Hoe lang is een DKTP prik geldig?

Dan adviseren wij een serie van drie prikken. Voor de reis kun je er doorgaans nog wel twee halen met een tussen tijd van twee tot vier weken. De laatste haal je bij een volgende reis. DTP vaccinatie is tien jaar geldig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdreisvaccinaties.nl

Hoe vaak krijg je DKTP prik?

Met vier jaar krijgt je kind één vaccinatie: de DKTP-prik. De DKTP-prik beschermt tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Vóór dit moment heeft je kind al drie DKTP-vaccinaties gehad. De bescherming van deze inentingen neemt in de loop van de tijd iets af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe lang zijn de vaccinaties geldig?

Hoe lang ben ik beschermd na de vaccinaties? De beschermingsduur van uw vaccinatie is afhankelijk van het soort vaccinatie. De geldigheid varieert van een aantal weken tot mogelijk zelfs levenslang. Soms zijn meerdere vaccinaties nodig om een lange beschermingsduur te bereiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdhaaglanden.nl

Welke leeftijd DKTP Booster?

7.9 De DKTP-boostervaccinatie voor de 4-jarigen. De uitnodiging voor deze vaccinatie wordt verstuurd in het jaar dat een kind 4 jaar wordt. De vaccinatie wordt normaliter rond de leeftijd van 3 jaar en 9 maanden toegediend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Wat als je je kind niet laat vaccineren?

Als je je baby niet laat inenten is het minder of zelfs helemaal niet beschermd tegen bepaalde gevaarlijke ziekten. Ook is er online tegenwoordig veel tegenstrijdige informatie te vinden over vaccinaties. Er bestaan websites die beweren dat het laten vaccineren van je kind vol risico's of zelfs gevaarlijk kan zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wij.nl

WAT GEBEURT ER BIJ VACCINEREN? - TOPDOKS EXTRA

40 gerelateerde vragen gevonden

Hoe lang blijft een tetanus prik goed?

Dit biedt ongeveer 10 jaar bescherming tegen de ziekte. Bij een diepe wond waarin vuil is gekomen is het daarom verstandig een nieuwe inenting te halen als de laatste vaccinatie meer dan 10 jaar geleden is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe weet ik of mijn kind gevaccineerd is tegen tetanus?

Check online op www.mijngezondheid.be

Je kan de datum, naam en dosis van de vaccinatie nagaan en ziet tegen welke ziekte je werd gevaccineerd. Hoe ga je te werk? Log in met je elektronische identiteitskaart (e-ID) en pincode of via de app "Itsme" (meer over inloggen met je e-id).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laatjevaccineren.be

Hoeveel vaccinaties DTP?

Waar en wanneer wordt de DTP-vaccinatie gegeven? De DTP Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis)-vaccinatie wordt tegelijk gegeven met de tweede BMR-vaccinatie (tegen bof, mazelen en rodehond). Een kind krijgt als het 9 jaar is dus in totaal twee vaccinaties, meestal in de bovenarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Kan je vaccinatie verlopen?

Covid-19: vaccinatiecertificaten voortaan slechts 270 dagen geldig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecer.minbuza.nl

Hoe lang tetanus geldig kind?

Als u als kind alle prikken tegen tetanus volgens het schema gekregen heeft, geeft dit een zeer goede bescherming van zeker 10 jaar. Dat is dus tot en met de leeftijd van 19 jaar. De inenting beschermt dus niet voor de rest van uw leven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op olvg.nl

Waarom DKTP 4 jaar?

Op 4-jarige leeftijd krijgt je kind opnieuw een vaccinatie tegen de ziekten difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Dit is de DKTP-prik. Voor een goede bescherming tegen deze ziekten zijn meerdere vaccinaties nodig. Met deze vaccinatie is je kind zelf beschermd en kan het anderen niet besmetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksvaccinatieprogramma.nl

Hoe kun je zien welke vaccinaties je hebt gehad?

Daarom hebben we uw vaccinatiegegevens bij elkaar gezet op MijnRIVM. Daar ziet u welk vaccin u heeft gekregen tegen COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. In de toekomst kunt u hier ook informatie vinden over de kindervaccinaties die u heeft gehad via het Rijksvaccinatieprogramma.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoe lang is de BMR geldig?

BMR-vaccin zit ook in het Rijksvaccinatieprogramma voor jonge kinderen. U krijgt 1 vaccinatie, daarna bent u levenslang beschermd. De plaats van de injectie kan wat rood, pijnlijk of gezwollen worden. Dit gaat vanzelf weer over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoe snel beschermd DTP vaccinatie?

Dat moet minstens 3 dagen voor vertrek. Als u als kind niet de volledige serie DTP-injecties heeft gehad, of helemaal niet tegen DTP bent ingeënt, is het nodig 3 injecties te krijgen. Denk er aan dat het vaccin pas voldoende beschermt vanaf 2-3 weken na de laatste inenting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Hoeveel tijd tussen vaccinaties DTP?

De DTP-vaccinatie beschermt u tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio. Met de DTP-vacicnatie bent u (als u kinderprikken heeft gehad) 10 jaar beschermd tegen deze ziekte. Indien u nooit eerder bent gevaccineerd tegen DTP dan heeft u een serie van 3 injecties nodig om 10 jaar beschermd te zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisvaccinatie.nl

Welke prik krijg je als je 12 bent?

Als je 10 jaar of ouder bent, kun je worden gevaccineerd tegen het HPV-virus. Als je 14 jaar wordt, kun je gevaccineerd worden tegen meningokokken ACWY.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggdgm.nl

Wat als je je Vaccinatiekaart kwijt bent?

Ik ben mijn vaccinatiekaarten kwijt. Wat nu? Dat geeft niets. Neem de ID-kaart van uw kind mee naar de priklocatie en uw kind kan gewoon een vaccinatie krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ggd.amsterdam.nl

Wat gebeurt er als je geen tetanusprik haalt?

Als complicaties kunnen er botbreuken en hartproblemen ontstaan. Zonder goede behandeling is tetanus dodelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Hoe groot is de kans op tetanus na beet?

Het risico op tetanus na een honden- of kattenbeet lijkt klein, maar is niet goed onderzocht (Van Slooten 2013). In wonden van 50 patiënten met hondenbeten en 57 patiënten met kattenbeten werd een mediaan aantal van 5 bacteriële isolaten per wond gevonden (spreiding 0-16). Hieronder was geen C. tetani (Talan 1999).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lci.rivm.nl

Hoe lang is polio vaccinatie geldig?

Vaccinatie met IPV geinactiveerd polio vaccin (geinactiveerd polio vaccin) biedt een goede en waarschijnlijk levenslange bescherming tegen infectie met alle 3 de typen. Een gevaccineerd persoon die beschermd is tegen de ziekte, kan na contact met het virus anderen nog besmetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl

Kan je tetanus krijgen als je gevaccineerd bent?

U bent nog voldoende beschermd tegen de tetanusbacterie. Als het langer dan 10 jaar geleden is dat u bent gevaccineerd, dan krijgt u 1 vaccinatie (tetanus-toxoïd) om u voldoende bescherming te geven. U heeft nog wel eigen afweer tegen de tetanusbacterie, maar dit biedt onvoldoende bescherming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Hoe lang na hondenbeet tetanus?

Het is het beste als u deze prikken zo snel mogelijk krijgt, maar in ieder geval binnen 3 weken na de bijtwond. Na 1 maand en na 6 maanden moet u weer een prik krijgen. Is uw laatste prik tegen tetanus langer dan 10 jaar geleden? Dan heeft u maar 1 nieuwe prik nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Populaire vragen