Een nieuwe batterij in de AirTag gaat ongeveer een jaar mee. Apple gaat daarbij uit van vier keer een geluidje afspelen en één keer Nauwkeurig zoeken per dag. Apple laat je op tijd via een melding op je iPhone weten als de batterij van de AirTag bijna leeg is, zodat je nog tijd hebt om een nieuwe batterij te kopen.
De AirTag bevat een vervangbare CR2032-knoopcelbatterij en staat volgens Apple garant voor een accuduur van ongeveer 1 jaar. Helaas kun je het batterijniveau niet meer raadplegen zodat je weet hoe lang je de Tag nog kunt gebruiken.
In principe zou de bluetooth-technologie in de Airtag een bereik tot 100 meter moeten bieden. Als wij het proberen, loopt het bereik buiten inderdaad op tot zo'n 80 à 100 meter.
Verwijder de afdekking en batterij. Plaats de nieuwe CR2032 lithium knoopcelbatterij van 3 V met de positieve pool naar boven. (Deze batterijen zijn verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels en supermarkten.) U hoort een geluid dat aangeeft dat de batterij is aangesloten.
De AirTag kun je niet opladen, maar heeft een kleine batterij die je uiteindelijk moet vervangen. Door de achterkant van de AirTag los te draaien kun je de accu gemakkelijk verwisselen.
Als u een Android-apparaat gebruikt, kunt u de Tracker Detect-app downloaden om een AirTag of Zoek mijn-netwerkaccessoire te zoeken dat niet meer bij de eigenaar in de buurt is en die mogelijk bij u is.
De AirTag heeft een batterij die ongeveer een jaar meegaat. Het gaat om een standaard knoopcelbatterij, dus je kunt 'm eenvoudig zelf vervangen. Maar pas wel op dat je geen batterij met een bittere coating gebruikt, waarschuwt Apple.
Ondanks dat het mogelijk is om de AirTag zo eenvoudig te openen, blijft het accessoire toch erg waterbestendig. Het apparaatje kan namelijk tot dertig minuten in één meter diep water liggen. Na het verwijderen van de batterij wordt de plastic binnenkant van de AirTag zichtbaar.
De AirTag is een handig en gemakkelijk accessoire om je spullen terug te vinden. Hij is simpel in gebruik te nemen en de functie voor nauwkeurig zoeken werkt goed. Wel moet je al redelijk dichtbij de AirTag zijn om pijlen op het scherm te zien en geluidjes af te spelen.
Als u geen iPhone, iPad of iPod touch hebt, speelt een AirTag die gedurende langere tijd niet bij de eigenaar in de buurt is, een geluid af wanneer de AirTag wordt verplaatst. AirPods ondersteunen dit type melding niet.
AirTags kunnen bijvoorbeeld aan een tas of koffer worden bevestigd. Dankzij de functie Precision Finding in de Zoek mijn-app kunnen iPhone-gebruikers hun spullen terugvinden. Dit werkt alleen als de gebruiker zich op een afstand van maximaal 80 tot 100 meter van de AirTag bevindt.
Tracker voor het terugvinden van persoonlijke voorwerpen. Voorzien van Ultra Wideband U1-chip voor nauwkeurige locatiebepaling. Werkt via Zoek mijn-netwerk.
AirTag uitschakelen
Staat de AirTag niet als verloren geregistreerd, dan kun je het best de batterij van het tracking-apparaatje verwijderen. Dit doe je door het zilverkleurige schijfje met Apple-logo tegen de klok in te draaien en vervolgens de batterij eruit te halen.
Ben je op zoek naar een tracker voor je portemonnee, dan kun je het beste kiezen voor de Tile Slim. Deze dunne tracker past perfect in je portemonnee en de batterij gaat maar liefst drie jaar mee, hetgeen twee jaar langer is dan de batterij in de Tile Pro. Het grote nadeel is dat de batterij niet vervangbaar is.
Als uw AirTag niet wordt weergegeven in Zoek mijn
De AirTag moet zich binnen Bluetooth-bereik bevinden om gebruik te maken van 'Nauwkeurig zoeken' of een geluid af te spelen via uw iPhone, iPad of iPod touch. Als deze buiten bereik is, moet u eerst een routebeschrijving opvragen.
AirTag kopen en prijs
De AirTag is sinds vrijdag 23 april in Nederland te bestellen en kost 35 euro. Het is ook mogelijk om vier AirTags in één keer te kopen voor 119 euro.
Maar hoe goed werkt dat nou echt? Ze zijn naar Apple-standaarden bijna goedkoop te noemen: een AirTag kost je slechts 35 euro, of 120 euro voor een pakje met vier. De apparaatjes lijken op grote knopen, die met los verkochte holsters aan bijvoorbeeld een sleutelbos, tas of andere gadget bevestigd kunnen worden.
Je AirTag zendt een beveiligd Bluetooth-signaal uit, dat kan worden opgepikt door devices in het 'Zoek mijn'-netwerk. Die sturen de locatie van je AirTag naar iCloud. Vervolgens zie je op de kaart in de 'Zoek mijn'-app waar dat is. Dit hele proces is anoniem en is versleuteld om je privacy te beschermen.
iPhone- en iPad-bezitters kunnen dit doen door in de Zoek mijn-app de AirTag in de Verloren-modus te zetten en hun contactgegevens in te voeren. Eind 2021 bracht Apple de Tracker Detect-app uit voor Android-toestellen, waardoor je trackers kunt vinden die compatibel zijn met het Zoek mijn-netwerk van Apple.
Verbinding maken
De iTag maakt automatisch verbinding met de smartphone als deze wordt ingeschakeld. Als de app zegt dat er geen verbinding is, drukt u op de verbindingsknop. 2. Tik op het vergrootglas '' '' om meer iTag-apparaten te vinden die u kunt aansluiten, bijvoorbeeld op autosleutels en tassen.
Apple AirTag: koffer of andere eigendommen tracken
Met de AirTag raak je je kostbare spullen nooit mee kwijt. Je bevestigt de witte schijfjes aan je kostbare eigendommen of stopt ze in je rugtas en koffer. Daarna kun je ze tracken via de Zoek mijn-app op je iPhone, ander Apple-apparaat of via een browser.
Het is niet mogelijk om de AirTag te delen met anderen, omdat deze maar aan één Apple ID gekoppeld kan worden. Dit kan problemen veroorzaken als je bijvoorbeeld een AirTag hebt hangen aan autosleutels die je uitleent. De gebruiker kan dan mogelijk gealarmeerd worden omdat de eigenaar niet in de buurt is.
Vanaf iOS 7 is er een functie aanwezig waarbij de iPhone in de gaten houdt waar je woont, werkt en vaak komt. Deze functie zit verstopt in het instellingenmenu van de iPhone. Best wel link, want wanneer bijvoorbeeld je iPhone gestolen wordt en de dief kan inloggen op je iPhone dan ligt alles op straat.
Er zijn speciale zender detectors te koop welke geschikt zijn voor het opsporen van GPS trackers en andere die juiste weer andere signalen zoals audio zenders kunnen opsporen. Een spyshop biedt soms ook opspoordiensten aan.