Klanten kunnen kosteloos een zitplaats toegewezen krijgen als ze online inchecken tussen 24 en 2 uur voor elke geboekte vlucht. Je kunt niet online inchecken binnen twee uur voorafgaand aan de geplande vertrektijd van je vlucht.
Als je ervoor kiest om geen stoel te reserveren, krijg je bij het inchecken willekeurig gratis een stoel toegewezen, maar het is onwaarschijnlijk dat dit naast je reisgenoten zal zijn.
Als je niet tot 2 uur voor je geplande vertrektijd online incheckt, kun je tot 40 minuten voor vertrek inchecken op de luchthaven, maar er wordt een inchecktoeslag in rekening gebracht.
De standaard (gratis) online check-in bij Ryanair is eenvoudig en kan overal gedaan worden. Je kunt tussen 48 uur en 2 uur voor vertrek online inchecken. Klanten die een stoel hebben gereserveerd tegen betaling, kunnen dit al tussen 60 dagen en 2 uur voor vertrektijd.
Je moet ten minste 30 minuten voor de vertrektijd van je vlucht bij de instapgate zijn.
Bij vluchten met Ryanair is het verplicht om online in te checken. Indien je niet online incheckt dan rekent Ryanair hoge kosten voor het inchecken op de luchthaven. De kosten voor het inchecken op de luchthaven bedragen €55 per persoon (per vlucht).
Ben ik verplicht om online in te checken? Doorgaans is online inchecken geen verplichting. Je kunt in de meeste gevallen ook nog gewoon inloggen op de luchthaven. Houd er dan wel rekening mee dat er minder beschikbare plekken zijn om uit te kiezen.
Passagiers zonder prioriteit die hun ingecheckte tas van 10 kg naar de gate brengen, kunnen deze daar inchecken tegen betaling van €/£ 46.00.
Online inchecken helpt je om de wachttijden op de luchthaven te verkorten, door extra documentcontroles te vermijden en een online instapkaart beschikbaar te hebben.
Hoe lang duurt de verificatie? We verwerken je aanvraag zodra we deze ontvangen, maar het kan even duren voordat Ryanair deze heeft beoordeeld. Hun standaardverificatie neemt tot 7 dagen in beslag. Daarom houden wij rekening met maximaal 10 dagen om het verificatieproces te voltooien.
Ryanair heeft een gewraakt beleid rondom handbagage. De regels veranderen zo ongeveer elk jaar en dat maakt het allemaal erg ingewikkeld. Ze doen moeilijk over elke extra centimeter, dus je kunt je maar beter strikt aan de regels houden.
Er kan een wachtrij zijn voor de selfservice bagageafgiftepunten en incheckbalies. Daarom raden we u aan om op tijd op de luchthaven te zijn. Zorg dat u minimaal 2 uur voor vertrek van een Europese vlucht aanwezig bent, of minimaal 3 uur voor vertrek van een intercontinentale vlucht.
Bij vluchten binnen Europa raden we aan uiterlijk 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.Voor intercontinentale vluchten hanteren wij een adviestijd van minimaal 3 uur van tevoren. Laten we vooropstellen dat elke luchtvaartmaatschappij haar eigen regels heeft en het ene vliegveld de andere niet is qua grootte.
Als je niet tot 2 uur voor je geplande vertrektijd online incheckt, kun je tot 40 minuten voor vertrek inchecken op de luchthaven, maar er wordt een inchecktoeslag in rekening gebracht.
Een zitje reserveren: hoeveel kost het? Voor de meeste vluchten hanteert Ryanair de volgende tarieven: Rijen 1, 2 (zetels D, E en F), 16 en 17, met extra beenruimte en voorrang bij het inchecken: 11 euro. Rijen 2 (zetels A, B en C) tot 5, met voorrang bij het inchecken: 7 euro.
Goed om te weten! Een stoelreservering is niet verplicht. Wil je de garantie hebben dat je naast elkaar zit, dan raden we dit wel aan. Zeker als je met meer dan twee personen reist.
Met uw boardingpass vliegt u door de luchthaven. U hoeft het niet te printen; u ontvangt na het inchecken automatisch een digitale boardingpass.
Online inchecken betekent dat u niet in de rij hoeft te staan op de luchthaven om in te checken en bagage wordt snel en efficiënt afgegeven.
Bij de meeste airlines kun je vooraf online inchecken. Als je vooraf online bent ingecheckt, maar met ruimbagage reist, moet je op Schiphol alsnog in de rij voor de bagage drop-off staan. Het voordeel is wel dat je in dit geval bij de meeste airlines gebruik kunt maken van de eerdergenoemde selfservice drop-offs.
Handbagageregels Ryan Air
Je kan dus bijvoorbeeld een rugtas, laptoptas of handtas gratis meenemen aan boord.
Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's.
Als de handbagage te zwaar is, mag die worden toegevoegd aan de ingecheckte ruimbagage. Die luchtruimbagage tot 23 kilo zit in de prijs van het ticket, en is maximaal 90 x 75 x 43 centimeter.
Met je boardingpass, ook wel de instapkaart van Transavia genoemd, ga je door de security controle en stap je het vliegtuig in. Er zijn verschillende soorten boardingpassen: de papieren boardingpass en de mobiele boardingpass. De papieren variant print je thuis uit en neem je mee naar de luchthaven.
Als je geen ruimbagage in hoeft te checken, kun je ook bij de self-service palen op de luchthaven inchecken. Tegenwoordig kun je bij veel airlines ook online inchecken en een boarding pass uitprinten.In dat geval kan je met alleen handbagage meteen doorlopen naar de security check!
Soms is er geen boardingpass beschikbaar. In dit geval dient u uw incheck bevestiging uit te printen en op het vliegveld in te ruilen voor een boardingpass. de incheckbalie van het vliegveld.