Een baby die zijn hoofd al goed stabiel kan houden en rond de 4 á 5 maanden is, heeft ook geen zitverkleiner meer nodig. Samenvattend kun je zeggen dat de zitverkleiner van de maxi-cosi eruit kan als: je baby rond de 4 á 5 maanden is. qua lichaamsgrootte geen zitverkleiner meer nodig heeft.
Er is geen specifieke leeftijd waarop de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje moet worden verwijderd, dit is afhankelijk van de grootte van je kindje. Wanneer je ziet dat je kindje niet meer comfortabel ligt, is het beter om de zitverkleiner uit het Maxi-Cosi autostoeltje te halen.
Waarom deze maxi cosi verkleiner? Onze stoelverkleiner brengt als eerste extra veiligheid voor jouw baby. Een goede houding is enorm belangrijk voor een pasgeboren baby of premature.
De Maxi-Cosi Pebble kan in de auto bevestigd worden op de FamilyFix, EasyBase2 of met de autogordel. Het stoeltje is geschikt voor kindjes van 0 tot ongeveer 12 maanden met een gewicht tot maximaal 13kg (groep 0+). De Maxi-Cosi Pebble is goedgekeurd volgens de Europese veiligheidseisen ECE R44-04.
Gebruik de Maxi-Cosi niet als stoeltje thuis of als je op visite bent. Een baby is pas te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van zijn hoofd boven de rugleuning uitkomt, hij meer dan 13 kilo weegt of groter is dan 83 cm (dat is circa 15 maanden oud).
Gelukkig maken fabrikanten als Maxi-Cosi het mogelijk voor ouders om deze keuze te maken. Je kunt kiezen voor een i-Size-autostoeltje dat achterwaarts reizen mogelijk maakt totdat je kind 105 cm is, ongeveer 4 jaar oud, en totdat hun spieren en botten zich verder hebben ontwikkeld.
Pebble, Pebble Plus en Pebble Pro: de verschillen
Pebble: de klassieke variant, goedgekeurd volgens de ECE-R44 norm. Deze is inmiddels niet meer te koop. Pebble Plus: nu goedgekeurd volgens de nieuwste i-Size norm, met verbeterde Side Impact technologie voor betere bescherming bij zijdelingse botsingen.
Niet te lang achter elkaar zitten
Het is het beste om je kind maximaal een uur achter elkaar te laten zitten. Ook als je kind al goed zelfstandig kan zitten, bijvoorbeeld in de kinderstoel. Pas als je kind goed zelfstandig kan gaan zitten, kun je het in een kinderzitje voor op de fiets meenemen.
Hoe lang mag een baby in een autostoeltje zitten? Veel ouders vragen zich af hoe lang een baby in een autostoeltje mag zitten. Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen.
Het schoonmaken van een Maxi-Cosi autostoeltje is eenvoudig. Veel van de bekledingen van onze autostoeltjes zijn machinewasbaar. Verwijder eenvoudigweg de bekleding van het autostoeltje en gooi die in je machine. Als je de bekleding niet kunt verwijderen, gebruik dan een natte spons of doekje voor het schoonmaken.
Want nu kan de baby zowel op de rechter- als op linkerzijde worden gepositioneerd om te slapen. Het is echter gevaarlijk omdat baby's niet zelfstandig op hun zij kunnen blijven liggen en zelf in de buikligging kunnen rollen. Daarom moeten baby's de eerste maanden in de zijligging worden ondersteund.
De meeste baby's beginnen trouwens pas met kruipen als ze zelfstandig kunnen zitten. Vanaf dat moment zijn de spieren sterk genoeg om voldoende rompbalans op te bouwen en dus om te kruipen. Toch kan niet iedere baby zitten voor hij kan kruipen.
Het eerste stapje naar zitten is omrollen, wat de meeste baby's leren tussen de 5 en 6 maanden. Hierna zal het leren zitten langzaam op gang komen. Dit proces hoef je als ouder niet te stimuleren, door bijvoorbeeld je baby met kussens ondersteund op de bank te laten zitten.
De Maxi Cosi Pebble Pro ontvangt een dikke voldoende van de ANWB. De Consumentenbond heeft het predicaat beste baby autostoel groep 0 met gordel toegekend aan het deze Maxi Cosi. Het is een heel veilig en goedgekeurd volgens de ECE-R129 (i-Size) norm. Lees met het installeren altijd heel goed de gebruiksaanwijzing.
De Maxi-Cosi Citi is een veilig baby autostoeltje geschikt vanaf de geboorte totdat je kindje 13 kg weegt. Het autostoeltje is licht in gewicht en dus heel gemakkelijk van en naar de auto te dragen. Het zijbeschermingssysteem (Side Protection System) van de Citi zorgt voor extra veilig vervoer.
De Maxi-Cosi Cabriofix is het goedkopere zusje van de Pebble-familie. De Pebble Pro scoort dan ook net wat hoger qua afwerking en gebruiksgemak. Het gaat om kleine dingetjes, zoals het pakken en opbergen van de zonnekap en het verwijderen van de bekleding.
Hoe lang moet mijn kind achterwaarts reizen? i-Size-richtlijnen beschrijven dat kinderen door moeten gaan met achterwaarts reizen totdat ze ten minste 15 maanden zijn.
De Maxi-Cosi AxissFix is goedgekeurd volgens de i-Size norm voor kinderen van 61 tot 105 cm, dus vanaf 4 maanden tot 4 jaar. Eerst wordt je kleintje achterwaarts vervoerd, maar vanaf het moment dat je kleine ongeveer 15 maanden is, kun je hem of haar ook voorwaarts vervoeren.
Veiliger voor hoofd en nek
Kinderen raken het vaakst gewond aan hoofd en nek door auto-ongelukken. In een achteruitkijkend zitje zijn de krachten op de nek van het kind bij een frontale botsing tot 5 keer kleiner dan in een vooruitkijkend zitje.
Je baby mag niet langer dan twee uur per dag in de Maxi-Cosi. In de Maxi-Cosi worden de bewegingen van je kindje beperkt, waardoor zijn arm-, rug-, en nekspieren geen kans krijgen zich goed te ontwikkelen. Bij te weinig vrije beweging en stimulatie kan ook de motoriek zich niet goed ontwikkelen.
Je kunt je baby een paar minuutjes laten huilen, in de hoop dat de baby zichzelf in slaap 'jengelt', maar als de baby na een paar minuten nog niet slaapt, ga dan naar je baby toe om hem te troosten.
Waarom gaan baby's eigenlijk slapen in de auto? "Bewegingen maken mensen moe," vertelt Hoogleraar biofysica Raymond van Ee. "Niet alleen baby's, maar ook volwassenen vallen in slaap van beweging en ritme. En dat is in een auto vooral aanwezig."
Om bij een belangrijke vraag van jou aan te sluiten: het is voor een kind van 3 maanden niet goed om nu al te gaan staan. Zijn lichaam is daar nog niet op gebouwd en is nog niet sterk genoeg. Ik zou je dan ook niet aanraden het staan te stimuleren.
Wanneer zal je kleintje zich voor het eerst omrollen? Het kan zijn dat je baby zich met 3 maanden kan omrollen van rug naar buik, maar pas met 6 maanden terug kan rollen. Alles binnen die tijdsperiode valt binnen de normale motorische ontwikkeling.