Foto's en video's terugzetten
Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of het item daar staat. op je iPhone of iPad. Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
De map 'Recent verwijderd' controleren
Als u per ongeluk een foto of video hebt verwijderd, wordt deze verplaatst naar de map 'Recent verwijderd'. Ga naar 'Foto's' > 'Albums' en tik in het gedeelte 'Diensten' op 'Recent verwijderd'. Als u de ontbrekende foto of video ziet, kunt u deze terugzetten in het album 'Recent'.
Open hiervoor de Google Foto's-app op je Android-smartphone, tik linksboven op de drie streepjes en kies 'Prullenbak'. Hier tref je een verzameling van bestanden die je de afgelopen tijd hebt verwijderd. Tik op een foto of video die je wil herstellen en houd deze vast. Selecteer vervolgens 'Herstellen' onderaan.
Je kunt de map 'Archief' bekijken in de Lijst met postbussen. Als je berichten snel naar de map 'Archief' wilt verplaatsen, kun je in Mail-voorkeuren de knop 'Verwijder' vervangen door de knop 'Archief'.
Het terughalen van een verwijderde sms van een Android is mogelijk met de Android Recovery Stick. Dit is een USB stick met forensische software die het totale geheugen van een Android scant en de verwijderde sms berichten, oproepen en notities weer leesbaar maakt.
Stap 1 Tik op de knop Instellingen app op uw iPhone, iPad of iPod. Stap 2 Scroll naar beneden en zoek safarien tik erop. Stap 3 Ga naar de onderkant en klik op de Geavanceerd Tab. Stap 4 Tik op Safari Website gegevens om een deel van de verwijderde browsergeschiedenis te zien die daar wordt vermeld.
Je kunt op iCloud.com bekijken hoeveel iCloud-opslag je hebt en hoeveel er beschikbaar is. Ga op iCloud.com naar je accountinstellingen en bekijk het gedeelte 'Opslag'.
Toegang tot iCloud-foto's
Tik op het tabblad 'Bibliotheek' om uw foto's te bekijken. Tik op het tabblad 'Albums' om 'Mijn albums', 'Gedeelde albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Hulpprogramma' te zien. U kunt ook meer lezen over materiaal dat u deelt met anderen.
In de app Foto's bekijkt en bewerkt u de genomen foto's. Foto's die met de smartphone zijn gemaakt, staan in de app Foto's . Deze app staat standaard op veel Android-apparaten. Tik eventueel eerst op de map Google en vervolgens op Foto's om de app te openen.
Open de Foto's-app op je iPhone of iPad. Ga naar de camerarol en tik rechtsboven op Selecteer. Tik op de eerste foto die je wilt selecteren en veeg over het scherm tot je de laatste foto hebt bereikt. De complete reeks is nu geselecteerd.
Archiveren is het duurzaam toegankelijk maken en houden van informatie. Zodat deze nu en in de toekomst bruikbaar is. Voor iedereen die het recht heeft om de informatie in te zien. Niet alle informatie wordt blijvend bewaard.
Scrol in het scherm CHATS helemaal naar boven. Tik op Gearchiveerd. Tik en houd de individuele chat of groepschat die je wilt dearchiveren ingedrukt. Tik bovenaan het scherm op Chat dearchiveren.
Als je je inbox wilt opruimen zonder je e-mails te verwijderen, kun je ze archiveren of negeren. Je e-mails worden verplaatst naar het label 'Alle berichten'. Wanneer je een bericht archiveert: Het bericht wordt teruggezet in je inbox wanneer iemand erop reageert.
Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies "Herstel vorige versies". Hierop zal Windows zoeken en een lijst van de vorige versies van de permanent verwijderde bestanden of de map met verschillende tijden en data maken.
Verwijderde bestanden belanden namelijk in deze digitale vuilnisemmer. Ze blijven daar staan tot iemand de prullenbak leegmaakt.
iCloud-reservekopieën
De volgende gegevens worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie: Gegevens die al worden bewaard in iCloud, zoals contacten, agenda's, notities, iCloud-foto's, iMessages, gesproken memo's, sms- en mms-berichten en gezondheidsgegevens.
Wat is iCloud? iCloud is de clouddienst van Apple waarmee je een back-up van de bestanden van je iPhone maakt. Je kunt een back-up van onder andere je contacten, app-gegevens, agenda en foto's maken en deze opslaan in je iCloud. Dit is je persoonlijke opslagruimte in de cloud van Apple waar alleen jij bij kan.
Uw bestanden zoeken in de Bestanden-app
Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u de Bestanden-app. Ziet u het blauwe symbool van de Bestanden-app niet op uw beginscherm? Veeg dan omlaag en zoek vervolgens naar de Bestanden-app. Blader of zoek naar het gewenste bestand in de Bestanden-app.