Door het gebruik van een voetenbadje week je de nagels een paar minuten voordat je ze gaat knippen. Het weken verzacht de verkalkte gedeelten en maakt ze gemakkelijker te knippen. Als je nagels minder broos zijn, is de kans kleiner dat je ze splijt.
Laat uw nagels eerst een tiental minuten weken in warm water. Door de warmte worden ze zachter en gemakkelijker te knippen. U kunt ze ook knippen na een douche of bad. Knip teennagels recht af met een grote tang voor harde nagels.
Uw nagels groeien door, wat inhoudt dat uw kunstnagels bijgewerkt en opgevuld moeten worden. In principe is het zo dat u na 2-3 weken de uitgroei goed zult kunnen zien. Dan is het tijd voor een vervolgbehandeling. Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken.
Het belangrijkste knipadvies is: knip de nagels nooit te kort. Hierdoor voorkomt u dat uw nagelwand ontstoken raakt en eventueel inscheuren van de nagels. Voor het knippen van de nagels kunt u een nagelschaartje of nagelknipper gebruiken. Knip de nagels bij voorkeur nadat u uit bad of uit de douche komt.
Knip je nagels kort af, maar niet te kort. Zorg dat je over de gehele breedte van de nagel nog een wit randje kunt zien. Als je last hebt dat nagels in de huid groeien kun je de zijkanten van de nagel wat langer laten.
In veel Aziatische culturen wordt een lange vingernagel vaak gezien als een teken van rijkdom en schoonheid. Het is dus niet vreemd op als je mannen voorbij ziet komen met enorm lange nagels, veelal aan hun pink. En ondanks dat het staat voor rijkdom en schoonheid is het ook een praktisch iets.
Een vingernagel groet ongeveer 2 tot 3 mm in een maand, drie keer zo snel als je teennagels. Geinig weetje: in de zomer sneller groeien je nagels sneller dan in de winter.
Tenenkaas heeft geen relatie met voetschimmel en is geen huidaandoening, maar is een bacteriële ophoping in samenstelling vergelijkbaar met smegma of tandplak die verder geen directe kwalijke gevolgen voor de gezondheid heeft. Tenenkaas is te voorkomen door regelmatige reiniging van de nagelrand.
– Plaats de vijl in een hoek van 45 graden onder de nagel. Dat is de perfecte plek om de natuurlijke vorm van je nagel te volgen en de nagels in de shape te krijgen die jij wil. Als je wat meer van de zijkanten vijlt, ga je richting een ronde vorm. Wie meer bovenop vijlt, zoekt de vierkante vorm op.
De aanwezigheid van een zwarte lijn kan wijzen op een onderliggende moedervlek. Blauwe verkleuring is meestal te wijten aan bloedophoping na een trauma. Witte vlekken of lijnen kunnen het gevolg zijn van een ontwikkelingsstoornis van de nagel, een trauma of infectie.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Bezien vanuit de traditionele Chinese geneeskunde zouden je nagels moeten kunnen 'ademen', net als je huid. Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
De eerste drie maanden zijn de nageltjes van je baby nog erg zacht en kwetsbaar. Het is dan verstandig om de nagels te vijlen en niet te knippen. Vijlen heeft minder risico's, zoals het dubbelklappen van de nagels. Voor het vijlen van baby nagels kun je het beste een kartonnen vijltje gebruiken.
Knip de nagels bijna helemaal recht af en rond ze een beetje rond de hoeken om de nagels sterk te houden. Door de nagel recht te knippen, verklein je de kans op het ontwikkelen van ingegroeide nagels.
Vijl je nagels. Gebruik een nagelvijl en een nagelpolijster om je nagels vorm te geven en om ervoor te zorgen dat de randen van de nagel glad zijn. Vijl altijd voorzichtig, in één lange slag, van de zijkant naar het midden van de nagel. Gebruik eerst de grove, vormgevende kant als u meer nagels moet verwijderen.
Je gebruikt een oude nagelvijl
Oude en half-versleten producten en gereedschappen lijken 'nog wel even mee te kunnen gaan', maar zorgen er juist vaak voor dat je haar, huid of nagels beschadigen. Dit gaat ook zeker op voor een vijl. Die goedkope plastic vijlen kun je beter weggooien.
Goed om te weten: polijst je nagels niet te vaak, want doordat je er steeds een klein laagje vanaf vijlt, worden ze dunner (logisch). Om je nagels de tijd te geven om te herstellen kun je beter maar één keer per maand je nagels polijsten.
Het beste is om nagellak zo veel mogelijk te vermijden. Gekleurde nagellak zorgt er ook nog eens voor dat je nagels geel worden en dat wil je helemaal niet hebben! Doorzichtige nagellak is daarom het beste om te dragen, tenzij je dus gezonde nagellak gebruikt.
Vochtige voeten en schoenen zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor bacteriën. Ze gaan in de aanval en zetten het zweet om in boterzuur. Door dit zuur krijgt het zweet de karakteristieke ranzige geur van kaas.
Behandeling van voetschimmel
Huidschilfers met daarin schimmelcellen blijven achter in sokken of in de naden van schoenen. In die huidschilfers kunnen schimmelcellen jarenlang blijven leven. Eenmaal van een voetschimmel genezen kunt u dus vanuit naden van uw schoenen heel makkelijk opnieuw besmet worden.
Bij kalknagels heb je een schimmelinfectie aan je nagels, terwijl voetschimmel op je hele voet kan zitten. Kalknagels kunnen voorkomen bij vinger- en teennagels. De infectie begint meestal bij 1 nagel en verspreidt zich daarna. De klachten van kalknagels verergeren na verloop van tijd.
Het hydrateren van je nagels is belangrijk om droge velletjes te voorkomen. Deze velletjes worden gevormd door een te droge huid, dus hydrateer je nagels door je nagelriemen regelmatig in te smeren met vaseline, handcrème, lippenbalsem of kokosolie.
De zon helpt je lichaam om vitamine D aan te maken. Vitamine D zorgt er weer voor dat je nagels sneller groeien. In de wintermaanden kun je eventueel een vitamine-D supplement nemen om het tekort aan zonlicht te compenseren. Zo kun je de uitgroei van kalknagels bevorderen.