Op de vraag "Kunnen condooms over de datum gaan?" is dus een duidelijk antwoord te geven: Ja! Latex condooms hebben een houdbaarheid van vijf jaar na productiedatum.
Daarom zijn condooms altijd gemarkeerd met een vervaldatum op de achterkant van elke individuele verpakking, ongeacht of ze afzonderlijk zijn gekocht of als onderdeel van een grotere verpakking. Als het condoom is verlopen, is de kans groter dat het tijdens de seks scheurt of splijt.
Voor latex condooms is de houdbaarheid, in de originele verpakking, in principe 5 jaar na productiedatum. Als het condoom er eerder al beschadigd uitziet, raar plakkerig aanvoelt, of als u het om andere redenen niet vertrouwt, gooi het dan weg en pak een nieuwe.
Nummer 5 Durex Nude XL Condooms
*Geen enkel voorbehoedsmiddel biedt u een 100% betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, hiv (aids) of andere seksueel overdraagbare aandoeningen.
,,Was of hergebruik condooms niet! Gebruik een nieuw exemplaar voor elke vrijpartij.'' Condooms helpen niet alleen om zwangerschappen te voorkomen, maar zijn ook een effectief middel om de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tegen te gaan.
Waarom is er zoveel prijsverschil tussen condooms? Mijn mening (Richard Spooren, oprichter en eigenaar Condoom-Anoniem, sinds 2004) is dat het prijsverschil in condooms vooral met marketing te maken heeft. Reclame dus.
Hoe veilig is het condoom? Als je een condoom goed gebruikt, beschermt het goed tegen zwangerschap en soa's. De kans op een soa of zwanger worden is dan klein. Van de 1000 paren die het mannencondoom op de juiste manier gebruiken, worden per jaar 10 tot 50 vrouwen toch zwanger.
Dunner dan een gemiddelde mensenhaar zorgen Durex Invisible condooms voor een maximaal gevoel terwijl je toch veilig vrijt. Deze dunste condooms van Durex zijn gemaakt van ultra dun natuurlijk rubberlatex, en ook verkrijgbaar als Durex Invisible met extra glijmiddel.
De betrouwbaarheid van een condoom als anticonceptiemiddel is sterk afhankelijk van het juiste gebruik. Bij juist gebruik is de kans op een zwangerschap tussen de 2 en 5%. De kans dat een SOA wordt overgedragen is klein.
Waarom kiest Condomerie voor condooms met smaak? Bij een smaak condoom wordt de latex geur gemaskeerd waardoor je het condoom met nog meer plezier kunt gebruiken. De grote variatie biedt iedereen iets bijzonders. Als extra verrassing zijn de meeste smaak condooms ook nog vrolijk gekleurd.
Onder de douche of in bad is het niet altijd makkelijk om een condoom te gebruiken. Het condoom kan makkelijker afglijden of scheuren. Gebruik daarom nog een extra anticonceptiemiddel bij seks onder water. Je moet er ook zeker van zijn dat jullie beiden geen soa's hebben.
De condooms zijn gemaakt van transparant, natuurlijk rubber latex en hebben een prettige geur. De Easy-On-pasvorm is speciaal gevormd voor meer comfort. Nominale breedte van het condoom: 52 mm. Je ontvangt 24 stuks.
Het is een vaak gehoorde fabel dat je niet zwanger kunt worden wanneer je voor het eerst onbeschermde seks hebt. Dit is helemaal niet waar. Er is altijd een kans dat je zwanger wordt als je onbeschermde seks hebt, zelfs als het de eerste keer is.
Het condoom voorkomt zwangerschap minder goed dan voorbehoedmiddelen met hormonen of een spiraaltje. Het condoom beschermt ook tegen soa's.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Een condoom is een rubber hoesje dat je om de penis doet, vlak voor het vrijen (penetratie). Condooms zijn erg dun, daarom voel je er bijna niets van. Ze zijn er in veel soorten en maten, zo is er altijd een type condoom dat bij je past.
Door onveilige seks kun je zwanger raken en/of een soa krijgen. Onveilige seks is seks zonder dat je een voorbehoedmiddel gebruikt. Of seks met een voorbehoedmiddel dat niet goed werkt. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: condoom, de pil, spiraaltje, prikpil, minipil, hormoonstaafje, hormoonring of hormoonpleister.
Als je een 'natuurlijke anticonceptiemethode' gebruikt, gebruik je geen anticonceptiemiddel, maar kijk je wanneer er geen risico is op zwangerschap. Op vruchtbare dagen heb je geen penis-in-vagina seks. Dit wordt ook wel 'periodieke onthouding' genoemd. Of je gebruikt op vruchtbare dagen een condoom of pessarium.
De pil beschermt niet tegen SOA (geslachtsziekten). Om je te beschermen tegen SOA, moet je een condoom gebruiken bij het vrijen.
Het verschil in prijzen tussen de verschillende merken condooms is gigantisch. Voor een exemplaar van Durex betaal je drie keer zoveel als voor een condoom uit het Kruidvat of Albert Heijn. Als je een latex vrij condoom wilt, betaal je zelfs vier keer meer. Is Durex de meerprijs waard?
Double Dutch. Een anticonceptiemiddel gebruik je om niet zwanger te worden en een condoom geeft bescherming om geen soa op te lopen. Het gebruik van een anticonceptiemiddel én een condoom samen is extra veilig.
Zelf insemineren betekent zelf sperma inbrengen in de vagina zonder dat er sprake is van gemeenschap. Dit kan in de thuissituatie worden gedaan, omdat het zaad daarbij niet in de baarmoeder gebracht hoeft te worden. Hier treft u instructies aan hoe u dit het beste kunt uitvoeren.
Om te zorgen dat er genoeg sperma beschikbaar is, wordt rond de ovulatie om de dag geslachtsgemeenschap aanbevolen in plaats van elke dag.
Je behoefte aan seks wordt door heel veel interne en externe factoren bepaalt. Iedereen z'n seks drive is anders. Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks.
Gooi het condoom dan gewoon in de afvalbak in de keuken, buiten of waar je die ook hebt staan. Je kunt het condoom ook wikkelen in wat aluminiumfolie of in de verpakking van iets anders stoppen, dat huisgenoten echt niet meer open gaan maken als het in de prullenbak ligt.