13. Hoe kun je labradoriet opladen? Na het ontladen kun je de steen weer opladen. Opladen kan in zonlicht, maanlicht en met bergkristal of een transparante, heldere seleniet.
Leg de steen regelmatig op de aangedane plek, of draag hem in je zak of als sieraad. * Geel-oranje labradoriet ondersteunt de spijsvertering en de stoelgang. * Groene labradoriet werkt op het hartchakra en zorgt voor evenwicht in de vochthuishouding van je lichaam.
Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven.
Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht! Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden.
Edelsteen combinaties
Labradoriet met aquamarijn werkt goed tegen angsten. Samen met tijgeroog is het super-beschermende combinatie. Je kunt de grijze steen met elke steen combineren. Want het werkt nooit de energie tegen.
Welke edelstenen kunnen niet samen? Door hun tegengestelde werking kunnen er stenen zijn die qua energie beter niet tegelijk gebruikt/gedragen worden. Een voorbeeld is Granaat en Lapis Lazuli > de een werkt bloeddruk verhogend en de ander bloeddrukverlagend.
Er is ook een kleurenspel in bruin, geel of oranje mogelijk. Het labradoriseren komt tot stand vanwege het licht dat breekt op de kristallen die op de splijtvlakken liggen. Labradoriet is één van de enige edelstenen, die zo sterk van kleur kan veranderen.
Labradoriet heeft een kalmerende werking. Wie deze steen in zijn handen houdt en haar bewondert, wordt vanzelf al rustiger. Je concentratievermogen wordt aangesproken. De blauwe kleur met name is zeer rustgevend en zelfs bloeddrukverlagend.
Meten is weten
Het is daarom handig om te weten of stenen die je regelmatig gebruikt nog wel werkzaam zijn. De beste manier om dat vast te stellen, is door te testen hoeveel energie de steen nog bevat. Je kunt dat vaststellen met bijvoorbeeld een spiertest, een biotensor of een pendel.
Welke steen kan beter rust geven dan de amethist. Leg een amethist onder je hoofdkussen of op je nachtkastje om heerlijk te kunnen slapen. De amethist laat alles wat gespannen is weer ontspannen en zal je rust geven in je hoofd. Rozenkwarts heeft een zachte, warme energie die je een gevoel van geborgenheid zal geven.
Nog steeds een zeldzame exoot in de jaren dertig van de vorige eeuw, is labradoriet vandaag de dag een populaire edelsteen geworden. Dit is zowel te danken aan de voortdurende herontdekking van verschillende afzettingen als aan het unieke fascinerende kleurenspel, dat perfect harmonieert met vele edelmetaallegeringen.
Labradoriet is een edelsteen met mooi gekleurde vlakken. Deze 'flash' is onder bepaalde hoeken zichtbaar. De kleur kan variëren van geel, roze, groen tot blauw.
Labradoriet werkt beschermend en vergroot geestelijke kracht. Het reinigt en versterkt de aura en beschermt je tegen onder andere negatieve energie, negatieve mensen, mensen die energie zuigen, entiteiten en overprikkeling. Het is daardoor ook een heel geschikte steen voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen.
Hoeveel stenen kun je tegelijkertijd gebruiken? Hier is geen gouden regel voor, maar als algemene regel kun je stellen dat je het beste niet meer dan drie stenen tegelijkertijd kunt dragen. Voor (jonge) kinderen is het verstandig niet meer dan één steen tegelijkertijd te dragen.
In je woonkamer
Voorbeelden zijn een brok ruwe amethist, een bergkristalcluster of een bol oranje calciet. De ruwe amethist geeft een bezonnen sfeer, helpt nadenken, en helpt negatieve emoties afvoeren. Een brok bergkristal zuivert de atmosfeer en maakt rustig. De calciet maakt tevreden en vrolijk.
Handleiding voor de Chakra Affirmaties
Draag de armband om de pols van de arm waar je het liefst een armband draagt. Het maakt niet uit of dit je linker- of rechterarm is.
Om te reinigen kan een steen eerst worden ontladen en daarna worden opgeladen. Ontladen kun je doen door de steen onder koud, stromend water af te spoelen. Wat ook ontladend werkt is de steen tegen hematiet te leggen. Labradoriet mag nat worden, maar gebruik geen zeep of andere chemicaliën.
Veel edelstenen bevatten meerdere mineralen, waarvan sommige in onvermengde vorm giftig zijn. Gelukkig gaat het meestal om zeer kleine hoeveelheden, zodat er in de praktijk geen enkel gevaar bestaat.
Kleur: labradoriet stenen zijn er in allerlei kleuren. De groen-blauw-geel/goud varianten komen het vaakst voor. Andere bekende varianten zijn violette, oranje, rood, geel of een regenboog variant.
De typelocatie van labradoriet bevindt zich op het Canadese Labrador-schiereiland. Afzettingen vindt men verder ook in Australië, Madagaskar, Mexico, Rusland de Verenigde Staten en Finland.
De sterk helende steen reinigt, beschermt, aardt, zet negatieve energie en gedachten om in positieve en brengt zo balans tussen lichaam en geest. De steen word ook geroemd om zijn krachtige werking tegen computerstraling en elektrostress. De ideale beschermer voor het gehele gezin dus.
Hoe vaak je de steen reinigt en oplaad hangt af van welke steen het is en waarvoor je hem gebruikt. Belangrijk is hierbij naar je gevoel te luisteren. Als je gevoelig bent voor de werking van de steen laat je dan door hem leiden.
Er zijn geen regels over hoeveel edelstenen je maximaal bij je zou mogen dragen. Maar het beste is om niet meer dan drie verschillende edelstenen te combineren. Vaak heeft een edelsteen al de werking waar jij naar op zoek bent. Maar soms wil je dit aanvullen met een tweede of derde steen.
AGAAT. Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding. Het bevordert rationeel en logisch denken, concentratie, het analytisch vermogen en helpt daarom om praktische oplossingen te vinden voor problemen.