Wel moet u een melding maken van een container op gemeentegrond. U mag maximaal 4 bouwcontainer voor maximaal vier weken plaatsen. Bij het plaatsen van meer containers of een langere periode, dient u een vergunning aan te vragen. Let op: u betaalt altijd precariobelasting, ook bij het maken van alleen een melding.
Op openbare parkeerplaatsen mag een container maximaal 3 maanden blijven staan, zonder dat daar huurkosten bijkomen. Hoe lang mag mijn container blijven staan? De afvalcontainer mag 6 weken zonder tussentijdse wissel blijven staan.
Om objecten op straat te mogen plaatsen, hebt u een vergunning nodig. Gaat u verbouwen of verhuizen en wilt u hiervoor een object, zoals een container of mobiel toilet, op de stoep of een parkeerplaats neerzetten? Dan is vaak een melding voldoende. Een melding is gratis.
In de meeste gevallen mag u zonder vergunning een container plaatsen als dit op eigen terrein is. Gaat u gebruik maken van de openbare ruimte, vraag dan altijd om toestemming bij uw gemeente. Wees op tijd met onderzoek doen naar de eventuele noodzaak van een vergunning voor uw afvalcontainer.
Er zijn kosten verbonden aan de aanvraag van de vergunning. Bij het gebruik van een container die maximaal 10m2 in gebruik neemt en die u korter dan een week laat staan betaalt u €50,-. Wanneer u meer ruimte of een langere tijdsduur heeft betaalt u €210,- voor een vergunning.
Zoals een hijskraan, steiger, bouwkeet, mobiel toilet of container? Dan heeft u in veel gemeenten een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente. In sommige gemeenten hoeft u alleen een melding te doen.
In het algemeen kan worden gesteld dat een zeecontainer die langdurig op dezelfde plaats en op dezelfde locatie staat, als een bouwwerk moet worden aangemerkt en daarmee bouwvergunningplichtig is in de zin van de Woningwet.
Bied de containers maximaal twee-aan-twee aan en zet ze in een rechte lijn. Zorg voor een tussenruimte van 30 centimeter na iedere twee containers. Zorg ervoor dat al het afval in de container past en het deksel goed sluit. Houd 2,5 meter afstand van obstakels, zoals lantaarnpalen of geparkeerde auto's.
Tot hoe hoog mag de container worden beladen? De container mag maximaal 20 cm boven de rand van de container worden beladen en wel zo dat de vracht goed klem en veilig in de container blijft tijdens het transport.
Objectvergunning: voorwerpen buiten plaatsen of ophangen. U wilt voorwerpen plaatsen op, aan of boven de openbare weg. Bijvoorbeeld een spandoek of een luchtkussen, partytent op de stoep, straat of in het park. Dan heeft u een objectvergunning nodig.
Bij het plaatsen van een portaalcontainer zal de afvalcontainer doormiddel van 2 armen achter de vrachtwagen uitgeplaatst worden. Doordat de containers achter de vrachtwagen geplaatst worden door de 2 armen is er minimale kans op schade aan bijvoorbeeld de stoep of tuin, dit is de veiligste manier van plaatsing.
Wil je een zeecontainer kopen? Bij BD Containers verkopen we zowel nieuwe als gebruikte zeecontainers. We hebben we zeecontainers voor elk doel; voor veilig transport van goederen tot een volledig geïsoleerde werkplaats.
Er is eigenlijk niet zoiets als een standaard zeecontainer. De grootte van een zeecontainer wordt uitgedrukt in 40 ft of 20 ft, maar de precieze afmetingen verschillen van container tot container. De meest gebruikelijke afmetingen zijn 12 x 2,3 x 2,4 meter (40 ft.) of 5,9 x 2,4 x 2,4 meter (20 ft.).
Wel moet u een melding maken van een container op gemeentegrond. U mag maximaal 4 bouwcontainer voor maximaal vier weken plaatsen. Bij het plaatsen van meer containers of een langere periode, dient u een vergunning aan te vragen. Let op: u betaalt altijd precariobelasting, ook bij het maken van alleen een melding.
Tijdens het vullen van uw container met bouwafval moet u ervoor zorgen dat u de container niet te vol gooit. Onze containers van 3, 6 en 10 kuub mogen namelijk maximaal 20 cm boven de rand gevuld worden en bij alle grotere formaten mag er zelfs niet boven de rand gevuld worden.
Vul de afvalcontainer tot maximaal 20 cm boven de rand. Hoe vol mag de afvalcontainer? Over het algemeen stellen containerbedrijven als regel dat er maximaal een kop van 20 centimeter boven de rand mag uitsteken.
Reken eerst uit hoeveel vierkante (m2) het oppervlak is wat afgegraven moet worden ( lengte X Breedte ). Bereken vervolgens hoe diep u de grond gaat uitgraven in centimeters. Rekenvoorbeeld: De tuin is 40m2 en u wilt 10cm graag uitgraven: 40 x 0,10 x 1.3 = 5,3m3 container.
In de meeste gevallen mag je je container vanaf 07.30 aan de weg zetten. In een aantal gevallen eerder. Doe dit op de aangewezen plek in je straat. Zet de container voor middernacht weer binnen.
Indien de parkeerplekken naast elkaar zitten, is het vrijhouden van één plek voldoende. Staan de parkeerplekken achter elkaar? Dan is het noodzaak dat twee parkeerplekken achter elkaar worden vrijgehouden. Voor de grote containers (van 12m³ tot 40m³) is meer ruimte nodig.
Houd voldoende ruimte vrij voor plaatsing
Een vrachtwagen heeft ongeveer 3 parkeerplaatsen nodig om een afvalcontainer te plaatsen en af te voeren. De 3m3, 6m3 en 10m3 containers passen op 1 parkeerplaats en de 15m3 container op 2 parkeerplaatsen.
Containerwoning of niet, je huis moet voldoen aan de standaard bouwvoorschriften. Enkel op die manier kan je een bouwvergunning krijgen. Denk maar aan de regels omtrent bouwdiepte, -hoogte, dakvorm en soms zelfs uitzicht van de woning en inpasbaarheid in de omgeving.
Een zeecontainer kan zo'n 20 jaar meegaan in het internationale goederenvervoer, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de beschadigingen die het oploopt. Daarna kan een container zo nog 10 jaar dienst doen als opslag, daarna zal het roesten veelal voor problemen zorgen.
Voorwaarden. Als u een container, steiger, bouwkeet of ander voorwerp gaat plaatsen, moet u voldoen aan voorwaarden. Zo mag het voorwerp niet langer dan 6 maanden in de openbare ruimte staan.
Voor het bedienen van hijskranen is een diploma en hijsbewijs wettelijk verplicht gesteld. Tevens geniet een medische keuring de voorkeur. Beveiligingen van hijskranen mogen nooit uitgeschakeld worden tijdens hijswerkzaamheden.