7. Verwarm nu de frituurpan naar 190°C en frituur de McDonald's frietjes een tweede keer, maar nu zo'n vijf minuten tot ze goudbruin gekleurd zijn.
Wij bakken elke portie van onze beroemde frietjes ongeveer 3 minuten in een frituurpan, verwarmd tot ongeveer 168°C.
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met ...
McDonald's frituurt in puur plantaardige mengsel van raapzaad- en zonnebloemolie en heeft ieder frituurstation een eigen filter. De frituurolie wordt in een vaste volgorde gefilterd, als eerste de Veggie burger, dan de kipproducten, de McKroket en als laatste de Filet-O-Fish.
(Beide restaurants erkennen dat hun frietjes in dezelfde olie worden gebakken als andere vlees- of visproducten.) De frietjes van McDonald's worden echter gemaakt met een smaakstof die gehydrolyseerde melk bevat, een ingrediënt dat niet veganistisch is .
Elke herfst worden er miljoenen aardappelen gerooid, ze kunnen naar de supermarkt of groenteboer. Van al deze aardappelen wordt patat gemaakt. Ze worden eerst goed gewassen en dan geschild met deze machine. Ze lijken als ze uit de snijmachine komen al erg op friet.
Voor het frituren gebruikt McDonald's een mengsel van canola-olie
De frietjes worden door leveranciers gesneden, geblancheerd, voorgebakken en ingevroren. Zodra ze klaar zijn om aan de klant te worden geserveerd, worden ze afgemaakt in een mengsel van koolzaadolie en zonnebloemolie.
Je kunt het nog eten, maar of het lekkerder op wordt is weer iets anders ð (heb een achtergrond in levensmiddelen).
Kokosolie is de gezondste olie die je kunt gebruiken om te frituren, maar het laat wel een lichte smaak achter op het eten.
Sterker nog, de frietjes zijn 50% ongezonder dan die van welke andere keten dan ook , met in totaal 953 calorieën. "Frietjes bevatten veel zout en vet, wat een toch al ongezond fastfoodrestaurant in de gevarenzone kan brengen," legt het zorgplatform PlushCare uit.
Onze World Famous Fries® worden gemaakt van kwaliteitsaardappelen, waaronder Russet Burbank, Ranger Russet, Umatilla Russet en de Shepody . De leveranciers waarmee we samenwerken schillen, snijden en blancheren de aardappelen eerst. Vervolgens drogen ze, bakken ze gedeeltelijk en vriezen ze de frietjes snel in voor onze restaurants.
Met andere woorden, de heerlijke geur die we kennen en waar we van houden is eigenlijk de geur van aardappelen gekookt in rundervet , een aroma zo krachtig dat de frietjes er nog lekkerder uitzien! Heb je nog over? Hier is hoe je McDonald's frietjes thuis kunt opwarmen.
"Wat betreft het natriumzuurpyrofosfaat , wanneer aardappelen worden gesneden en vervolgens aan de lucht worden blootgesteld, krijgen ze een groene, grijsbruine kleur die niet erg aantrekkelijk is voor de eindconsument. Deze chemische stof zorgt ervoor dat ze er mooi en wit uitzien. Voor zover ik weet zijn er geen gegevens over gezondheidsrisico's van natriumzuurpyrofosfaat."
Je kunt chemicaliën daarvoor bedanken. Nadat de frietjes zijn gesneden, worden ze bedekt met suiker zodat ze allemaal dezelfde kleur hebben. Vervolgens worden ze bedekt met natriumzuurpyrofosfaat om te voorkomen dat ze grijs worden als ze worden ingevroren. Dit zijn de geheime menu-items van McDonald's waarvan je nog niet wist dat ze bestonden.
CDC bevestigde ook dat er geen nieuwe ziektes zijn opgetreden bij consumenten die bij McDonald's aten na onze snelle en daadkrachtige actie op 22 oktober 2024. Dit benadrukt het belang van onze waarden, met name om snel het juiste te doen en mensen altijd op de eerste plaats te zetten.
Kwaliteit van de olie
Onze olie is een mengeling van zonnebloem- en koolzaadolie. De McDonald's restaurants gebruiken apparatuur waarmee men de evolutie van de kwaliteit van de bakolie kan volgen. Eenmaal per dag wordt de kwaliteit van de bakolie gemeten met behulp van een elektronische tester.
Zoals Haracz uitlegde, stopt McDonald's ingrediënten in zijn hamburgers en broodjes die schimmelvorming tegengaan . Wanneer deze "in een afgesloten ruimte worden bewaard om ze vochtig te houden, zullen ze na een week of twee gaan schimmelen, net als elk ander broodje." Hij merkte op dat je dit zelf kunt testen door een "McDonald's-burger in een hersluitbaar zakje of zoiets te doen ...
En dus gaf McDonald's toe aan de publieke druk en veranderde hun frituurolie. Maar natuurlijk houdt het verhaal daar niet op, want de olie waarmee ze het talg vervingen was gehydrogeneerde plantaardige olie , die niet alleen niet zo lekker smaakte als het rundertalg, maar ook een flinke portie transvetten bevatte.
"Eenmaal in het restaurant worden onze frietjes gewoon gebakken in speciale frituurketels in een niet-gehydrogeneerde mix van zonnebloem- en koolzaadolie die 100 procent geschikt is voor veganisten ." Copyright 2025 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.
Het frituurvet Halal Mix bevat zowel plantaardig palmvet als halal rundvet. Deze unieke mix zorgt ervoor dat het vet lichter verteerbaar is, zonder dat de unieke smaak van het rundvet verloren gaat. Fribel Halal Mix is 100% halal gecertificeerd. 100% palmolie en rundvet.
Eerst het goede nieuws: friet bevat van bepaalde voedingsstoffen zelfs méér dan gekookte aardappelen, meldt Quest. Zo zit er in friet meer kalium en vitamine C. Kalium regelt de vochtbalans en de bloeddruk in het lichaam en zorgt ervoor dat zenuwprikkels goed geleid worden.
Wat is een patatje oorlog precies? Het is eigenlijk niet meer dan patat met een dikke klodder mayo en pindasaus. Optioneel voegt u daar gesnipperde uitjes aan toe en klaar is kees. De simpliciteit van dit gerecht is ook direct haar kracht, want een patatje oorlog is rijk van smaak met iedere hap die u neemt.
Belgen zijn de grootste frietconsumenten ter wereld
En raad eens welk land de meeste frietjes per persoon verorbert? Juist ja, België! ð
Gemiddeld eten we per persoon maar liefst 86 kg friet per jaar. Dat zijn zo'n 240 bakjes friet.