Giet een bouillon met laag zoutgehalte over het droogvoer om het meer smaak te geven. Je kunt een simpele kippen- of runderbouillon maken of bouillonblokjes gebruiken. Zorg er wel voor dat de bouillon weinig zout bevat! De geur van de bouillon zal het droogvoer wat aantrekkelijker maken voor je hond.
Laat de brokken wellen in warm water
Een simpele truc om de brokken zachter te maken is door deze te laten wellen in warm water. De brokjes worden zo zacht, maar de smaak en voedingsstoffen blijven behouden. Let wel goed op dat het water niet te warm is, want te warm voer doet je hond pijn in zijn bek of keel.
Je kan dus een gebakken ei of een gekookt ei mengen met de brokken of wat roerei over de brokken doen. Geef aan kleine honden maar een half ei. Je kan ook andere (gezonde) ingrediënten door de hondenbrokken mengen, zoals gekookte of geroosterde pompoen, sperziebonen, wortels, broccoli. Lekker èn gezond.
Als je hond zijn brokken niet wil eten kun je als eerste gewoon eens proberen de brokken wat aan te mengen met lauwwarm water. De geur komt dan meer vrij. Het voordeel is ook dat je hond direct wat meer vocht krijgt. Voor het gebit van je hond kan dit wel minder goed wanneer je dit altijd zo zou geven.
In veel gevallen zorgen hondenbrokken van de Aldi en Lidl voor slechtere ontlasting. Echter zien we ook recensies waarin men aangeeft dat het aanschaffen van duurdere hondenbrokken zonde van je geld is. Kortom, overweeg jij om je hond brokken van de Aldi of de Lidl te geven, kijk dan goed hoe je hond hierop reageert.
De malse brokjes van FROLIC® zijn gewoonweg heerlijk en vormen een complete voeding zonder smaakversterkers. Boordevol vers rund, worteltjes, granen, vitaminen en mineralen bieden ze alles wat je hond nodig heeft voor een leven vol plezier!
De eetlust van je hond kun je op meerdere manieren opwekken. Je kunt hierbij denken aan het geven van pens, rollsticks of geperst been. De meeste honden vinden alleen de geur al onweerstaanbaar en beginnen gelijk te kluiven. Nu wil het ook nog dat kluiven goed is voor het gebit, dus dat is een win-winsituatie.
Er worden prijzige ingrediënten. gebruikt die van zeer goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het vaak zo dat er is gekozen voor biologische ingrediënten of lokaal vlees en wild gevangen vis. Het percentage dierlijk eiwit uit vlees of vis is in duurdere hondenbrokken hoog.
Gekookte runderhart. Gekookte runderreepjes. Knakworst (geen varkensvlees dus kip of rund) Een tube smeerkaas, leverworst of zalmpasta waar de hond aan mag likken als beloning.
Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.
Een evenwichtig zelfbereide hondenvoeding bestaat uit drie belangrijke ingrediënten: 40 % vlees: mager vlees zoals kip, kalkoen, rund of hert. 30 % groenten en/of fruit: gekookt en gepureerd. 30 % zetmeel: witte of bruine rijst, gerst, havermout, macaroni of aardappelen.
Je kan de bouillon ook ter aanvulling te drinken aanbieden voor extra vocht bij warm weer, om medicatie in te nemen of als scheut over het voer als de hond zijn brokken minder goed eet. Voeg een scheutje bouillon toe aan het drinkwater, je hond zal gegarandeerd meer drinken.
Welke groenten zijn gezond voor jouw trouwe hond? Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten. Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond. Let wel altijd op dat je dit met mate doet.
Als mensen kunnen we door ons uitgebreide smakenpalet voorkeur geven aan verschillende smaken. Maar voor alle honden geldt: zij geven de voorkeur aan zoet smakend voer. Dit is ook de reden waarom je op sommige verpakkingen suiker of fructose ziet staan. Je hond herkent de smaken zuur en bitter goed.
Een ander voordeel is dat als de hond alleen hondenbrokken eet, er minder gebitsproblemen zullen ontstaan. Dit laatste geldt meer voor geëxtrudeerde brokken dan voor geperste brokken, omdat geëxtrudeerde brokken pas in de maag oplossen. Een ander voordeel is dat hondenbrokken lang bewaard kunnen blijven.
Rauwe vleesvoeding. De meest gezonde voeding voor de meeste honden is rauwe vleesvoeding, dit past het beste bij het verteringsstelsel van de hond en geeft het kleinste risico op gezondheidsklachten. Veel honden met onverklaarbare gezondheidsklachten, voelen zich beter als ze overgaan op rauwe vleesvoeding.
Allereerst natuurlijk als een hond te weinig voer krijgt (honger, extreme honger maakt een hond ook narrig of uiteindelijk sloom en lusteloos), of als een hond teveel eten krijgt (sloom, zwaargewicht, moeilijker te bewegen), of als een hond pijn of ongemakken ervaart na het eten (ontstekingen in het ...
Hier zijn er enkele van: hijgen, zeer alert zijn, veel kauwgedrag vertonen, rusteloos zijn, constant willen bezig zijn, opspringen, vergrootte pupillen, …
Ingrediënten Frolic Complet Gevogelte hondenvoer
Graan (o.a. 4% rijst), plantaardige nevenproducten, vlees en dierlijke nevenproducten (o.a. 4% vers gevogelte), olie en vet (o.a. 1% zonnebloemolie, o.a. 0,25% visolie), groente (4% wortel), mineraalstoffen, plantaardige eiwitextracten, vis en visnevenproducten.
Zout is een bron van essentiële mineralen die katten en honden nodig hebben om gezond te blijven en hun stofwisseling optimaal te houden. Zout bestaat uit natrium en chloride, twee essentiële mineralen voor honden en katten. Beide stoffen dragen bij aan een evenwichtige vochtbalans.
Frolic-brokken worden gemaakt met vers gevogelte en vers rundvlees. Naast vlees zijn ze verrijkt met groenten, granen, vitamines en mineralen. De aanwezige vezels bevorderen zo de vertering. Door hun uitgebalanceerde samenstelling geniet je hond van de voordelen van een complete maaltijd.