Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze chocolade te garanderen kunnen we niet alleen papier gebruiken. De verpakking moet volledig afsluitbaar zijn en heeft bescherming nodig van aluminium of plastic zodat de chocolade langer dan drie weken houdbaar is.
We werken hard aan het 100% slaafvrij maken van alle chocolade. We zijn gesteund, aangemoedigd, uitgedaagd en opgegeten. We weten nu hoe lastig het is om 'n industrie te veranderen. We zijn enorm gegroeid en hebben resultaten bereikt.
Sint en Piet stoppen dit jaar geen chocoladeletter van Tony's Chocolonely in de schoen. Sinterklaas zal dit jaar zijn chocoladeletters niet bij Tony's Chocolonely inslaan. Het bekende Nederlandse chocolademerk krijgt de productie van de letters niet rond door problemen bij zijn Belgische fabrikant. 'Dit is overmacht.
Je weet, Tony's heeft een missie: samen 100% slaafvrij de norm maken in chocolade. Dat doen we door boeren voor de lange termijn 'n hogere prijs te betalen voor hun traceerbare cacaobonen.
In financiële termen: onze waarde is gestegen van €88,4 miljoen naar €109,6 miljoen. In de afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het realiseren van onze droom om een missiegedreven chocoladefabriek te openen, Tony's Chocolonely Chocolate Circus (TCCC) genaamd.
Tony's Chocolonely werd in 2006 opgericht door journalist Teun van de Keuken in het programma Keuringsdienst van Waarde. Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang.
Tony's missie is samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken. In Ghana en Ivoorkust werken zo'n 1,56 miljoen kinderen onder illegale omstandigheden en zijn 30.000 mensen slachtoffer van moderne slavernij. We kiezen er daarom bewust voor om te werken in deze twee landen.
De eerste repen (enkel melkchocolade) werden op de markt gebracht in een rode verpakking, want: rood is een alarmkleur.„Tony's Chocolonely staat voor slaafvrije chocola”, vertelt directeur Eveline Raymans. „We hebben gekozen voor een kleur die opvalt.
Voor de derde keer op rij (!) is Tony's Chocolonely uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van de Sustainable Brand Index 2020 onder Nederlandse consumenten. We zijn erg blij met deze prijs en nemen deze met veel trots in ontvangst.
Tony's werkt al jaren samen met Barry Callebaut in Wieze voor het maken van chocoladeletters. De Belgische fabriek levert vloeibare chocolade waarvan Tony's zelf repen maakt. Bij de Belgische fabriek kwamen eind juni problemen aan het licht.Een salmonellabesmetting dwong de chocolademaker ertoe de fabriek te sluiten.
Er heerst veel onduidelijkheid over het winnen van een maand lang gratis Tony Chocolade. Veel klanten denken dat het gaat om een gouden wikkel, maar om alle repen puur van Tony zit een gouden wikkel. Het gaat om een kaartje dat verstopt zit in 5 repen.
samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade
Op dit moment is er moderne slavernij en illegale kinderarbeid op cacaoplantages in West-Afrika. Dit is het resultaat van de ongelijk verdeelde cacaoketen. Illegale kinderarbeid en moderne slavernij mogen niet.
Deze bescheiden chocolaatjes doen het prima bij de koffie, thee en zelfs bij de chocolademelk. Je kunt goed dooreten wanneer je zo'n dispenser in huis haalt, want deze bevat ongeveer 100 chocolaatjes van 9 gram.
Tony's Chocolonely's zelfverklaarde missie is '100 procent slaafvrij de norm in chocolade' maken. Dat kan alleen, zo redeneert het bedrijf, door industriebrede verandering. Daarom werkt Tony's Chocolonely al sinds zijn oprichting in 2005 samen met Barry Callebaut.
Tony's Chocolonely is in 2004 opgericht door het Nederlandse tvprogramma 'De Keuringsdienst van Waarde' met als heel helder doel om alle chocolade wereldwijd 100% slaafvrij te maken. Opgericht vanuit onvrede en frustratie over de sociale ongelijkheid in de chocoladeindustrie.
Tony's Chocolonely staat voor goede, sociale arbeidsomstandigheden in de hele keten. Daarom geven we antwoord op het blog van Batavirus. Wij werken samen met Müller Fresh Food Logistics en via hen ook met Sallcon. Tony's Chocolonely heeft sinds 2010 de paaseitjes in het eierdoosje in 't assortiment.
Tony's Chocolonely – karamel-zeezout
De eerste reep in de lijst is misschien wel het meest vanzelfsprekend: Tony's Chocolonely karamel-zeezout. We verslinden regelmatig een reep(je) én geven ze graag cadeau. Culy's Liselotte legt zelfs steevast een reep klaar voor gasten via AirBnB.
Tony's Chocolonely ontstond in 2005, nadat journalisten Teun van de Keuken, Roland Duong en Maurice Dekkers van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde hadden ontdekt dat de chocolade-industrie grotendeels leunde op de arbeid van kindslaven op cacaoplantages in West Afrika.
Tony's Chocolonely is sinds december 2017 marktleider in Nederland in chocoladeverkoop.
Terwijl de slagroom opgeklopt wordt kan je 1 reep Tony's Chocolonely alvast au-bain-marie smelten (kook water in een pan en plaats daarin een kommetje of andere pan met de reep chocolade zodat het smelt).
Waarom zijn de kleuren bij Tony's Chocolonely anders dan gebruikelijk? Het is je misschien al eens opgevallen, bij Tony's Chocolonely wordt pure chocolade in het blauw verpakt, terwijl melkchocolade juist in een rode verpakking komt.
Wit framboos knettersuiker
Om een wit voetje te halen bij alle Tony's fans bedachten we deze knetter-gekke reep. Witte chocolade met lekker veel stukjes framboos én een snufje knettersuiker. En door het grote succes is deze reep weer overal te koop, maar dan in een ander jasje.
Onze cacao komt voor 30% uit Ghana en 70% uit Ivoorkust.
Tony's Chocolonely produceert al jaren bij Kim's Chocolates in Tienen. Een deel van zijn paaseitjes komt van Limar Chocolates in Turnhout. Allemaal krijgen ze chocolade in bulk geleverd van de Barry Callebaut-fabriek in Wieze. Daarnaast produceert Tony's Chocolonely sinds twee weken voor het eerst repen buiten België.