Beveiligingsupdates en Google Play-systeemupdates ontvangenOpen de app Instellingen op je apparaat.Updates.Tik voor beveiligingsupdates op Beveiligingsupdate.Tik voor Google Play-systeemupdates op Google Play-systeemupdate.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar en bij Samsung en Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
De Samsung Galaxy S21 is één van de Android-smartphones die het langst updates krijgt. Samsung garandeert namelijk drie versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Omdat de S21 uitkwam met Android 11, kun je rekenen op updates naar versies 12, 13 en 14. Veel concurrerende Android-toestellen ontvangen twee updates.
Zonder beveiligingsupdates blijft je telefoon gewoon werken, maar zoals bij elke telefoon die niet meer wordt ondersteund, loop je wel een beveiligingsrisico. Kwaadwillenden kunnen in de toekomst misbruik maken van kwetsbaarheden op de telefoon, die bij andere toestellen worden verholpen.
Samsung geeft bijvoorbeeld aan vier jaar lang ondersteuning te geven. Heb jij een nieuwere smartphones? Dan kun je erop rekenen dat jij straks Android 13 op je telefoon hebt.
Open Instellingen op je smartphone.Kies Over deze telefoon.Selecteer Systeem updates.Kies Controleren op updates.
Android is het mobiele besturingssysteem van Google en één van de populairste besturingssystemen voor smartphones. Android 12 is uitgebracht in 2021 en is momenteel de nieuwste versie. Android 13 verschijnt in 2022.
“De iPhone 14 Pro Max (vanaf 1.354,22 euro) en Samsung Galaxy S23+ (vanaf 1.099 euro) en Samsung Galaxy S23 Ultra (vanaf 1.339 euro) zijn de smartphones die het langst blijven gaan op één acculading.
Als je je telefoon niet meer kunt updaten, bijvoorbeeld omdat het toestel te oud is, dan kunnen er problemen ontstaan. Je telefoon kan bijvoorbeeld bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Ook wordt je telefoon hoogstwaarschijnlijk een stuk trager en zal de batterij sneller leeg gaan.
Vroeger kregen Samsungs smartphones drie jaar beveiligingsupdates, al kregen topmodellen in de praktijk een jaar extra ondersteuning. Begin vorig jaar breidde Samsung dit beleid uit; sindsdien krijgen telefoons maximaal vier Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates.
Android-telefoon
Open de app en kies in het menu voor Diagnoses. Tik vervolgens op Batterij om deze te testen. De test komt direct met resultaten, die als Goed bestempeld moeten zijn. Is je telefoon al wat ouder dan kun je hier ook Normaal of Zwak zien.
Gebruikers van de Samsung Galaxy S10-serie of Galaxy A50 krijgen in de toekomst geen beveiligingsupdates meer. De smartphones staan niet langer op Samsungs 'updatelijst', wat helaas betekent dat het gebruik van de toestellen onveiliger wordt.
Alle Android-toestellen die draaien op een Android besturingssysteem dat ouder is dan Android 4.1 (Jelly Bean) en iPhones die nog niet draaien op iOS 12 zullen niet meer gebruik kunnen maken van WhatsApp. Moederbedrijf Meta heeft naar de getroffen toestellen een waarschuwing gestuurd.
Mensen met een iPhone 5 of 5C of een oude Android-telefoon kunnen vanaf 1 januari WhatsApp niet meer gebruiken.
Galaxy S10: geen updates meer
Van die vier jaar kregen de toestellen drie jaar lang maandelijks de nieuwste beveiligingsupdate. Begin april 2022 schroefde Samsung de frequentie terug naar updates per kwartaal – behalve voor de S10e, die om onduidelijke redenen ook het afgelopen jaar gewoon maandelijks werd bijgewerkt.
De Duitse natuurkundeleraar Philipp Reis kwam in 1860 met het eerste concept van telefonie. Zijn telefoontoestel – de naam Telephon is van hem afkomstig – bestond uit een opnemer en een weergever die via twee draden met elkaar verbonden waren.
Vooral de schermen van de Samsung S8 en S8+ waren er het ergste aan toe, terwijl andere toestellen het tot 100 keer vallen konden volhouden met slechts een paar krasjes of deukjes. De breekbare iPhone deed het veel beter, maar ook daar moet je natuurlijk nog steeds voorzichtig mee omgaan.
Is er een ideale leeftijd om een kind zijn eerste smartphone te geven? De leeftijd die door de meeste deskundigen wordt aangeraden is 11 of 12 jaar. 'Dat is de beste tijd als je kijkt naar de ontwikkeling van een kind', zegt Justine Pardoen, specialist mediaopvoeding van Bureau Jeugd en Media.
Android 14 is de nieuwste versie (oktober 2023). Een toestel wordt dan bijgewerkt van bijvoorbeeld Android 13 naar Android 14. Dat is dus een hele nieuwe versie van Android.
Open de app Instellingen op je apparaat.Updates.Tik voor beveiligingsupdates op Beveiligingsupdate.Tik voor Google Play-systeemupdates op Google Play-systeemupdate.
Op een vouwbare smartphone werkt Android 12 beter dan Android 11, omdat de software in zijn geheel slimmer omgaat met de verspringende schermruimte als het toestel in- en uitklapt. Ook heeft Google technische verbeteringen doorgevoerd, zodat apps en games automatisch het juiste schermformaat gebruiken.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Conclusie Android 11 review
Android 11 is niet zo'n spannende update als zijn voorgangers, maar wel eentje die het mobiele besturingssysteem weer completer en iets volwassener maakt. Chat-apps en notificaties staan meer centraal en dankzij de nieuwe privacy-opties krijg je meer controle over de apps op je telefoon.
Telefoons gaan vaak rond de twee jaar mee, na het tweede jaar zullen kan de accu slechter worden.Daarnaast is komt het vaak voor dat een scherm gebarsten is omdat de telefoon gevallen is. In principe kunnen deze telefoons nog gebruikt worden, maar kiezen consumenten vaak voor een nieuw toestel.