Als er vocht in de USB-poort wordt gedetecteerd, verschijnt er een foutmelding en wordt het opladen gestopt. Haal in dat geval de stekker van de telefoon uit de lader en veeg het af met een droge doek of schud de telefoon voorzichtig (5-10 keer) met de poort naar beneden om overtollig vocht te laten ontsnappen.
USB poort föhnen
In ieder geval om alle twijfels weg te nemen probeer de usb poort met een föhnen af te drogen. Gebruik de föhnen op zijn laagste versnelling en houd deze op een afstand van ongeveer 30 cm van je telefoon. Föhn je toestel voor maximaal 60 seconden.
Dit in overweging nemend, hoe maak je je oplaadpoort schoon samsung? Als eerste stap kunt u: vergrendel je Android-mobiele telefoon in een tupperware met rauwe rijst, zodat de laatste absorbeert vocht. Je kunt ook vocht opnemen uit de luidsprekers van uw smartphone door lichtjes een Q-tip op de USB-poort / opladent.
Pak een houten of plastic tandenstoker, het liefst zo dun mogelijk. Omdat we alleen vuil gaan verwijderen, zijn zaken als schoonmaakalcohol niet nodig. Daarmee zou je het risico kunnen lopen dat je de aansluiting beschadigt. Duw je tandenstoker zachtjes in de oplaadpoort en schraap de troep voorzichtig naar buiten.
Ongekookte rijst: de oplossing als je gsm in water gevallen is. Schakel allereerst het toestel meteen uit. Hoe sneller je dit doet, hoe groter de kans dat je smartphone het overleeft. Haal indien mogelijk ook de batterij en simkaart uit je gsm, samen met de geheugenkaart.
Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is met rijst en zet de bak in de buurt van een warme plek. En wachten maar. Verberne raadt aan de bak zeker 24 uur te laten staan, zonder aan te raken.
Als uw iPhone of Lightning-accessoire nat is
Sluit ze pas weer aan als ze helemaal droog zijn. Een iPhone drogen: Tik de iPhone voorzichtig tegen uw hand met de Lightning-connector naar onder gericht om overtollige vloeistof te verwijderen. Laat de iPhone achter in een droge ruimte met enige luchtstroom.
De oorzaken
Een softwarefout of storing in het toestel. De oplader zelf is kapot. De accu/batterij is kapot of op. Het oplaadpunt/contactpunt is vies of kapot.
Zwemdiploma voor telefoons
De Galaxy S9 is de trotse eigenaar van IP68. IP68 is op dit moment het hoogst haalbare, wat inhoudt dat de telefoon zich kranig hield tijdens de tests met water en stof. Het betekent dat hij 30 minuten lang, anderhalve meter onder water kan zijn.
De functie veilige modus is alleen beschikbaar op Samsung smartphones. Met behulp van deze stand kun je je toestel opstarten zonder geïnstalleerde apps van derden. Hierdoor start je smartphone of tablet alleen op met de standaard geïnstalleerde apps zoals contacten, instellingen en berichten.
Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen: Start de computer opnieuw op en probeer het USB-apparaat opnieuw aan te sluiten. Koppel het USB-apparaat los, verwijder de software van het apparaat (indien van toepassing) en installeer vervolgens de software opnieuw.
Verbind je USB-stick met je computer. Open Windows Verkenner > Klik op Beeld > Opties > Open het tabblad Weergave >Vink "Verborgen bestanden, mappen, en stations weergeven". Dit zorgt dat alle bestanden zichtbaar zijn.
De meeste USB sticks, muizen en toetsenborden hebben een type A aansluiting. USB-B is een meer vierkante aansluiting die vooral voor printers gebruikt wordt. Mini USB vind je bijvoorbeeld terug bij wat oudere camera's, telefoons, externe harde schijven, et cetera. Micro USB is de kleinste USB variant.
Probeer minimaal 2 dagen te wachten. Laat het vocht in iPhone dus wegtrekken!
Deze modellen hebben een IP68-classificatie onder IEC-norm 60529 (maximale diepte van 2 meter tot 30 minuten): iPhone 11.
Met de IP68-classificatie zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max maximaal 30 minuten waterbestendig in een waterdiepte van maximaal 6 meter.
Als er vocht in de USB-poort wordt gedetecteerd, verschijnt er een foutmelding en wordt het opladen gestopt. Haal in dat geval de stekker van de telefoon uit de lader en veeg het af met een droge doek of schud de telefoon voorzichtig (5-10 keer) met de poort naar beneden om overtollig vocht te laten ontsnappen.
Droog je telefoon nooit met een föhn en ook zeker niet in de zon. Laat je smartphone nooit drogen op of naast een verwarming. Zelfs niet op een lage stand. De warmte die gegenereerd wordt zal alleen maar meer interne vochtschade veroorzaken.