De plek waar de piercing is geplaatst zal de eerste weken een beetje rood blijven. Ook is het mogelijk dat er wat pus en wondvocht uit het wondje komt. Dit hoort bij het genezingsproces en u hoeft hier dus ook niet van te schrikken.
Het zal vaak alsnog enkele weken duren voordat de irritatie helemaal weg is maar je zou na een of twee weken toch al wel verschil moeten merken. Als dat niet het geval is raad ik je aan om langs een betrouwbare piercer te gaan die veel ervaring heeft met het oplossen van piercing problemen.
Dit is per lichaamsdeel en piercing verschillend. Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen. Mocht u twijfelen kunt u altijd bij uw piercer terecht.
Dit is vooral behulpzaam bij pas gezette of geïrriteerde piercings. Week je piercing enkele minuten in de warme zoutoplossing of spray een ruime hoeveelheid zoutoplossing op je piercing en laat even intrekken. Vervolgens spoel je de piercing na met schoon water en dep je de piercing droog.
Dat kan, maar het staafje dient gedurende de eerste 3 weken lang te zijn omdat de lip zal opzwellen. 1.3 Hoe lang blijft het opgezwollen? Dit verschilt per persoon. Ongeveer 3 tot 10 dagen.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Ontstoken piercing
Indien uw piercing ontstoken is kunt u dit merken aan bijvoorbeeld (veel) pijn, warmte, zwelling, roodheid van de huid, geur en/of groen of geel wondvocht. Een ontstoken wond belemmert het genezingsproces en kan ervoor zorgen dat er littekens ontstaan.
Spoel de piercing af met water. Beweeg ook hier de piercing heen en weer zodat er geen zeepresten in de wond blijven zitten. Dep de piercing voorzichtig droog met een schone handdoek en je bent klaar! Was de piercing twee keer per dag totdat het genezen is.
Weet hoe lang normaal is
Een gaatje in je oorlel heeft meestal twee tot drie maanden de tijd nodig om te helen, een helixpiercing een tikkie langer: zo'n drie tot tien maanden. Zodra de zwelling weg is, er geen vocht meer uitkomt en de roodheid is verdwenen is je oor volledig genezen. Halleluja!
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Wat is een bloemkooloor? Bij een bloemkooloor is de oorschelp beschadigd. De oorschelp is zo vervormd, dat die iets weg heeft van een bloemkoolroosje. Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Symptomen van piercing afstoting
Als je lichaam een piercing afwijst, kan je de volgende symptomen ervaren: - De sieraden zijn merkbaar verplaatst. - De hoeveelheid weefsel tussen de ingangs- en uitgangsgaten van de piercing wordt dunner (er moet minstens een halve centimeter weefsel tussen de gaten zitten).
Hang je je piercing 2 tot 3 minuten in het zoutbad. Haal de piercing eruit en draai deze nog een aantal keer goed rond. Daarna is het belangrijk om de piercing goed af te spoelen. Maak het glas goed schoon of pak een glas dat al schoon is.
Alcohol droogt uit en veroorzaakt irritaties. Als je alcohol gebruikt op een piercing kan het juweel afgestoten worden door je lichaam. De reden hiervoor is omdat je het lichaam een signaal geeft dat er vuil in de wonde zit. Je lichaam zal er alles aan doen om die wonde schoon te maken en alles er uit te duwen.
Gebruik een kussen
Als je geen extra kussens hebt, kan je ook opgerolde lakens of kleding gebruiken. Een andere tip voor het slapen met een nieuwe piercing, is om een lekker zacht en comfortabel kussen te pakken en dit op je armen te leggen zodat je 's nachts niet beweegt.
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Een warme zoutoplossing die gemaakt is met de juiste verhoudingen stimuleert de doorbloeding en helpt afvalstoffen en korstjes te verwijderen op een milde, niet irriterende wijze.
Als de plek echter roder wordt of de roodheid zich uitbreidt, dan is dit een teken van een mogelijke infectie. Houd je piercing in de gaten of maak er foto's van en let op of de plek gedurende een dag of twee minder rood of juist roder wordt. Let op zwellingen.
Je piercing kan de eerste paar dagen opgezwollen zijn met wat bloedverlies en gevoeligheid. Dit kan een paar dagen tot een paar weken duren. Wit en licht gele vloeistof wat op het sieraad opdroogt is normaal en stopt vanzelf als de piercing goed geneest. De piercing mag jeuken en wat rood zijn.
Veel mensen hebben baat bij het gebruiken van een warme zoutoplossing. Je maakt de zoutoplossing met zout en gekookt water. Vervolgens week je je piercing hier in zodat de doorbloeding gestimuleerd wordt en korstjes los kunnen laten. Daarna spoel je even na met schoon, warm water en laat je het geheel opdrogen.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
piercer - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
Fabel: Piercen is veel pijnlijker dan een gaatje laten schieten. Bij veel juweliers en accessoirewinkels zie je ze, de speciale plekjes om een gaatje in je oren te laten schieten. En dat kan vaak al op zeer jonge leeftijd. Toch raden Koko en haar team je aan om ook oorbellen te laten piercen.