Je betaalt dus altijd voor minimaal een jaar, ook als je een auto bijvoorbeeld maar 3 maanden wil schorsen.
Bent u van plan om uw motorrijtuig langere tijd niet te gebruiken? Dan kunt u de tenaamstelling in het kentekenregister schorsen. U kunt kiezen voor een periode van 1, 2 of 3 jaar en de schorsing gaat in op de dag dat u deze aanvraagt.
De kosten voor het schorsen van een kenteken zijn overal in Nederland hetzelfde. Voor voertuigen tot 15 jaar oud betaal je het normale tarief van 80,20 euro. Voor voertuigen ouder dan 15 jaar betaal je het lage tarief van 26,50 euro. Je betaalt dit bedrag ook voor het verlengen van de schorsing.
Duur schorsing
Een school voor voortgezet onderwijs mag leerlingen maximaal 1 aaneengesloten week schorsen. Duurt de schorsing langer dan 1 dag? Dan moet het schoolbestuur ons op de hoogte brengen. Dit gaat via het meldingsformulier schorsing en verwijdering in het Internet Schooldossier van de school.
Maakt u voor langere tijd geen gebruik van uw voertuig? Dan kunt u het kenteken laten schorsen. Voor een voertuig met een geschorst kenteken betaalt u geen WA-verzekering en motorrijtuigenbelasting. Ook is de algemene periodieke keuring (apk) niet nodig.
Een school mag een kind maximaal 1 aaneengesloten week schorsen. Dat zijn dus maximaal vijf schooldagen. Dit is ook het geval als de school het kind wil verwijderen van school. Als de schorsing langer dan 1 dag duurt, moet de school de Onderwijsinspectie schriftelijk inlichten over de schorsing en de reden daarvan.
Een schorsing, non-actiefstelling of vrijstelling van arbeid zijn disciplinaire maatregelen om je tijdelijk van je werkzaamheden te ontheffen. Hier zijn vereisten aan verbonden. Er moet een hele goede reden zijn en geen andere mogelijkheid resteren dan tot de schorsing over te gaan.
Als je geschorst bent of op non-actief bent gesteld, dan mag je niet komen werken. Dat is voor een bepaalde periode en je werkgever moet er een hele goede reden voor hebben. Dat kan zijn omdat je je bijvoorbeeld hebt misdragen. Je zit dus thuis, maar je krijgt in principe wel je loon.
U kunt op ieder moment de schorsing zelf opheffen. Na de door u gekozen schorsingsperiode van 1, 2 of 3 jaar eindigt de schorsing automatisch. Neem een geldig legitimatiebewijs mee, het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs, of de kentekencard en de tenaamstellingscode.
Hoe vaak mag je een auto schorsen? In principe kun je een auto zo vaak of zo lang schorsen als je wilt. Het schorsen gaat wel per periode van maximaal 3 jaar. Als je een auto dus langer wilt schorsen moet je de schorsing verlengen en weer opnieuw betalen.
Als u een voertuig wilt schorsen, vraagt u dat aan bij de RDW. De RDW kan een schorsing ook voor u verlengen of opheffen. U kunt dit online regelen of via het kentekenloket.
Tijdens de schorsing mag uw auto niet op de openbare weg staan of rijden. U hoeft in die periode geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Ook hoeft uw auto dan niet verzekerd en APK-goedgekeurd te zijn. U kunt de schorsing verlengen als u langer niet van uw auto gebruik wilt maken.
Je mag uiteraard niet meer met de auto op de openbare weg rijden. Ook mag de auto niet langs de openbare weg geparkeerd staan. Dat betekent dat je de auto op eigen terrein of in een afgesloten parkeergarage moet parkeren. Een openbare parkeergarage geldt ook als openbare weg en is daarom geen optie.
Boetes voorkomen: schorsen
Om boetes te voorkomen, is het mogelijk de APK-verplichting tijdelijk stop te zetten. Dit heet schorsen. (Hiermee zet u ook de verzekeringsplicht stop). Als u uw voertuig bij de RDW laat schorsen, dan hoeft dit niet meer APK-goedgekeurd te zijn.
De Belastingdienst heeft BOVAG laten weten dat het onder voorwaarden is toegestaan om met een geschorste auto, camper of bestelwagen naar de apk te rijden. Daardoor is het niet nodig om het voertuig eerst uit de schorsing te halen of te wachten tot na de schorsing.
Als autobezitter ben je wettelijk verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren, ook wanneer je je auto tijdelijk niet gebruikt. Wanneer je een langere tijd je auto niet gebruikt, heb je de mogelijkheid om je autoverzekering stop te zetten. Dit wordt ook wel 'schorsen' genoemd.
Het gevolg van een schorsing en op non-actief stelling is vrijwel hetzelfde. Je mag geen arbeid meer verrichten en bent niet langer welkom op de werkvloer. Dit is een ingrijpende maatregelen. De werkgever mag enkel tot deze maatregel over gaan als hier een goede reden voor is.
De schorsing van het kenteken van uw auto vervalt automatisch na de door u gekozen schorsingsperiode. Wilt u eerder met uw auto de openbare weg op? Dan moet u de schorsing stopzetten. Dit is gratis en gaat direct in.
Redenen voor schorsing kunnen zijn: voortdurend storend, agressief gedrag, hevige conflicten of gedrag waardoor de veiligheid van andere leerlingen niet gewaarborgd kan worden. In het basisonderwijs mag een leerling voor maximaal één week worden geschorst.
“Wat is het verschil tussen schorsen en op non-actief stellen?” Juridisch is er geen verschil. Voor een jurist zijn deze twee termen hetzelfde. In de praktijk wordt een schorsing echter als strafmaatregel en een non-actiefstelling als ordemaatregel ingezet.
Als u op non-actief wordt gesteld of u moet zich ziek melden dan kunt u er niet meer bij! Zorg dat u goed op de hoogte bent van de interne regels van uw bedrijf omtrent beoordelingen en functioneringsgesprekken.
Definitieve uitsluiting
Zolang er geen andere school is gevonden, blijft de leerling ingeschreven in de oude school. De leerling mag niet deelnemen aan de lessen of andere activiteiten.
Kleuters kunnen geen preventieve schorsing, tijdelijke of definitieve uitsluiting krijgen, alleen leerplichtige leerlingen in het lager onderwijs.