Stof kun je weghalen met een kleine pin, maar ook met een stofzuiger. Reparateurs gebruiken vaak een spuitbus met perslucht. Let daarbij wel op dat je de 'm recht houdt, anders kan er water uitkomen. Opslagruimte opschonen Er zijn een aantal apps die je helpen bij het opschonen van je opslagruimte.
Pak een houten of plastic tandenstoker, het liefst zo dun mogelijk. Omdat we alleen vuil gaan verwijderen, zijn zaken als schoonmaakalcohol niet nodig. Daarmee zou je het risico kunnen lopen dat je de aansluiting beschadigt. Duw je tandenstoker zachtjes in de oplaadpoort en schraap de troep voorzichtig naar buiten.
Als de poort of oplaadkabel nat is, schakel je de telefoon uit. Leg de telefoon op een vlakke ondergrond en laat hem drogen bij kamertemperatuur. Als de poort of oplaadkabel vuil bevat, tik je hem voorzichtig tegen je hand (met de poort naar beneden) om het vuil te verwijderen.
Om je telefoon zelf te reinigen, raden smartphonefabrikanten aan een zacht pluisvrij microvezeldoekje vochtig te maken en een milde zeep te gebruiken. Spray nooit schoonmaakmiddel rechtstreeks op je telefoon en zorg ervoor dat er geen vocht in de openingen komt.
Probeer de oplaadpoort schoon te maken door eerst voorzichtig zand met een tandenstoker losser te maken. Als de oplaadpoort van uw iPhone nog steeds niet werkt, probeert u perslucht. De beste manier om zand uit een oplaadpoort te krijgen, is een luchtcompressor te gebruiken.
Stof verwijderen In de oplaadpoort, knoppen en andere gaatjes kan stof komen te zitten. Deze kunnen de werking beïnvloeden. Stof kun je weghalen met een kleine pin, maar ook met een stofzuiger. Reparateurs gebruiken vaak een spuitbus met perslucht.
Je telefoonscherm schoonmaken doe je zo
Veeg het oppervlak voorzichtig af met een droge microvezeldoek. Zo verwijder je stof en vlekken op het oppervlak. Spuit water of reinigingsmiddel op een microvezeldoek zodat het een beetje vochtig is. Doe dit nooit rechtstreeks op jouw telefoon.
Dagelijks, wekelijks, maandelijks, of nooit: maak jij wel eens je mobiele telefoon schoon? Volgens microbioloog Rijkelt Reumer en schoonmaakexpert Zamarra Kok moeten we niet bang zijn voor bacteriën. Wekelijks schoonmaken is volgens hen daarom voldoende.
Als je een iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Vervolgens gebruik je een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt.
Leg het toestel in een luchtdichte bak met rijst. Rijst werkt absorberend en onttrekt het vocht uit je telefoon. 8. Wacht 24 tot 48 uur totdat je je telefoon uit de rijst haalt en 'm opnieuw aanzet.
Haal zoveel mogelijk water uit de telefoon door hem te kantelen, schudden, blazen en gebruik een stofzuiger om alles uit de telefoon te zuigen. Warm het toestel op (maar niet te veel). Om het water sneller op te laten drogen, kan je het toestel iets opwarmen, maar niet te veel.
USB poort föhnen
In ieder geval om alle twijfels weg te nemen probeer de usb poort met een föhnen af te drogen. Gebruik de föhnen op zijn laagste versnelling en houd deze op een afstand van ongeveer 30 cm van je telefoon. Föhn je toestel voor maximaal 60 seconden.
Waarom je telefoonscherm schoonmaken? Je telefoon gebruik je vaker dan je denkt.En doordat je je telefoon veel aanraakt, stapelen de bacteriën zich makkelijk op. Je wilt het misschien liever niet weten, maar op jouw smartphone zitten op elke vierkante centimeter 2.000 tot 4.000 bacteriën.
Hiervoor ga je op je Android telefoon naar je "Instellingen", druk je vervolgens binnen "Apparaatonderhoud" op het tabblad "Opslag" en het opschonen kan beginnen wanneer je op "Opschonen" drukt! Ook kan je op je Android smartphone of tablet er zelf voor kiezen om zelf (onnodige) apps of bestanden te verwijderen.
Don't 2: Nooit volledig leeg laten lopen
Net zoals helemaal opladen, is helemaal leeg laten lopen ook niet goed. In elke Lithium-ion batterij zit een veiligheidscircuit, die beschermt tegen oververhitting. In geval van nood kan de batterij zichzelf uitschakelen.
In tegenstelling tot oudere batterijtechnologieën hebben Li-ion batterijen geen 'geheugeneffect', wat betekent dat je je telefoon niet helemaal hoeft leeg te laten lopen voordat je hem oplaadt. In feite is het beter om je telefoon op te laden voordat hij volledig leeg is.
De Consumentenbond schat de gemiddelde levensduur op 2,5 jaar. Andere bronnen geven aan dat een nieuwe smartphone 15 tot 18 maanden meegaat.
Installeer de beste schoonmaak app android : Ccleaner! Ten slotte hou je smartphone altijd up-to-date en verwijder applicaties die je niet gebruikt. Je kan ze later, mocht je ze weer nodig hebben, nog altijd downloaden van de Play Store en opnieuw installeren.
Gebruik een doekje met 70% isopropyl alcohol. Veeg je telefoon licht af en voorkom dat de vloeistof in de poorten of openingen komt.
USB-A. Een USB-A ziet eruit als het uiteinde van een usb-stick. Ook de meeste oplaadsnoeren voor smartphones of tablets hebben zo'n stekker. Die gaat dan in de adapter die in het stopcontact gaat.