Voor glasvezel internet heb je een speciaal modem nodig. Het installeren is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Met de installatie door een ervaren monteur heb je binnen no time vliegensvlug internet thuis. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor glasvezel internet.
Als je glasvezel wilt aansluiten, wordt er eerst gekeken of er een geschikte aansluiting aanwezig is in jouw omgeving. Vervolgens wordt er een glasvezelkabel tot aan de meterkast aangelegd. Daarna wordt er een mediaconverter in de meterkast geplaatst, die het signaal omzet naar een bruikbaar internetsignaal.
Een router met Wireless AC of AX is geschikt voor de snelheden die glasvezel theoretisch gezien en in de praktijk haalt.
In veel moderne huishoudens staat het modem in de meterkast naast de voordeur. Dat is een logische plek aangezien het glasvezelkabel kastje daar in de meeste gevallen gemonteerd is.
Je kunt glasvezelinternet zelf aansluiten wanneer er al een glasvezelaansluiting je huis in gaat. Is er nog geen glasvezel aanwezig in jouw straat? Dan moet dit eerst aangelegd worden door een internetprovider of een glasvezelaanbieder.
Aanleg glasvezel
Nadat glasvezel in een straat is aangelegd, worden individuele huizen of flats aangesloten. De monteur installeert een glasvezel-aansluitpunt, vaak in de meterkast. Een provider kan de verbinding vervolgens activeren en stuurt een installatiepakket op.
Dit is het eerste kastje waar glasvezel binnen je huis op aangesloten wordt. Hiervoor heb je geen stroomaansluiting nodig. Het is een kastje met een universele aansluiting. Dat betekent dat verschillende providers hier hun apparatuur op kunnen aansluiten.
Als je een glasvezelaansluiting hebt, of VDSL, dan krijg je de FRITZ!Box 7590. Heb je pairbonding (2 VDSL aansluitingen gecombineerd tot 1), dan sturen we de FRITZ!Box 7583.
De modem zorgt ervoor dat het internetsignaal van je provider wordt vertaald, zodat al je apparaten het kunnen gebruiken. Zonder een modem is er dus geen toegang tot het internet. Een router zorgt ervoor dat je het internet thuis op meerdere apparaten kunt gebruiken.
Glasvezel is vezel van glas die zo dun is als een haar. Door deze vezel worden signalen en data geschoten met de snelheid van het licht. Deze signalen kaatsen tegen de binnenkant van de vezels, waardoor je zonder kwaliteitsverlies hele grote bestanden en data over het netwerk kunt sturen.
Een eigen router met ingebouwde modem zorgt voor een hogere wifi snelheid. Je verbindt daarnaast meer apparaten tegelijk met internet. Ook voeg je gemakkelijk extra stations toe. Zo ga je in een groter deel van je huis stabiel en snel online.
Waarom moet ik toestemming geven voor glasvezel? Je kan worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN Netwerk. Dit is kosteloos en je bent daarna niets verplicht.
Om uw woning aan te sluiten op glasvezel, krijgt u een verbinding met het netwerk door middel van een ondergrondse boring. Er wordt een raket (geen zorgen, het is geen echte!) vanuit de sleuf in de weg of (oprij-) pad naar de woning 'geschoten'. Er hoeft niet, of zeer beperkt, gegraven te worden in uw tuin.
Ziggo raakte in het eerste kwartaal 18.500 breedbandklanten kwijt als gevolg van prijsverhogingen en het verlies van de Formule 1 races. De kabelaar spreekt van stevige concurrentie. Netto verloor het bedrijf 'slechts' 3500 breedbandklanten.
De geruchten gingen al enige tijd. Nu is dan eindelijk toegegeven dat Ziggo ook consumenten via glasvezel gaat aansluiten.
Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.
Je geeft toestemming voor glasvezel
Om de glasvezelkabel vanaf de straat bij jouw woning naar binnen te brengen, zijn er werkzaamheden nodig in en rond je woning. Daarvoor geef je toestemming. Onze servicemedewerkers bellen binnenkort bij je aan. Je kunt ons dan alles vragen over glasvezel en de werkzaamheden.
Een nieuw generatie modem dat groener, sneller en gebruiksvriendelijker is. Bovendien maakt het modem gebruik van de nieuwste wifi technologie, namelijk Wifi 6. KPN is daarmee het eerste telecombedrijf in Nederland dat Wifi 6 integreert in het eigen modem.
Met een glasvezelaansluiting in de meterkast is iedere woning klaar voor de toekomst!En ook blijft de overlast beperkt, want hoeft de straat ook maar een keer open. We willen iedere woning alvast voorbereiden op het netwerk van de toekomst. De aansluiting is geheel kosteloos en verplicht je tot niets.
U mag de glasvezelverbinding weigeren. Een vaste internet- en telefoonverbinding is op dit moment mogelijk via: de koperen telefoonlijn (ADSL) de kabel (COAX)
Glasvezelinternet gaat via een flinterdun draad van glas, waar laserlicht doorheen wordt gestuurd. Hierdoor verplaatst data zich met de snelheid van het licht. Je verstuurt én ontvangt met glasvezel dus razendsnel digitale signalen op een betrouwbare manier.