Declaratie en uitbetaling aan aannemer/installateur Wanneer de werkzaamheden zijn voltooid en je gereed bent om een declaratie in te dienen via Mijn Warmtefonds, streven we ernaar om deze ook binnen 5 werkdagen te verwerken.
Het fonds is een laagdrempelig loket waar bijna alle huiseigenaren en VvE's spotgoedkoop een lening kunnen aanvragen. Je moet de lening gebruiken om je huis te verduurzamen. Hierdoor gaat je energierekening omlaag. Het geld dat je overhoudt, moet genoeg zijn om de lening + rente in maximaal 20 jaar terug te betalen.
Als particulier kun je die declareren via Mijn Warmtefonds. Wij controleren en verwerken dan de factuur zodat deze uitbetaald kan worden vanuit je bouwdepot. Facturen voor VvE's dien je in via dit formulier.
Je vindt alle maatregelen op Warmtefonds.nl. Met de lening kun je meer dan één maatregel financieren (bijvoorbeeld vloerisolatie én gevelisolatie én een warmtepomp). Het bedrag dat je kunt lenen ligt tussen de € 1.000 en € 27.000.
Het is een annuïtaire lening, waarbij je over de gehele looptijd een vast bedrag per maand betaalt. De rente van de Energiebespaarlening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Dat betekent dat je over dit bedrag geen belasting hoeft te betalen.
Energielening: renteloze lening voor zonnepanelen
Je kan naast een groene renovatielening ook opteren voor een renteloze lening voor zonnepanelen, ofwel een energielening. Die dient voor mensen die werken aan hun woning willen doen om energie te besparen.
Het Warmtefonds is een initiatief van de Rijksoverheid. Kredietverstrekkers zoals banken nemen deel in de financiering van het fonds. De afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een fonds dat de verduurzaming van woningen van eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaars op grote schaal stimuleert.
Het renteloos renovatiekrediet is alleen bestemd voor wie een woning of appartement met een gebrekkige energieprestatie koopt én dat pand binnen de 5 jaar grondig renoveert. Het renteloos renovatiekrediet dient u bij een bank aan te vragen, en niet via Het Energiehuis.
Declaratie en uitbetaling aan aannemer/installateur
Wanneer de werkzaamheden zijn voltooid en je gereed bent om een declaratie in te dienen via Mijn Warmtefonds, streven we ernaar om deze ook binnen 5 werkdagen te verwerken.
Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen? Stuur dan een mail naar [email protected].
Je mag het geleende geld van een groene lening enkel gebruiken om je woning te verduurzamen. Voor andere werkzaamheden mag je dit bedrag niet inzetten. De lening is pas fiscaal aftrekbaar, als er wordt voldaan aan een aantal voorwaarden:Je moet maandelijks een vast bedrag aflossen van de lening.
Voor leningen vanaf 1 januari 2020 is er geen belastingvermindering meer.
We zetten je geld in een bouwdepot
Dan zetten we het bedrag dat je leent in een bouwdepot. Vanaf dat moment kun je de facturen van de aannemer of installateur bij ons indienen. Wij betalen die dan rechtstreeks aan de aannemer of installateur. Succes met je energiebesparing!
U stuurt de rekeningen van de aannemer(s) naar SVn. SVn betaalt de rekeningen uit het bouwdepot. Na de aanvraag duurt het dus maximaal 1,5 maand voordat u het geld kunt gebruiken om de aannemers te betalen.
De rente voor een lening voor verbouwingsmaatregelen aan de eigen woning zijn aftrekbaar bij de belasting. Alleen de rente over de kosten voor een maatwerkadvies zijn niet aftrekbaar.
In essentie zijn de twee leningen hetzelfde, maar er is één verschil. De energiebespaarlening wordt landelijk geregeld en de duurzaamheidslening wordt regionaal bepaald.
De Rijksoverheid stimuleert u om energiebesparende maatregelen te nemen. Dat doet de overheid met een aantrekkelijke lening met gunstige voorwaarden, de zogenaamde Energiebespaarlening. Deze lening zorgt dat de kosten niet in één keer opgebracht hoeven te worden. De lening is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.
Wanneer je als ouder nu renteloos leent aan jouw kinderen, ziet de fiscus dit als een schenking waarbij de ouders 6% rente 'schenken' aan hun kinderen. Fictieve rente heet dit. Bereken je een lager percentage dan is er sprake van een schenking voor het verschil tussen het berekende percentage en 6%.
Om een lening aan te vragen zonder BKR-toetsing kunt U terecht bij kredietverstrekkers die zich niet aansluiten bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zoek via lening.com naar aanbieders van minileningen of flitskredieten, aangezien deze vaak geen BKR-check uitvoeren.
Geld lenen voor zonnepanelen is zeer verstandig. Als je investeert in zonnepanelen kun je namelijk vier maal een financieel voordeel verwachten: De rente op een persoonlijke lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar.
Het financieren van zonnepanelen met spaargeld is goede manier om zelf zonnestroom op te gaan wekken. U betaalt geen rente en verdient de investering gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar terug. Zonnepanelen leveren 25 jaar stroom op, dus u wekt nog ruim 15 jaar uw eigen zonnestroom op.
Met zonnepanelen veranderen je kosten op basis van je elektriciteitsverbruik en je injectie van ongebruikte zonne-energie. De kosten voor het abonnement bij de energieleverancier en de meterhuur bij de netbeheerder blijven gelijk.