De Librije werd in 1980 geopend door Ed Meijers. Het was zijn doel om in het historische pand aan het Broerenkerkplein een luxe restaurant te beginnen. In 1987 solliciteerde Jonnie Boer als leerling-kok, twee jaar later werd Boer chef-kok van het restaurant.
Librije (Enkhuizen), voormalige kettingbibliotheek in Enkhuizen, gesticht door Bernardus Paludanus. Middelnederlands woord voor bibliotheek.
Jonnie Boer (Giethoorn, 9 januari 1965) is een Nederlandse chef-kok en horecaondernemer. Hij is samen met zijn vrouw Thérèse Boer eigenaar van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle.
De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin sterren. Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer zijn stuwende krachten achter de ontplooiing van de Nederlandse gastronomie. Ze inspireren.
Bijna tien restaurants
Het aantal horecazaken van het Librije-echtpaar is bijna niet meer op twee handen te tellen. Jonnie en Thérèse hebben naast Boertiek en Senang Bonaire ook nog een horecazaak van Brass Boer op Bonaire. Daarnaast zijn ze ook actief op Curaçao, waar ze eveneens een Brass Boer-vestiging openen.
Boekingsdagen: Te reserveren op woensdag en donderdag (i.c.m. diner) en op vrijdag en zaterdag (i.c.m. lunch of diner). Kosten: Vanaf € 612,50 per persoon op basis van twee personen.
In 1993 vergaarde Den Blijker zijn eerste succes in toen nog kortstondige culinaire loopbaan. Zijn eerste restaurant – De Engel in Rotterdam – kreeg namelijk een prestigieuze Michelinster, die uiteindelijk in 2002 weer zou worden ingetrokken.
Een librije is een bibliotheek, het woord is afgeleid van het Latijnse 'libris' dat 'boek' betekent. Deze bibliotheek in Zutphen is een van de drie kettingbibliotheken in de wereld.
1. De Librije. Het restaurant van Jonny en Thérèse Boer, nummer 57 op de lijst van beste restaurants ter wereld, tovert de meest bijzondere gerechten op tafel.
De restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige met drie Michelinsterren, de hoogste culinaire categorie.
Bijna tien jaar woonden Jonnie en Thérèse in een doorsnee appartementje in Zwolle, naast het oude kloostercomplex waar sterrenrestaurant De Librije (nu nog) gevestigd is. Onder het appartement van de familie Boer was een tijd Librije's Winkel gehuisvest.
De Librije werd in 1980 geopend door Ed Meijers. Het was zijn doel om in het historische pand aan het Broerenkerkplein een luxe restaurant te beginnen. In 1987 solliciteerde Jonnie Boer als leerling-kok, twee jaar later werd Boer chef-kok van het restaurant.
Verkrijgbaarheid. Dit product is verkrijgbaar bij Delhaize, Librije's winkel in Zwolle en online.
Het duurste restaurant in Nederland is Ciel Blue op de 23e verdieping van het Okura-hotel in Amsterdam.
Goed en slecht nieuws voor restaurants in onze regio bij de jaarlijkse bekendmaking van de Michelinsterren. Noble en Sense in Den Bosch en Versaen in Ravenstein behouden hun ster, Oonivoo in Uden raakt hem kwijt. Dat werd maandag duidelijk bij een presentatie in Amsterdam.
Geranium beste restaurant van 2022
Het is weer een goed jaar voor Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij is een restaurant in de Deense hoofdstad uitgeroepen tot het beste ter wereld bij 'The World's 50 Best Restaurants Awards'. Geranium werd gisteravond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld.
Librije's Hotel heeft 19 kamers, stuk voor stuk met een eigen karakter, zowel wat betreft kleur als inrichting, met bijzondere kunst in het pand.
Lunch. Vrijdag en zaterdag. Ontvangst tussen 12:00 uur en 12:45 uur.
Chef-kok en ondernemer Eveline Wu opent dit jaar een zaak in Rotterdam. De Eindhovense heeft vier restaurants in de Brabantse stad. De Kreeftenbar, MOOD, Wynwood en Soho. In 2016 werd Wu ook wereldkampioene 'Chinese keuken', meldt het AD.
1. Bovenaan de lijst staat de Rotterdamse Herman den Blijker. Zijn vermogen wordt geschat op € 3 miljoen. Opvallend is dat den Blijker ook nog wordt genoemd als eigenaar van restaurant De Engel.
Aan de Telegraaf vertelde Herman onlangs „Ik ben nu al 25 kilo afgevallen. Ben vorig jaar oktober zo'n beetje begonnen met het serieus aanpakken van mijn overgewicht. Ik doe het rustig aan, want je moet je lichaam ook de tijd geven om aan te passen. Alles verandert door het afvallen.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.
Drie Michelinsterren zijn het hoogst haalbare in de internationale culinaire wereld en daarmee de ultieme bekroning van het vakmanschap. Op dit moment zijn er wereldwijd 2562 restaurants in het bezit van een of meerdere Michelinsterren.