Na opening van het blikje is deze Smac afgedekt maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.
BEREIDINGSWIJZE Je kunt Smac zowel warm als koud eten. In blokjes gesneden of in dunne plakjes, die maak je gemakkelijk met een kaasschaaf.
10-20 min.
Eet een kliekje stamppot binnen 3 dagen op. Je kunt je stamppot ook als lunch eten. Bak het bijvoorbeeld even in de koekenpan op en serveer het op boterham! In de diepvries blijft stamppot, verpakt in een goed afsluitbare diepvriesdoos, zeker 2 maanden lekker.
In een gezonde dagelijkse voeding passen vleesproducten als eiwitbron. Er zijn gezondere opties dan Blik Smac. Blik Smac kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Beschrijving van smac
Er zijn verschillende varianten, maar de standaardversie wordt gemaakt van de volgende ingrediënten: gehakt varkensvlees van de schouder met toegevoegde ham, zout, water, suiker en natriumnitriet om de kleur te behouden.
Omdat Spam al in het blik is voorgekookt, kan je het zelfs koud eten. (Niet aan te raden overigens.) Lekkerder wordt het als je Spamplakken of -blokjes een kleine 10 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur verwarmt, verdwijnt er meteen wat van het vet. Zodra de onderkant knapperig wordt, omdraaien/doorroeren.
Allereerst de boerenkool
Koolsoorten staan bekend om het relatief hoge gehalte aan zwavelverbindingen ten opzichte van andere groentensoorten. Daarom stinkt kool ook zo als het gekookt wordt. Er komt een lucht vanaf die in de verte op die van rotte eieren lijkt.
Niet doen! Warm restjes nitraatrijke groenten zoals spinazie en andijvie nooit opnieuw op, zeker niet voor kleine kinderen. Het relatief traag opwarmen en afkoelen bevordert de bacteriële omzetting van nitraat tot nitriet. Nitrieten zijn slecht, dus beter gewoon niet doen.
Hoe lang kun je hutspot bewaren? Hutspot kun je ongeveer twee maanden in bevroren toestand bewaren in de vriezer. In de koelkast kun je hutspot afgedekt nog twee tot drie dagen bewaren.
Spam bevat alleen varken (91% varkensproducten) en enkele toevoegingen. Smac bevat echter zowel varken als kip (51% varkensproducten en 31% kippenproducten) en toevoegingen.
Goh lekker. Gebruiksaanwijzing verpakking Smac: knijp ik het blik, zodat het vlees los komt van het blik. Plaatje 4, keer het blik om en schud de Smac eruit. Eet smakelojk.
SMAC betekent Social, Mobile, Analytics, Cloud SMAC is de bundeling van 4 ingrijpende moderne businessmodellen de uitgaan van de moderne jeugd en ontwikkelingen.
Fruit kan aan de oppervlakte bevuild zijn door aarde waarin microscopische organismen voorkomen. Deze parasieten kunnen toxoplasmose veroorzaken. Vooral fruit dat in of dicht tegen de aarde groeit (aardbeien, frambozen, bessen) verdient extra aandacht. Was fruit altijd grondig en droog af met een propere handdoek.
Magnetron: Haal de rookworst uit de buitenste verpakking, als er nog een plastic om de rookworst heen zit prik je hier een paar gaatjes in. Verwarm de rookworst in de magnetron op 500 Watt gedurende 1 minuut op. Draai de rookworst daarna om en verwarm de rookworst nogmaals voor ongeveer 1 minuut.
"Sommige groenten warm je inderdaad best niet teveel op. Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten het meest nitraat en dat is een stof die omgezet kan worden in nitriet. En net dàt nitriet is gevaarlijk voor de gezondheid."
Wanneer je een restje boerenkool hebt, kun je dit de volgende dag opwarmen. Wanneer je het opnieuw opwarmt, dan is er niets lekkerder, dan er een aantal toevoegingen aan te doen. Boerenkool opwarmen, wat uit een pot komt, is vrij eenvoudig. Je zet het op het vuur en zorgt dat het de juiste temperatuur krijgt.
Al een dag na de houdbaarheidsdatum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën in de groenten zitten. Die bacteriën kun je niet zien, ruiken of proeven, maar je kunt er wel ziek van worden. Zorg daarom dat je de groenten invriest of bereidt voordat je die datum bereikt.
Bewaaradvies voor dit geopende product
Bewaar een stronk boerenkool op een koele droge plaats. In de koelkast kan ook, dan is deze een 3 tot 5 dagen houdbaar. Voorgesneden boerenkool is 1 a 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Boerenkool is 3-5 dagen houdbaar in de koelkast. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren.
Spam is veelal ongevaarlijk. Je kunt het 't beste zien als ongevraagde (maar vrijwel onschuldige) reclame. Phishing is ook ongevraagd, maar heeft ronduit een slecht doel. Criminelen zijn uit op jouw (bank)gegevens, je wachtwoorden of willen een virus of malware installeren op je computer.
spam: UCE; spam; ongevraagde commerciële e-mail; ongewenste e-mail.