Filtermateriaal is siporax. Ongeveer 3 jaar oud. Het materiaal wordt om de 2-3 maanden even vluchtig gespoeld.
Hoeveel Siporax heb ik nodig? Een enkele liter sera siporax pond is voldoende om 1.000 liter vijverwater met 20 vijvervissen met een lengte van 10 cm of een vergelijkbare bezetting (komt overeen met ca.
Wij adviseren Siporax mini voor aquaria tot 100 liter. Voor grotere aquaria wordt Sera Siporax medium aanbevolen. Inhoud: 130 gram, voldoende voor filtering van 100 liter aquariumwater of 270 gram, voldoende voor filtering van 200 liter aquariumwater.
Sera Siporax is vooral zeer geschikt voor Trickle filters. Sera Siporax® biedt aan anaërobe bacteriën een bijzonder hoog aandeel aan tunnelstructuren met open poriën. Zo wordt een ideale verzorging van de bacteriën met voedingsstoffen en zeer geringe hoeveelheden vers water mogelijk.
Het Biofilter reinigt het regenwater in eerste instantie middels sedimentatie. De anorganische deeltjes in het regenwater bezinken dankzij de werking van de rustige toevoer. Naast de sedimentering zorgt deze rustige toevoer ook voor een verrijking van het water met zuurstof. Dit versterkt wat de biologische reiniging.
Een bioloog werkt met een overloop welke met een doorvoer in de zijkant of bodem van je aquarium het oppervlakte water in het bioloog laat stromen.Een opvoerpomp pompt het water weer je aquarium in. Daarbij is het ook makkelijk om apparatuur in te verwerken zoals Co2 installaties, UV lampen en verwarmingselementen.
Hoewel dit erg afhankelijk is van de soort vissen is een goede stelregel voor het aantal vissen in uw aquarium 0,5cm vis per liter aquariuminhoud. Uiteraard moet u hierbij rekenen met het formaat van de vissen als ze volwassen zouden zijn.
Het aantal vissen in jouw nieuwe aquarium is afhankelijk van de inhoud van de bak en de lengte van de volwassen vis. Aangeraden wordt om een max aan te houden van 0,5 cm vis per liter water. Denk hierbij ook nog aan de regel dat het formaat van de huisvesting 20x de lengte moet zijn van de volwassen vis in liters.
Daarom adviseren we om één of twee keer per dag de hoeveelheid te voeren die jouw vissen in ongeveer 3 minuten op hebben. In principe is het beter om iets te weinig dan te veel te voeren. Een overdaad aan voedsel in het aquarium, zal gaan rotten.
Veel goed doorvoede vissen kunnen op zich 2 weken zonder voeding. Het is wel handig om ze van te voren enige tijd stevig te voeden zodat ze een reserve opbouwen. Jonge vissen hebben wel dagelijks voeding nodig.
De meeste vissoorten kunnen een paar dagen zonder voedsel. Bovendien brengt te veel voeren meer risico's met zich mee dan te weinig voeren. Als je langer op vakantie gaat, zoek dan een andere oplossing.
Zoals eerder genoemd in dit artikel heeft teveel voeren ernstige gevolgen voor je aquarium. De waterwaardes verslechteren drastisch, waardoor het nitrietgehalte stijgt. Dit kan leiden tot een ammoniumpiek. Dit is extreem giftig voor je vissen en daarom dient er direct actie ondernomen te worden.
Voor een aquarium van 30 liter zou je een schooltje van 6 – 8 visjes kunnen nemen. Heb je een groter aquarium? Dan kun je er uiteraard meer houden. In een aquarium met een lengte van 60 cm kun je je schooltje gemakkelijk uitbreiden tot 30 exemplaren.
Basisregel: per 1.000 liter (een kubiekek meter) vijverwater kan er 20 cm vis leven. In een vijver van 5000 liter wilt dat zeggen ongeveer 125 cm vis, bijvoorbeeld 30 goudelritsen of 7 tot 12 goudwindes.
Goudvissen horen eigenlijk in de vijver thuis maar een groot aquarium kan ook visvriendelijk worden gemaakt. Belangrijk is en blijft de hoeveelheid water per goudvis. Ongeveer 50 liter per goudvis moet worden aangehouden.
Voor zoetwatervissen geldt de regel één centimeter vis per liter water, voor zoutwatervissen is dat een halve centimeter vis per liter water. Maar die regel neem je best met een korrel zout. Ten eerste is de aanwezigheid van een DEGELIJKE filter van groot belang.
De voordelen van zo'n bioloog zijn: Meer vrije ruimte in het aquarium dan bij een intern filtersysteem. Groter totaal wateroppervlak waardoor een betere gasuitwisseling met de atmosfeer kan plaatsvinden. Gemakkelijker te reinigen dan bij een gesloten filtersysteem.
Een biotoopaquarium is een aquarium waar een deel van de wereld zo natuurlijk mogelijk in word nagebootst. Dit word veelal gedaan door gevorderde aquarianen die een nieuwe uitdaging willen. Je kan nagaan dat bij het nabootsen van een stukje werelddeel je meer beperkt word in de vrijheid van het inrichten.
Door de inwendige honingraatstructuur van zeoliet, absorbeert ZeoPond® o.a. ammonium, ammoniak, nitriet, nitraat, fosfaat, schadelijke stoffen en geuren. Door de absorptie van de voedingstoffen voor algen (nitraat en fosfaat) voorkomt ZeoPond® hiermee algengroei.
Lange tijd was de heersende gedachte dat we ons daar vooral geen zorgen over hoeven te maken, want vissen zouden niets voelen. Althans, niet zoiets menselijks als 'pijn'. Maar daar komt de wetenschap nu op terug. Uit steeds meer onderzoek blijkt namelijk dat vissen wel degelijk een vorm van pijn kunnen ervaren.
Goudvissen, Danio's, vijvervissen en sluierstaarten kunnen op koud water.Guppen, enkele dwerggarnalen en Platy's kunnen op kamertemperatuur en koudwater van +-19 graden. Zonder aquarium heater als de watertemperatuur niet veel schommelt.
Te dichte planten zijn natuurlijk niet ideaal, maar wanneer ze niet te hoog staan of enigzins uit elkaar staan, kun je er prima doorheen vissen. De zon is fel en gevaarlijk, smeer je goed in, drink goed, houd je rust en draag een bril. De vis houdt ook niet van volle zon, zoek dus de schaduw op en de stroming.
Mocht je graag je hengel uitgooien, dan hebben we slecht nieuws voor je: vissen hebben gevoel. Tenminste: ze ervaren vooral stress, blijkt uit onderzoek. Dankzij het ontbreken van belangrijke hersencellen en de kleine omvang van hun schedel, worden vissen vaak gezien als domme, gevoelloze diertjes.