Ga je jouw cupcakes decoreren met een lekkere toef botercrème of crème chantilly? Dan kun je dit het beste maximaal 1 dag van tevoren doen. Je kunt de gedecoreerde cupcakes het beste in een cupcake doos op een koele plek, maar wel buiten de koelkast, bewaren.
Haal de crème dus minimaal een paar uur van tevoren uit de koelkast. Voordat je hem verwerkt roer je de botercrème ook even goed door. Hierbij zou het wel kunnen gebeuren dat het gaat schiften, dat komt door het temperatuurverschil.
Doe dit maximaal 2-3 maanden van tevoren. Ook een botercrème kun je nu al maken en invriezen. Hou er rekening mee dat deze wel een tijdje nodig heeft om te ontdooien en dat je misschien nog wel even moet opkloppen in verband met schiften.
Ga je cupcakes maken, maar heb je op de dag dat je ze nodig hebt weinig tijd? Voor cupcakes geldt: hoe verser, hoe lekkerder. Dit betekent niet dat je ze vlak van tevoren moet maken en bakken. Je kunt prima een dag van tevoren het cupcake beslag maken en de cupcakes bakken.
Als je cupcakes maakt voor een evenement, is de ideale tijdsduur één tot twee dagen van tevoren. Als je cupcakes echter in een luchtdichte container bewaart, kunnen ze tot vijf dagen meegaan. Cupcakes met een vulling of versierd met glazuur blijven slechts 2-4 dagen goed.
Cupcakes met botercrème glazuur blijven tot twee dagen goed (op kamertemperatuur zijn ze prima) en cupcakes met roomkaasglazuur moeten in de koelkast worden bewaard als ze de tweede dag worden bewaard. Hoe moeten cupcakes worden bewaard? Bewaar ze altijd in een luchtdichte verpakking om besmetting te voorkomen en te voorkomen dat ze door de lucht uitdrogen .
Als u weinig tijd heeft, kunt u de botercrème ook van tevoren maken. Wij raden u aan om dit 1 à 2 dagen voor de dag van serveren te doen, zodat het zo vers mogelijk is.
Als je botercrème binnen een dag gaat verwerken, kun je hem het beste buiten de koelkast bewaren, maar wel op een zo koel mogelijke plek. De crème blijft mooi soepel, zodat je hem gemakkelijk direct kunt verwerken. Dek je kom goed af of bewaar hem in een spuitzak. In de koelkast kun je botercrème een week bewaren.
Meng 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kampertemperatuur. Klop 150 gram ongezouten roomboter in ca. 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix dit steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd.
Gewone cupcakes kan je ongeveer 3 dagen bewaren in een goed afgesloten koekentrommel. Best niet in de koelkast. Wanneer je de cupcakes nog afwerkt met fondant of boterroom kan je ze in principe nog een dag of twee langer bewaren. In de vriezer bewaren cupcakes tot 3 maanden.
Na bijna alle soorten botercrèmes te hebben geprobeerd, is Swiss voor mij de beste keuze.
Botercrème kan schiften door een temperatuurverschil van de ingrediënten. Als je crème op kamertemperatuur is, maar je voegt koude boter toe, dan kan hij schiften. Om dit te voorkomen, is het dus belangrijk dat de ingrediënten allemaal op dezelfde temperatuur zijn en dat je ze beetje bij beetje toevoegt.
Botercrème kan gaan schiften wanneer de ingrediënten niet op dezelfde temperatuur zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je de boter lang van te voren, liefst een nacht, buiten de koelkast legt.
Meng 125 gram mix voor botercrème met 125ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.
Hoe lang moeten cupcakes afkoelen voordat je ze uit de vorm kunt halen? Een goede vuistregel is dat je ze ongeveer 10 minuten laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Leg ze vervolgens op een koelrooster en zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je het glazuur toevoegt.
Met de cakemix maak je in een handomdraai het beslag voor een cake of cupcakes. De mix is kant-en-klaar, je hoeft er alleen boter en eieren aan toe te voegen. Vervolgens kunnen de cakejes of de cake in de oven.
Eén portie botercrème is voldoende voor het vullen en afsmeren van 1 taart van 20 cm of een toef op ongeveer 12 cupcakes.
Deze overheerlijke luchtige hagelwitte crème met vanille smaak kan je gebruiken voor het vullen van taarten en het decoreren van cupcakes. Door de eenvoudige en snelle bereidingswijze is het nog luchtiger dan botercrème en met behulp van smaakstoffen breng jij de crème eenvoudig op smaak.
Je kunt het glazuur 30 tot 45 minuten laten rusten. Hierdoor kan het glazuur geleidelijk de gewenste temperatuur bereiken zonder te smelten. Nadat het glazuur op kamertemperatuur is, meng je het met een kleine standmixer of een mooie houten lepel.
Botercrème is te dun
Is de botercrème nog steeds te dun? Voeg extra gezeefde poedersuiker toe en blijf kloppen totdat je een mooie stevigere botercrème hebt.
Als je de taart niet op de dag zelf wilt maken, kun je dit ook al van tevoren doen. Zo hoef je niet alles op het laatste moment te doen en voorkom je dat je in tijdnood komt. Je kunt de taart al een dag van tevoren maken, opbouwen en garneren en vervolgens in een taartdoos of los in de koelkast bewaren.
Vooruit maken
Bewaar het in een luchtdichte container (label het, zodat je onthoudt wat het is!) tot 3 maanden lang. Ontdooi het in de koelkast en klop het nog een keer met een elektrische handmixer om het weer los te maken.
Hoelang je de taart in de koelkast kunt bewaren is afhankelijk van het soort vulling, een taart met slagroomvulling zou ik niet langer dan 2-3 dagen bewaren. Een taart met botercrème vullingen kun je wel 3-4 dagen bewaren.
Weken! Maanden zelfs! Als je lagen langer dan een paar dagen wilt bewaren, wikkel ik ze twee keer in plasticfolie, dan nog een keer in aluminiumfolie en doe ik elke laag in een afsluitbaar zakje of een luchtdichte container .