Hard snoep tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Bij snoepjes die suiker bevatten moet je rekening houden met een houdbaarheid van 18 maanden. Bij snoepjes die geen suiker bevatten kun je de snoepjes ongeveer 12 maanden bewaren. Dit zijn richtlijnen en hangt natuurlijk van de datum af die als THT-datum op de verpakking staat.
We herinneren u eraan dat onze producten een uiterste houdbaarheidsdatum van 31 weken hebben. U kunt ze op kamertemperatuur en beschermd tegen direct zonlicht bewaren nadat u ze eerst uit de verzendkist of -doos heeft verwijderd.
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
Wanneer de houdbaarheidsdatum van eieren verlopen is, kunt u ze een paar dagen erna nog eten, mits de eieren hardgekookt of goed doorbakken zijn.
Hoewel je over een wel héél stevige ruggengraat moet beschikken wil je chocolade over de datum laten gaan, is het prima te eten als je toch ver na de houdbaarheidsdatum een reep achterin je kast vindt. Na verloop van tijd komt er wel een wittig 'laagje' op en kan de smaak iets teruglopen, maar ziek word je er niet van.
Tot 2 maanden na de THT-datum of mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Zijn M&M's gezond? Het zal niemand verbazen dat geen enkele soort M&M's gezond is. De klassieke M&M's, in het bruine zakje, bestaan voornamelijk uit suiker en kleurstof en kun je beter links laten liggen. Een iets gezondere variant zijn de M&M's pinda in de gele zak.
Misschien een open deur, maar de THT-datum (tenminste houdbaar tot) staat altijd op de eierdoos. Tot deze datum kun je eieren gerust eten. Je kunt een ei meestal ook na deze datum nog enkele dagen eten, zeker als je ze op de juiste manier bewaart.
Denk aan meel, koffie, snoep en frisdranken. Deze producten kun je vaak nog prima eten na de THT-datum. Dit kun je zelf beoordelen door te kijken, ruiken en proeven. Gekoeld met THT-datum: ook bij producten die je gekoeld moet bewaren, gaat vooral de kwaliteit achteruit na de THT-datum.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
De juiste omstandigheden
In feite is het voor de kwaliteit van het snoep het beste om het snoep te bewaren op een donkere, droge plaats tussen de 12 en de 21 graden. In de praktijk betekent dit eigenlijk dat snoep in de kast bewaard moet worden. En dan bij voorkeur goed afgesloten.
Joodse en islamitische spijswetten sluiten het eten van insecten, en dus luizen, categorisch uit. Overigens zijn moslims verdeeld over de vraag of de diersoort is toegestaan. Sommige zakken M&M's op de Nederlandse markt zijn al koosjer en halal.
Onze Amicelli, Balisto, Bounty, Celebrations, Dove, Mars, Maltesers, Milky Way, Snickers, Twix en Milky Way producten zijn dan ook geschikt voor vegatariërs en Halal en Kosher gecertificeerd.
Verse eieren zijn vanaf het moment van leggen ongeveer 4 weken houdbaar. Gekookte eieren blijven ongeveer een kleine week goed in de koelkast. Als je wilt controleren of je ei nog goed is, kun je de ei test doen met een bak met water.
Natuurlijk, M&M's bevatten veel suiker en je moet er niet zakken vol van opeten (helaas), maar een paar of een handvol kan echt geen kwaad. Sterker nog: het kan best wel zo z'n voordelen hebben, zeker als je daarna gaat sporten. Die suikers zorgen namelijk wel weer voor een flinke energieboost.
"M&M's" staat voor "Mars & Murrie's", genoemd naar de uitvinders van M&M's: Forrest Mars en Bruce Murrie. De snoepjes kwamen in Nederland in begin jaren 60 als Treets (met pinda's) en Bonitos (zonder pinda's) op de markt, maar in 1983 werden deze namen gewijzigd in respectievelijk 'M&M's Pinda' en 'M&M's Choco'.
Alle kleuren M&M's smaken gewoon naar M&M's (fabrikant Mars beweert dit overigens ook), onafgezien van de kleurstof er rond die telkens hetzelfde zou moeten smaken. Het zogenaamde verschil in smaak zat hem onmiskenbaar in de visuele connotatie met de tinten van de snoepjes in kwestie.
Witte rijst, basmatirijst en pandanrijst die verpakt zijn in een luchtdichte verpakking kun je eeuwig bewaren. Dit geldt niet voor bruine rijst en zilvervliesrijst omdat deze vetten bevatten die na verloop van tijd ranzig kunnen worden.
Geen datum
azijn. verse, niet-gesneden groenten, aardappelen en fruit. vers brood en banket (wat op dezelfde dag gegeten wordt) keukenzout.
Gooit u wel eens een pak rijst, een blik soep, een fles cola of een pak chips weg, omdat de houdbaarheidsdatum (THT) is verstreken? Dat hoeft niet! Zulke producten kunt u veelal maanden of zelfs jaren na het verstrijken van die datum nog gewoon zonder risico gebruiken.
Chocolade die wit uitgeslagen is is nog prima te gebruiken voor het bakken van taarten, gebak en koekjes. Of voor cupcakes en brownies. De smaak blijft precies de zelfde. Je kunt er ook altijd nog chocolademelk van maken.
Chocolade heeft een hoog vochtgehalte. Om deze reden moet chocola in de verpakking bewaart worden. Wanneer je chocolade buiten de verpakking bewaart dan zal het vocht sneller geabsorbeerd worden en hierdoor kan er een wit laagje op de chocolade ontstaan. Uiteindelijk kan dit zelfs zorgen voor beschimmelde chocolade.
Check ook altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na deze datum is de chocola heus niet direct bedorven, maar gaat de smaak wel langzaam maar zeker achteruit. Nog een laatste tip: bewaar aangebroken chocolade niet in de open lucht, maar in aluminiumfolie, een trommeltje of ziplockzakje.