een als je het doet om fluffy te krijgen dan krijg je een veel. mooier resultaat mee.
Slijm maken met shampoo
Voor dit recept uit Het Groot Slijmboek heb je nodig: Ongeveer 60 ml shampoo of doucheschuim. 250 gram bloem of maizena. Kopje warm water.
Met deze speciale slijmactivator is slijm maken heel eenvoudig. Meng 2/3 gekleurde Primo lijm met 1/3 activator, even doorroeren en klaar!
Roer en kneed de massa tot je de gewenste structuur hebt gekregen. Hoe meer je kneedt, hoe minder kleverig het goedje zal worden. Blijft het slijm toch te plakkerig, dan zou je nog wat mengsel van borax en water kunnen toevoegen. Bewaar na het spelen het slijm in een zakje of potje, het liefst in de koelkast.
Rebecca Zamolo heeft hier de perfecte oplossing voor: spuit wat scheerschuim op je slijm. Door de stoffen in het scheerschuim wordt het slijm weer lekker slijmerig, om het maar even zo te zeggen.
WAT IS BAKING SODA? Baking soda, baksoda, natriumbicarbonaat, zuiveringszout: allemaal hetzelfde. Je gebruikt baking soda om je baksels beter te laten rijzen.
Baking soda is dus niet hetzelfde als gewone soda of bakpoeder, maar er zijn wel een aantal verschillende benamingen voor. Zuiveringszout en natriumbicarbonaat zijn namelijk exact hetzelfde. Maar laat je de 'bi' weg, dan heb je weer een heel ander product.
Ondanks dat ze er allebei voor zorgen dat je baksel rijst, is er een groot verschil. Waar baking soda simpelweg uit zuiveringszout, ook wel natriumbicarbonaat genaamd, bestaat, is bakpoeder natriumbicarbonaat met een zuur en een stabilisator als toevoeging. Baking soda heeft daarom een sterkere werking dan bakpoeder.