Het kan enige tijd duren voordat Google je pagina indexeert. Wacht daarom minimaal een week nadat je een sitemap hebt ingediend of een indexeringsverzoek hebt ingediend voordat je aanneemt dat er een probleem is.
Staat je website net een dag online, dan heb je in principe nog geen links verworven op andere websites en duurt het wat langer voordat Google die van jou opmerkt. Over het algemeen duurt het een paar dagen tot enkele weken voordat Google je site weet te vinden en indexeert.
Hoe lang duurt het voor Google mijn site indexeert? In de meeste gevallen worden de pagina's die handmatig aangevraagd zijn in Google Search Console binnen 24u geïndexeerd, maar in sommige gevallen kan dit ook een aantal dagen duren.
Google is wereldwijd de grootste en populairste zoekmachine. Het dragen van deze titel brengt taken met zich mee. Zo moet Google dagelijks miljarden pagina's indexeren. Logischerwijs kan dit niet op één moment, maar bepaalt de zoekmachine zelf welke pagina's en op welk moment geïndexeerd worden.
Klik door naar de Webmaster Tools.Onder het kopje 'Crawlen' zie je de optie 'Fetchen als Google', klik daar op. Vervolgens krijg je een scherm te zien waar je de pagina's voor je website kunt laten opnemen door Google. Voor het indexeren van de Homepage klik je op de rode knop 'Ophalen en weergeven'.
De pagina is misschien uit de index verwijderd of weggelaten om volledig onschuldige redenen. (Het web is onmetelijk groot en Google komt niet aan elke pagina toe, ook al proberen we dat wel!) Vraag Google je pagina opnieuw te crawlen.
Is jouw URL geïndexeerd door Google? Als een URL niet door Google is geïndexeerd zal die per definitie niet vindbaar zijn. En weet daarbij ook dat Google lang niet alle webpagina's opneemt in de index. Er komen dagelijks nieuwe websites en dus ook nieuwe webpagina's bij.
De Google-index lijkt op de index van een bibliotheek, die informatie bevat over alle boeken in de bibliotheek. Maar in plaats van boeken vermeldt de Google-index alle webpagina's die Google kent. Wanneer Google uw site bezoekt, worden nieuwe en bijgewerkte pagina's gedetecteerd en wordt de Google-index bijgewerkt.
Het indexeren in Google wordt uitgevoerd via een bot. Deze wordt ook wel crawler of spider genoemd. Welke naam je ook geeft aan het “beestje”, het is een programma om websites automatisch te vinden en scannen. Google heeft hier verschillende bots voor, zoals de Google bot.
Een pagina-URL indienen bij Google
Ook dat is vrij eenvoudig. Ga in Search Console naar URL inspection en plak daar de pagina-URL die je wil indexeren. Als je onlangs inhoud hebt bijgewerkt en wil dat Google de pagina opnieuw crawlt, dan kan je op 'Request Indexing' klikken om de paginawijzigingen te indexeren.
Als eerste maak je een account aan via Google Search Console. Vervolgens ga je naar Google Search Console. Hier voeg je een property toe voor jouw website. Vervolgens vul je de domeinnaam in van jouw website.
De huurprijs mag 1 keer per jaar geïndexeerd worden, behalve wanneer in het contract staat dat er geen indexering gebeurt. De huurprijs mag elk jaar ten vroegste op de verjaardag van de inwerkingtreding van het huurcontract geïndexeerd worden. Een indexatie gebeurt nooit automatisch.
Google Search Console gebruiken
Het eerste wat je wilt doen, is naar de sectie Search Appearance gaan in je Google Search Console-account. Hier zie je een lijst met alle pagina's die door Google zijn geïndexeerd. Om te controleren of een nieuwe pagina door Google is geïndexeerd, moet je de URL van die pagina opzoeken.
Er is geen functie in Google Analytics waarmee je exact kunt zien wie je website bezoekt. Wel kun je voor een groot gedeelte zien welke bedrijven er jouw website hebben bezocht.
Je bouwt namelijk aan een steeds betere vindbaarheid en de autoriteit die je opbouwt is niet zomaar weg. De kosten om bovenaan in Google te komen met SEO is heel afhankelijk van een aantal punten, maar over het algemeen liggen de kosten tussen de € 250,- en de €1700,-per maand.
Het CBS berekent de prijsindexen door uitgebreid onderzoek te doen naar de prijzen van producten en diensten in Nederland. Iedereen kan de prijsindexen bekijken. De indexen zijn een betrouwbare bron voor prijsontwikkelingen.
Indexering 2023
Het indexeringspercentage voor 2023 bedraagt 3,4%.
Een website indexeren (ook wel indexatie) is het registreren van pagina's voor de database van zoekmachines. Wanneer een zoeker een zoekopdracht uitvoert, verzamelen de web crawlers van Google informatie van miljarden webpagina's. Deze informatie wordt geordend in de zoekindex.
De simpelste en zekerste manier om bovenaan te komen in Google, is door ervoor te betalen. Via Google Adwords kun je instellen op welke zoekterm je naar boven wil komen, met welke tekst en hoeveel je hiervoor bereid bent te betalen. De hoogste bieder per klik krijgt de bovenste positie.
Google probeert te achterhalen waar je website over gaat middels teksten, links en meta tags. De zoekmachine Google kijkt dus voornamelijk naar de teksten op je website om te bepalen waar deze over gaat.