3 minuten frituren is voldoende. Halverwege de baktijd omkeren.
Je mag royaal vetstof gebruiken (minimaal 2 centimeter gesmolten vet of olie) en de pan moet goed heet zijn. Leg de schnitzels voorzichtig in de pan. Bak de schnitzels in 2 tot 3 minuten per kant goudbruin, terwijl je de pan voortdurend schudt.
Schnitzels moet je niet bakken maar frituren
Schnitzel bakken we meestal in een koekenpan of grillpan. Een goede schnitzel bak je echter in een hapjespan met een combinatie van olie en boter. Neem het liefst arachideolie in combinatie met een bakboter. Zo ontstaat hele hete olie om in te frituren.
Zet het vuur half hoog en bak de schnitzel aan beide zijden goudbruin. Wanneer de schnitzel goudbruin van kleur is, haal je hem met de tang uit de pan. De baktijd, die afhangt van de dikte van de schnitzel, bedraagt circa 7 minuten per kant. De paneerlaag moet krokant zijn.
Verhit op hoog vuur 5 eetlepels Croma Bakken en Braden Vloeibaarin een koekenpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak de schnitzel snel aan beide kanten lichtbruin. Draai het vuur dan lager en braad de schnitzels in 8 minuten gaar en krokant. Keer het vlees af en toe om.
Bereidingswijze. Zet de pan op hoog vuur en laat (genoeg) boter bruin van kleur worden. Voeg daarna de schnitzels toe aan de pan en bak ze om en om mooi goudbruin in 5 tot 7 minuten.
Een varkensschnitzel heet soms 'Schnitzel Wiener Art' om aan te geven dat het niet de echte, maar een variant is. In Duitsland en Oostenrijk is dit zelfs bij wet verplicht. Veel restaurants in andere landen noemen een varkensschnitzel desondanks 'wienerschnitzel'.
Verhit de olie in een wok op 190 °C. 3 Frituur de stukken kip in porties ca. 15 min. in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Verwarm je airfryer eventueel voor op 180 graden. Spray de schnitzels in met wat olie en bak ze 10 minuten op 180 graden. Heel dunnen schnitzels zijn waarschijnlijk eerder klaar, na een minuut of 8. De paneerlaag wordt lekker krokant, het vlees van de schnitzel wordt mals en blijft toch sappig.
In de pan: net zoals een klassiek gerecht kun je gepaneerd vlees in de pan bakken. Voor een mooie korst zet je de pan op een zacht of matig vuur, naargelang van hoe dik het vlees is. Let erop dat er altijd vetstof in de pan zit. Zo krijg je een gouden korst en vermijd je dat het paneermeel aanbrandt.
Kant en klare schnitzels kun je kopen bij zowel de slager als in de supermarkt. Meestal zijn ze gepaneerd en dus klaar om te bakken, soms kun je ook ongepaneerde schnitzels kopen.
In de frituur
Verhit de olie in de frituurpan tot 170*C/180*C. Laat de kipschnitzels in het frituurmandje in ca. 7/8 min. gaar en goudbruin bakken.
Kan je schnitzel opwarmen? Dan of de schnitzel verpakken in diepvrieszak of diepvriesbak, of eerst bakken voordat je het vlees verpakt in invriest. Bij dit laatste is de bewaartijd langer, en kun je het vlees na ontdooien makkelijk opwarmen in magnetron of airfryer.
Wiener Schnitzel is een klassiek vleesgerecht, dat gemaakt zou moeten zijn van kalfsvlees. Sterker: het zou gemaakt moeten zijn van de platte bil oftewel de kalfsfricandeau. De lappen die voor de schnitzel gesneden worden, dienen mooi egaal en even dik te zijn, met een gemiddeld gewicht van 150 gram.
Schnitzels worden gemaakt van kalfsvlees, varkensvlees, rundvlees of kip. Voor één schnitzel wordt 100 tot 150 gram vlees gesneden van 3 tot 5 mm dik. Het vlees wordt aan beide kanten geplet met een vleeshamer (of hakmes, deegroller of koekenpan).
De bloem zorgt ervoor dat er meer ei aan het vlees blijft plakken, het ei maakt dat er meer paneermeel blijft zitten. Druk het paneermeel lichtjes aan, zodat het straks niet meteen loskomt in de pan.
In een airfryer wordt een kip cordon bleu mooi goudbruin en super luchtig. Pas dan is de cordon bleu klaar, gaar en krokant.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius en bak de kipschnitzels in 8 minuten knapperig en gaar. Draai ongeveer in het midden van de tijd de schnitzels om.
Kippenschnitzels bevroren : 12 minuten op 180°. Ontdooid 7 minuten op 200°. Kippenschnitzel Gevuld 10 minuten op 180°.
u kunt bevroren kippenvleugels veilig frituren gedurende 10 tot 12 minuten, maar zorg ervoor dat u een paar algemene richtlijnen volgt. Je kunt de stap van het ontdooien van bevroren vleugels overslaan. Diep frituren bevroren kippenvleugels maken ze volledig gekookt, veilig om te eten, en heerlijk.
Kopie voor eigen archief Kipfilet bakken in hete panVerwarm de pan met een klein stuk boter en een scheutje olie ( mijn voorkeur : druivenpitolie of zonnebloemolie, liefst geen olijfolie). Ik gebruik altijd boter en geen margarine omdat de smaak van de kip zich zo beter kan ontwikkelen.
Kipschnitzel gepaneerd met een geel-oranje panade en voorgegaard. Smaak: Een lekkere kip eigensmaak met een fijn krokant laagje. Bereiden:koekenpan of airfryer (200°C): Tip: Serveer met aardappeltjes en groente uit de oven.
WINTERSWIJK - De grootste én beste schnitzels eet je in de Achterhoek. Bovendien kent deze regio een hoge concentratie aan restaurants die zich grotendeels richten op het uitserveren van de gepaneerde lap vlees, liefst formaatje kettingkast, of deurmat, zo u wilt.
De échte, originele Wienerschnitzel is de bekendste variant: die wordt gemaakt van mager kalfsvlees. Maar de schnitzel op je bord wordt ook vaak bereid met varkensvlees, fricandeau met name. Dat noemen ze officieel 'Schnitzel Wiener Art', maar vaak staat 'ie ook gewoon op de menukaart als Wienerschnitzel.
Cotoletta alla Milanese
Wij kennen cotoletta alle Milanese als de Wiener schnitzel.