Etenstijden in SevillaVoor de lunch (la comida of el almuerzo) is dat tussen 14:00 en 16:30 uur en tussen 21:00 en 00:30 uur voor het diner (la cena). Neem de tijd voor de lunch, want dat is in Sevilla de belangrijkste maaltijd van de dag. Het diner is meestal kleiner en wordt vooral laat gegeten.
De avondmaaltijd begint er meestal pas vanaf 20.00 uur. In Spanje eet de lokale bevolking over het algemeen nog later. Daar vindt de lunch veelal tussen 14.00 en 15.00 uur plaats en het diner tussen 21.00 en 22.00.
Siësta blijft één van de belangrijkste tradities. De warme maaltijd is om 14.00 uur en daarna rust men uit tot 17.00 uur. Banken en overheidsinstellingen zijn dan ook alleen open van 9.00 tot 14.00 uur.
Restaurants zijn van 13.00 tot 15.30-16.00 uur open voor de lunch en van 20.30 tot 23.00 uur voor het diner. In (massa)toeristische gebieden hanteren restaurants vaak een doorlopende keuken en kun je de hele dag door aanschuiven om te eten, maar vaak zijn dit niet de authentieke adresjes waar de locals graag komen.
Etenstijden in Sevilla
Voor de lunch (la comida of el almuerzo) is dat tussen 14:00 en 16:30 uur en tussen 21:00 en 00:30 uur voor het diner (la cena). Neem de tijd voor de lunch, want dat is in Sevilla de belangrijkste maaltijd van de dag. Het diner is meestal kleiner en wordt vooral laat gegeten.
Triana. Triana is een van de veiligste en meest pittoreske buurten in Sevilla . Bekend om zijn levendige sfeer, charmante straten en historische bezienswaardigheden, biedt het een veilige omgeving voor zowel toeristen als bewoners. Het gebied is goed bewaakt en biedt een levendige sfeer met veel cafés en winkels.
Restaurants in Sevilla
De eerste maaltijd is een uitgebreide lunch tussen twee en vier uur, gevolgd door, uiteraard, de siësta. Het diner, dat een lichtere maaltijd is, vindt plaats tussen 9 en 11:30 uur 's avonds . Tapas zijn erg populair in Sevilla en staan op elk menu.
De Spaanse keuken is rijk, divers en dankzij het Mediterrane dieet behoorlijk gezond. In Spanje koken ze met pure ingrediënten, noten en veel gezonde vetten. Ook eet men in Spanje veel zeevruchten, volkoren en verse producten, zaden en erg veel groenten en fruit.
Dat men in Spanje zo laat eet, komt door verschillende factoren. Een daarvan is dat de werkdagen in Spanje langer duren dan in de meeste Europese landen , en dat bedrijven vaak een paar uur in de middag gesloten zijn.
Hoewel de prijzen voor bijv.eten & drinken in Sevilla hoger liggen dan in andere (kleinere) plaatsen in Andalusië, liggen de prijzen er nog altijd lager dan in Nederland. Het hangt er daarbij wel een beetje vanaf waar je op een terrasje neerploft; dicht bij de bekende bezienswaardigheden ben je simpelweg duurder uit.
De meeste winkels in Sevilla zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur .
De meeste winkels zijn dan ook tussen 14.00 uur en 16.00 uur gesloten. 's Avonds zijn ze daarentegen langer open, gewoonlijk tot een uur of 20.00.
Een draaiende motor is not done in Spanje. Moet je langer dan twee minuten wachten, in de file of bij een spoorwegovergang, dan moet je de motor afzetten.
Dinertijd in Spanje: 21.00-23.00 uur
Spanjaarden eten het hele jaar door salades in de zomer, warme soepen in de winter en omeletten of eieren (meestal bij het avondeten).
Een fooi is in Spanje, net als in Nederland en België, een vrijwillige bijdrage om je blijk van waardering te tonen. Geen verplichting dus. Servicio (bedieningsgeld) is vaak al inbegrepen op de restaurantrekening, maar daarnaast is een fooi van 5 tot 10 % gebruikelijk.
Tapas zijn geen haute cuisine, maar ze zijn zeker lekker en voedzaam. Omdat het in Spanje gebruikelijk is om de lunch (tussen 14.00 en 15.00 uur) als hoofdmaaltijd van de dag te nuttigen – zoals bekend eet je in Spanje gewoon vijf keer per dag – vormen tapas een aangename, lichter alternatief voor het diner.
Lunch (La Comida) De middagmaaltijd of la comida, zoals het in Spanje heet, is de grootste maaltijd van de dag. Het is absoluut een grote maaltijd en bestaat meestal uit meerdere gangen en wijn.
Ideale tijdstip avondeten
Diëtiste Tracy Lockwood Beckerman laat aan HuffPost weten dat elk tijdstip tussen 18:00 en 20:00 uur telt als 'ideale' etenstijd. “Dat komt omdat het de gemiddelde persoon voldoende tijd geeft om te verteren voordat hij rond 22:00 of 23:00 uur naar bed gaat.”
In Spanje eten ze 's avonds pas laat. Aan het eind van de middag nemen Spanjaarden daarom vaak nog een zoete snack, la merienda. Dit is bijvoorbeeld een kop koffie met stukje taart of wat fruit. Rond 21:00 uur is het tijd voor het avondeten, la cena.
Probeer tonijntartaar, burrata salade, aardappels bravas, brioche met inktvis, gefrituurde po... Tapas in Sevilla zijn beroemd, in deze bar kun je zeker de beste tapas proeven... ... je kunt Spaans spreken of verstaan! Het eten is geweldig en erg goedkoop, de plek is schattig op de Feria markt.
Juli-augustus (zomer) Qua weer is dit niet de beste tijd om Sevilla te bezoeken. De zomers in Sevilla behoren tot de warmste van heel Europa, met temperaturen die vaak boven de 35ºC (95ºF) uitkomen. Het is eigenlijk raadzaam om niet buiten te zijn op het middaguur en in de vroege namiddag.
De beste tijd om Sevilla te bezoeken is tijdens de lente en herfst, wanneer het weer mild is en de stad minder druk is dan in de zomermaanden. De maanden april, mei, september en oktober bieden perfecte temperaturen en een aangename sfeer om de stad te verkennen.
Santa Cruz wordt algemeen beschouwd als de beste wijk voor mensen die Sevilla voor het eerst bezoeken. Gelegen in het hart van het historische stadscentrum, is deze charmante wijk een doolhof van smalle, kronkelende straatjes en pittoreske pleinen.