Ook ossengalzeep doet wonderen als het om poepvlekken gaat. Laat het ongeveer 2 uur weken, voor je het kledingstuk of het laken goed uitspoelt en uitknijpt. Zijn de poepvlekken erg hardnekkig? Dan kun je de kleding of het laken eerst nog even in heet water wassen met twee kopjes witte azijn.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.
Ondergoed kunt u ook laten weken in een emmer met Vanish waspoeder en warm water. Daarna goed uitspoelen, en de urinevlekken zullen verdwenen zijn. Een tweede manier om urinevlekken te verwijderen uit ondergoed en andere kleren is door de bevlekte stof te laten weken in een emmer met warm water en groene Biotex.
Sommige mensen zijn volledig incontinent en poepen in hun broek zonder het te merken. Maar ook als u maar een klein beetje ontlasting verliest, ongewild windjes laat of wanneer u alleen remsporen in uw onderbroek heeft, is sprake van een lichte vorm van fecale incontinentie (ontlastingsverlies).
Waar duiden remsporen op? Remsporen in het toilet duiden op plakpoep, wat weer het gevolg is van een verminderde opname van voedingsstoffen. Je hebt als het ware dure ontlasting, omdat je nu veel voedingsstoffen uitpoept.
Kan dat kwaad? Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.
Stop de onderbroeken van ongeveer dezelfde kleur en dezelfde temperatuur in de wasmachine, en vul aan met ander wasgoed: onderbroeken en sokken wassen kan bijvoorbeeld prima.
Ondergoed is kleding die direct op de huid gedragen wordt, doorgaans onder andere kleding. Het dragen van ondergoed heeft vooral hygiënische redenen, maar het zorgt ook voor steun, een hoger draagcomfort en meer privacy. Bij koud weer wordt soms extra lang of dik ondergoed gedragen.
Poep in de wasmachine.
NIET DOEN! Want geheid vind je dan kleiachtige substantie terug in de rubbers van je trommel. Daarnaast stinkt je wasmachine nog dagenlang naar POEP! Dus eerst losse drollen deponeren in de pot, daarna onder de kraan uitspoelen en dán pas in de wasmachine.
Oorspronkelijk werd de werking van ossengal ontdekt door een apotheker. Gal in je lichaam breekt vet af waardoor je eten makkelijker verteert. Ossengalzeep heeft een gelijkaardige werking op vlekken in textiel. Het is een natuurlijk middel en bovendien biologisch afbreekbaar.
Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. In de eerste plaats zijn er enkele praktische voordelen. Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Als je nieuwe kledij voor de eerste keer wil wassen, laat het dan eerst een nacht in koud water weken. Zo geeft het geen kleur af en krimpt het niet. Voor blauwe kleren, bv. jeansbroeken, doe je best een scheutje azijn bij je water, zo wordt de kleur gefixeerd.
Katoenen ondergoed kun je rustig op 60 graden wassen. Maar voor zijde en wol wordt koud water geadviseerd. Synthetisch ondergoed mag niet gewassen op temperaturen hoger dan 40 graden.
Deze stoffen verdragen warmte slecht. Hoewel 40 graden voldoende is om je ondergoed schoon te krijgen doodt deze temperatuur de bacteriën in je ondergoed niet. Het is dus aan te raden om je ondergoed eens in de zoveel tijd op 60 graden te wassen.
Een onderbroek kan ervoor zorgen dat microben en overtollig vocht zich hier verzamelen. Hierdoor wordt er een perfecte omgeving voor candida gecreëerd. Dit is een schimmel die infecties kan veroorzaken. Dit kan gebeuren tijdens je slaap, maar ook als je bijvoorbeeld aan het sporten bent.
Als je elke dag iets schoons aan trekt en minstens één keer per week je kleding wast, zou je aan tien onderbroeken en sokken meer dan genoeg moeten hebben. Aan hoeveel paar sokken, beha's of ondergoed je echt genoeg hebt, weet je natuurlijk zelf het beste.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Als je veel toiletpapier moet gebruiken kan dit wijzen op een slechte werking van de stoelgang. Het kan ook betekenen dat je dingen consumeert waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt, of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.
Verzakking van de dunne darm (enterocele)
Bij een enterocele is de dunne darm tot laag in het bekken gezakt. De endeldarm wordt daardoor samengedrukt waardoor de ontlasting er niet goed uit kan. Typisch voor deze klacht is dat u vaak 's nachts het gevoel hebt dat u moet poepen.
Richtlijn. De richtlijn is om elk toilet in huis minstens één keer per week grondig schoon te maken. Hierbij geldt dat hoe meer mensen er dagelijks gebruik van maken, hoe vaker je dit moet doen. Dus als je een groot gezin hebt, is het beter om dit om de dag te doen.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.