Wilt u PUR verwijderen van gelakte ondergronden? Daarvoor ontwikkelde Chemifor speciaal Uitgeharde PU-Verwijderaar – Pasta. Deze pasta is geschikt om uitgehard PU-schuim te verwijderen van gladde of gelakte onderdelen, zoals (gepoedercoate) aluminium en kunststof raamprofielen.
Scoor eerst het schuim met een scherp mes om kleine gaatjes te maken. Breng vervolgens warmte aan op het schuim met een warmtepistool of chemische strippers. Gebruik tenslotte een plamuurmes of vergelijkbaar gereedschap om het zacht geworden schuim weg te schrapen.
Pur kan je het gemakkelijkst van je handen verwijderen door de eerder genoemgde reinigingsdoekjes of purschuim verwijderaar te gebruiken.
Ook vele kunststoffen, zoals polyester, polystyreenschuim (tempex), pvc en hard polyurethaanschuim zijn goede ondergronden voor purschuim. Purfoam hecht niet op polyethyleenfolie, siliconen of P.T.F.E.
Wij raden aan om de ondergrond te bevochtigen omdat 1K purschuim water nodig heeft om uit te harden. Hiermee kan de droogtijd dus worden versneld. Daarnaast heeft het vochtig maken van de ondergrond nog meer voordelen: Betere celstructuur.
PU-schuimen zijn niet volledig 100% waterdicht, omdat er een bepaalde hoeveelheid waterabsorptie kan zijn. Maar afhankelijk van het type schuim is het wel meer of minder waterdicht.
Ook belangrijk te weten is wanneer de pur droog is. Dat duurt bij de meeste purschuimen ongeveer 45 minuten waarna deze af te snijden is. De droogtijd is verder afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om te weten dat erna ongeveer 10-15 minuten al een huidlaagje op de pur zit.
Ja, zolang de ondergrond droog, stof en vetvrij is. Gespoten PUR isolatie hecht zich op elke ondergrond.
PU or pur staat voor polyurethaan. PU schuim en purschuim zijn dus eigenlijk hetzelfde. Er zijn harde en zachte PU schuimen, ieder toegepast op andere soorten producten. Zo wordt zacht PU schuim bijvoorbeeld gebruikt voor meubelbekleding, kussens en matrassen.
Purschuim een veelzijdig gebruikt middel dat je in elke woning tegenkomt. Het wordt al vele jaren in de bouw gebruikt en wordt daarom ook wel bouwschuim genoemd. Purschuim komt in veel verschillende soorten en wordt gebruikt om naden te dichten, woningen te isoleren, als brandwerende afdichting en nog veel meer.
Zodra purschuim in contact komt met de huid moet deze verwijderd worden met nagellak remover (aceton).
Als PU-schuim op je huid komt, is het cruciaal om het onmiddellijk te verwijderen in plaats van te wachten tot het uitgehard is. Je hebt maar een paar seconden om te handelen zodra PU-schuim in contact komt met je huid - je moet het onmiddellijk verwijderen met nagellakremover.
Wilt u PUR verwijderen van gelakte ondergronden? Daarvoor ontwikkelde Chemifor speciaal Uitgeharde PU-Verwijderaar – Pasta. Deze pasta is geschikt om uitgehard PU-schuim te verwijderen van gladde of gelakte onderdelen, zoals (gepoedercoate) aluminium en kunststof raamprofielen.
Ja, purschuim kan geschilderd worden met de meeste soorten verf.
Nadat PU schuim volledig is uitgehard, kun je het eventueel overschilderen. Wil je onregelmatigheden wegwerken, raden we aan om de purschuim lichtjes te schuren. Wat je ook gemakkelijk kunt doen na uitharden is het afsnijden van je schuim met een scherp snijmes, in de gewenste vorm.
Wat is de maximum temperatuurbestendigheid van Recticel PUR / PIR bouwisolatie? PUR - polyurethaan voor bouwtoepassingen weerstaat aan een maximum temperatuur van +100°C; PIR - polyisocyanuraatschuim isolatie daarentegen aan + 130 tot 150 °C.
Bij een juiste toepassing van woningisolatie met gespoten PUR-schuim is het onwaarschijnlijk dat bewoners hiervan nadelige gezondheidseffecten ondervinden. De blootstelling aan gevaarlijke stoffen blijft dan binnen veilige grenzen.
Polyurethaanschuim is een sterk en veelzijdig materiaal dat in allerlei toepassingen kan worden gebruikt.
PUR H450 HARDSCHUIM is een 2-componenten zeer hard polyurethaan schuim met gesloten cellen. Het schuim heeft een dichtheid van ongeveer 450 Kg/m³. Het is eenvoudig in zijn verwerking vanwege zijn lange reactietijd.
PUR schuim isoleert zo goed omdat het luchtdicht is.
Purschuim binnen enkele weken opgebruiken
Wanneer je de schuimbus op het pistool hebt laten zitten en je gaat deze op een later moment toch van de bus halen, is het belangrijk de bus voordat je deze van het pistool draait, alsnog leeg te spuiten.
Heb je de gaten gevonden, maak het dan wel dicht met het juiste materiaal. Muizen kunnen door heel veel materialen heen knagen. Purschuim, hout en kit zijn niet effectief.
Purschuim is waterdicht. Dit komt omdat pur, net als pir, uit een gesloten cellenstructuur bestaat: allemaal kleine celletjes gevuld met lucht. Dit betekent dat purschuim niet kan rotten.
Hecht op een ondergrond zoals beton, baksteen, cement, hout, PVC, metaal, enz.